Son Günlerin Moda Virüsü bittorrent.exe ve Yandaşlarından Kurtulma

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Son Günlerin Moda Virüsü bittorrent.exe ve Yandaşlarından Kurtulma
Son Günlerin Moda Virüsü
Bittorrent.exe ye bağlı olarak sisteminizde olusan problemler icin çözüm yolu.Genellikle bu virüsü coğu antivirüs yazılımı bulup kaldırıyor fakat kullanıcılar silinmesine rağmen yeniden geldiğinden sikayet ediyorlar.Şimdi asıl olayda bundan sonra baslıyor altta anlatmıs olduğum uygululamaları yaptığınız taktirde herhangi bir sorun cıkacağını sanmıyorum.

YAPMANIZ GEREKENLER

Öncelikle sisteminizi güncellestirilmis bir antivirüs programı ile tarattığınızı varsayıyorum.Sonra altaki işlemleri yapınız.

1)Klasör seceneklerinden>görümüm sekmesine gelin>oradaki “Korunan İşletim Sistemi Dosyalarını Gizle” seceneğinin yanındaki isareti kaldırın.Yine aynı görünüm sekmesinde olan Gizli Dosya Ve Klasörleri Göster Seceneğini aktif yapın.

2)Disklerin ana bölümünde bulunan autorun.inf veya baska uygulamalar varsa onları silin.Bu baska uygulamalar ne dersiniz işte bunlar: Bittorrent.exe,RavMonLog, msvcr71.dll ve AUTORUN isimleridir.

3)Eğer diskin ana dizininde bittorrent.exe varsa ve silinmiyorsa bunu görev yöneticisinden bittorrent.exe uygulamasını sonlandırın.

4) C:\Documents and Settings\administrator\Local Settings\Temp
C:\Documents and Settings\ administrator \Local Settings\ Temporary Internet Files
C:\Documents and Settings\\ Kullanıcı adınızın yazdığı klasör ismi \Local Settings\Temp
C:\Documents and Settings\ Kullanıcı adınızın yazdığı klasör ismi \Local Settings\Temporary Internet Files
C:\Windows\Temp
C:\Windows\Prefect
klasörlerinin icindekileri silin.


NOT: 4.Maddeyi güvenli modda yaparsanız daha iyi olur.

5)Baslat>çalıştır>msconfig>başlangıc sekmesinde bilgisayarınızla alakası olmayan uygulumaları kaldırın.(Bittorrent.exe , ravmone.exe , ravmond.exe,temp32.exe , ravmanlog gibi uygululamaları bu sekme altında görebilirsiniz. )

6)Baslat>calıstır>regedit yazıp suradaki anahtarlara gidiyoruz.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion \Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion \RunOnceEx

Bu anahtarlarda 5. Mad bahsettiğim gibi sistemle alakası olmayan uygulamaları silin.Bu anahtarlardada Bittorrent.exe , ravmone.exe , ravmond.exe,temp32.exe ,ravmanlog gibi uygulamaları görebilirsiniz.

7)C:\Windows klasörünün ordaki bittorent.exe yi siliyoruz.

8)Baslat>calıstır>regedit yazıp suradaki anahtara gidiyoruz.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MountPoints2\{2950b422-ab18-11db-b979-000fea561c7a} buraya gelip bunun alt klasörü olan shell isminde bir anahtar görüceksiniz.Onun altındaki auto ismi gecen tüm klasörleri silin. Onların altında command adlı klasörleri araştırın.İçindeki anahtarları ve değerleri kontrol edin. Bittorent.exe değerli klasörler varsa silin.Command adlı klasör yoksa dert etmeyin yapmanız gereken bir işlemde yok anlamana gelir.

Not: {2950b422-ab18-11db-b979-000fea561c7a} anahtar ismi sizin makinanızda farklı bir rakamla olabilir buna kafanız takılmasın oradaki shell alt klasörünü bulmanız gerekli.

9)Yine regedite gelip bilgisayarım simgesine bir kere tıklayın ve ctrl+F tusuna basarak bittorrent.exe yi aratıyoruz bulduklarımızı siliyoruz.F3 tusuna basarak aramayı tekrarlıyoruz bittorrent.exe tamamen yok olduğuna inandığınızda bu işlemi sona erdirebilirsiniz.(Kücük bir uyarı bittorrent ismini doğru yazdığınızdan emin olunuz.)

Eveeeet benim isim bitti uygulaması sizden bütün bunları yaptıktan sonra hala var diyorsanız kendinizi camdan asağı atın :D.Kullanıcı hatalarından kaynaklanan sorunlar yüzünden burada abuk sabuk seyler yazmayınız lütfen cevap bile vermem.Kolay gelsin ….

Siz forum kullanıcıları bu tarz yazılara sahip cıktıkca gerisinin geleceğinden süpheniz olmasın.Emeğe saygıda kusur etmeyelim lütfen.


ÖNEMLİ DUYURU LÜTFEN OKUYUNUZ
REGİSTRYDE OLUSACAK HERHANGİ BİR PROBLEME KARSILIK YEDEK ALINIZ LÜTFEN.YAZIM HATALARIMDAN DOLAYIDA SİMDİDEN ÖZÜRLERİMİ SUNARIM.

EMEK HIRSIZLARINADA BİR DUYURU
BU DÖKÜMANI BİR COK FORUMDA KARSIMA CIKIYOR.ORDAKİ EMEK HIRSIZLARI HATTA BİRİ FORUMUN ADMİNİ BU DÖKÜMANI KENDİSİ YAZMIS GİBİ GÖSTERİP SADECE EMEK VERİP HAZIRLAYAN KISMINA KENDİ İSMİNİ YAZARAK AKSETTİRMİŞ.YAZIMIN SONUNDA SU LAFI BOSUNA YAZMADIK "Emeğe saygıda kusur etmeyelim diye".Madem dökümanı paylasıcaksınız hazırlayının ismini belirtin.Kendiniz yapmış gibi aksettirmeyin.Çalıntı sekilde yaparsanız.Kendi acizliğinizi göstermiş olursunuz.
Önemle arz ederim...
Alıntıdır.
 
İmparatore

İmparatore

Üye
bilgi icin tsk
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt