Son Dakika:!!Turkcell'den İlk Çeyrekte Rekor Kar!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
paradox1026

paradox1026

Üye
    Konu Sahibi
Son Dakika:!!Turkcell'den İlk Çeyrekte Rekor Kar!!
Turkcell'in ilk çeyrek karı 468,8 milyon dolar

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş'nin 2008 yılı birinci çeyrek net karı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 78,9 artarak 486,8 milyon dolara yükseldi.


Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş 2008 yılı birinci çeyrek sonuçlarını web sitesinde kamuoyuna açıkladı.
Buna göre, şirketin gelirleri, 2007 yılının birinci çeyreğine göre yüzde 21,6 artarak 1 milyar 574,4 milyon dolar oldu.
Net kar, 2007 yılının birinci çeyreğine göre yüzde 78,9 artarak 486,8 milyon dolar oldu.
Turkcell abone sayısında 2007 yılının dördüncü çeyreğine göre hafif bir düşüş gerçekleşse de abone sayısı; 2007 yılının birinci çeyreği ile karşılaştırıldığında yüzde 9 artarak, 31 Mart 2008 itibarı ile 35,1 milyona ulaştı.
Aylık Kullanım Dakikası (MoU), 2007'nin birinci çeyreğine göre yüzde 17,2 artarak 73,6 dakika olarak gerçekleşirken, Abone Başı Aylık Ortalama Gelir (ARPU) de, 2007 yılının ilk çeyreğine göre yüzde 9,1 artarak 13,2 dolar seviyesinde gerçekleşti.
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de konuyla ilgili, 2008 yılının ilk çeyreğinde, konsolide gelirlerinin geçen yıla göre yüzde 21,5 artarak 1 milyar 574 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, AVFÖK'ün 577 milyon dolara ve net karın da 487 milyon dolara yükseldiğini kaydetti. Ciliv, şöyle konuştu:

POLİTİK BELİRSİZLİK VE DALGALANMANIN ETKİLERİ

"Türkiye'de yaşanan politik belirsizlik, global ekonomideki dalgalanma ve tüketici güvenindeki gerileme daha zorlu bir ortam yaratmaya başladı. 2007'nin ekim ayında perakende fiyatlama alanında yaşanan alışılmadık ve özellikle Turkcell'i hedefleyen düzenleyici gelişmeler, 2008'in şubat ayı sonuna kadar pazarlama kampanyalarımızı sınırladı. Sonuç olarak, faaliyet sonuçlarımız olumsuz yönde etkilendi. diğer yandan, kullanımdaki ve faturalı abone tabanındaki artış ve kurumsal müşteri bazımızdan sağladığımız pozitif etki gelirlerimizi olumlu etkileyen başlıca unsurlar arasında yer aldı."
Ukrayna'da, iştirak Astelit'in gelirlerinin yüzde 111 oranında artarken,
pazar paylarının da yükselerek yüzde 17,2 seviyesine ulaştığını
kaydeden Ciliv, Fintur operasyonlarının da geçtiğimiz çeyrekte geçen
yılın aynı dönemine göre yüzde 35,7 oranında büyüdüğünü belirterek,
"Zorlu operasyonel ortama rağmen başarımızı, çalışanlarımızın ve ortaklarımızın odaklanmasına, atikliğine ve güçlü iş yürütebilme yeteneğine borçluyuz. 2008 daha zorlu bir yıl olacak ama biz; rekabete karşı kazanmak müşteri memnuniyetini artırmak ve işimizi büyütmeye devam etmek için heyecanlıyız ve kendimizi iyi konumlandırarak şevkle çalışmaya devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

"LİDER POZİSYONUMUZU KORUDUK"

2008'in ilk çeyreğinin zor bir dönem olduğunu, küresel makro ekonomik dengelerin bozulmasının ve Türkiye'deki makro ekonomik ile siyasi gelişmelerin, Türk tüketici güveninin daha da düşmesiyle sonuçlandığını, tüm bu yaşananların faaliyet gösterdikleri sektörü de etkilediğine
dikkat çeken Ciliv, bu çeyrekte, Telekomünikasyon Kurulunun perakende
fiyatlandırma alanında aldığı kararların neticesinde planladıkları bazı ticari teklifleri ve faaliyetleri hayata geçiremediklerini ifade etti. Süreyya Ciliv, şöyle devam etti:
"2007 yılının Ekim ayından bu yana bu düzenlemelerden etkilenmekteyiz. Bu dönemde, fiyatlandırma yapımızda bazı temel düzenlemeler yaptık ve şu an inanıyoruz ki TK'nın kararlarıyla uyumlu bir noktadayız. Faaliyet alanlarımızda hala bazı belirsizlikler olmasına karşın, 2008'in Şubat ayı sonundan itibaren rekabetçi yapımızı sürdürecek yeni kampanya ve teklifleri geliştirebilecek esnekliği yeniden kazandığımıza inanıyoruz.
Değişen makro ekonomik dengeler nedeniyle, Türkiye'deki GSM pazarındaki büyümenin bu çeyrekte göreceli olarak yavaşladığını düşünüyoruz. Son gelişmelerin ışığında, pazarın bu yıl önceki tahminlerimizden daha yavaş büyüyeceği ve 2008 sonu itibariyle mobil hat penetrasyonunun yaklaşık yüzde 95'e ulaşacağını beklemekteyiz. 2008'de abone bazımızdaki büyüme, sektördeki büyümeye oranla daha düşük bir seviyede gerçekleşebilir. Birinci çeyrek boyunca rakiplerimiz, abonelerin fiyat algısına odaklanarak agresif abone alımına ve kitlelere yönelik teklifler sunmaya devam etti. Artan rekabete ve regülasyon baskısına karşın pazarda lider pozisyonumuzu koruduk. Güçlü değer tekliflerimizi vurgulamayı sürdürdük, değerli ve kurumsal müşteri portföyümüzü koruduk, faturalı abone sayımızı artırmaya odaklandık ve satış kanalımızı daha da güçlendirdik. 2008'in ilk çeyreğindeki konsolide gelirlerimizin yüzde 14'ünü katma değerli servislerimizden elde etmemiz, teknolojik liderliğimizin ve hem bireysel hem de kurumsal müşterilerimiz için en iyi katma değerli servisleri yaratma sözümüzü tuttuğumuzun en açık göstergesidir."

SYRIATEL MOBİLE TELECOM

Ciliv, bölgedeki yatırım fırsatlarını değerlendirmek yönündeki çabalarının bir parçası olarak, Yönetim Kurulunun Suriye'deki Syriatel Mobile Telecom'un (Syriatel) çoğunluk hissesini satın almak üzere gerekli çalışmaları başlattığını anımsatarak, ilaveten, yönetim kurulunun Belarus'ta yerleşik Belarusian Telecommunication Network'ün (Best) çoğunluk hissesini satın almak üzere direk ya da bir iştirak aracılığıyla teklif verilmesi için de gerekli çalışmaları başlattığını kaydetti.
 


toprakumit

toprakumit

Üye
Bu turkcell beklenir yani....
 
by_bilinmez

by_bilinmez

Üye
turkcell yapar
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Massallah
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt