Son dakika ... Fenerbahçe Yönetimi açıklamalar da bulundu ..!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Son dakika ... Fenerbahçe Yönetimi açıklamalar da bulundu ..!



Fenerbahçe Yönetim Kurulu, gündemdeki gelişmeleri değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi.

"HERKES BİRBİRİNİ SUÇLADI"
Fenerbahçe Yönetim Kurulu, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay'ın da hazır bulunduğu toplantıda basına yönelik bir açıklama yaptı. İlk olarak söze alan Başkan Vekili Nihat Özdemir, "Hepinizin bildiği gibi Türk ftubolu olağanüstü bir dönemden geçmektedir. 3 Temmuz süreci olarak tanımladığımız ancak başlangıcı daha öncesine dayanan süreç, camiaları karşı karşıya getirmiş, taraftarları birbirine düşürmüş, futbolumuzu içinden çıkılması zor bir girdabın içinde bırakmıştır. Sözde temiz futbol olarak başlanan bu süreç, istenmeyen tribün olaylarına neden oldu, kulüpler suçlandı. İnanılmaz travmalar yaşandı. Taraftarlar, buldukları her ortamda, birbirlerine hakaret ettiler. Herkes birbirini suçladı, küfürler, kötü sözler, iftiralar havada uçuştu. Bu temiz futbol süreci daha ilk dokuz ayında, birbirinden nefret eden, birbirini dinlemeyen bir futbol kültürü yarattı. Karşısındakini dinleme sürece zaten açzdı, tümden yok oldu. En acısı okullarda küçücük çocuklar birbirlerine sen şikecisin, şikeci takım demeye başladı. Gelecek nesiller için nefretin tohumları atılmaya başlandı. Bundan sonra bu sürece nasıl toparlayacağımızı bilmiyoruz" dedi.

"TÜM BUNLARA DEĞDİ Mİ?"
Yaşanan süreci değerlendirmeye devam eden Özdemir, "Bunca yaşananlara, yaşatılanlara, düşmanlıklara, nefrete, ülkemizi küçük düşürecek hamlelere gerek var mıydı. Tüm bulara değdi mi? Temiz futbol için hepimiz ne gerekiyorsa yapmaya, üzerimize düşen katkıyı yapmaya hazırız. Şimdi 3 Temmuz'dan bu yana yaşadıklarımızı hep beraber hatırlayalım.

6 Temmuz'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bir web sitesinden açıklama yaparak 19 maçta şike yapıldığının delillendirildiğini açıkladı. Fenerbahçe odaklı olarak dosyanın gizliliği ihlal edildi. Haftalarca yayın yasağı getirilmedi. Getirildiğinde de iş işten geçmiştir. Savcılık da son derece zorlamayla çete suçu yaratarak dosyayı özel savcıya getirdi.

Hiç bir savunma almadan, bir rapor yazarak, bir kanaat oluşturmuştur. Dönemin TFF yönetimi de bu eksik rapor üzerinden medyayı ve kamuoyunu yönlendirmiştir. Bu eksik rapor üzerinden UEFA'ya sadece Fenerbahçe odaklı bir bilgilendirme yapılmıştır. Bize göre ülke futbolunun uluslararı ortamda zarar görmesine, hukuk cinayeti işleyenler neden olmuştur.

Tüm bunlar yaşanırken, medyanın bir kesimi, özel yetkili mahkemelerdeki dava hakkında bazıları hak hukuk tanımadan tavırlarını sürdürdüler. Bir iftira kampanyası başladı. Bugüne kadar türlü şekillerde devam etti" diye konuştu.

"BİZLER TEMİZİZ"
Temiz olduklarını vurgulayan Özdemir, "Tüm bunlara rağmen şu sorular yanıtsız kaldı. Deliler toplanırken, neden suçüstü yapılmadı. Operasyon neden ligler tescil edildikten sonra yapıldı. Toplumu ilgilendiren hassas konuda neden yayın yasağı getirilmedi. Emenike'nin para sayma görüntüleri nerede. Fenerbahçe'nin çete ile örgüt ile ne alakası olabilir. Bu sorular medyada yeterince irdelenmedi. Tatmin edici yanıtlar verilmedi.

Bu aşamada biz ne yaptık. Yapılan onca haksızlık ve hukuksuzluğa rağmen Türk adaletine güvendik. Zaman zaman yapılan saldırılara toplu bir basın açıklaması yaptık. Sürece ilişkin bilgilendirmede bulunduk. Az öz açıklama yaptık. Camiamızdan gelen yoğun eleştirileri göze aldık. Gerekmedikçe de konuşmadık. En önemlisi, bizler hiç bir resmi açıklamamızda, başkalyarına hiç bir zaman saldırmadık, hedef göstermedik. Hukuktan adaletten bahsettik. Ortamı germedik. Germeye çalışanlara engel olmaya çalıştık. Atıp tutanların, hunharca kesenlerin, nefeslerin kesileceği ana geldik. TFF'nin yetkili organları, dosya üzerinden ve savunmaları da alarak çalış malarını tamamlamak üzereler. Bizler temiziz. Ve suçsuzluğumuza da inanıyoruz. Adil bir yargılamanın bunu ortaya çıkaracağına bugüne kadar inandık" ifadelerini kullandı.

"58. MADDEDE TAVRIMIZ DEĞİŞMEDİ"
58. maddeyle ilgili de açıklamalar yapan Özdemir şöyle devam etti:
"Basına yansıyan bilgilere göre, Etik Kurulu'nun raporu, bizim ilk günde savunduğumuz olayları teyit eder şekilde. Şike suçu oyuncular tarafından yerine getirilmediyse saha dışında da yoktur. Tabi bunu ilgili kurumlar verecektir. Biz yine verilecek kararı bekliyoruz."

"Bu noktada bir şeyi daha tekrarlamak istiyoruz, "58. maddenin değişmesi konusunda da ilk günden bu yana kulübümüzün tavrı aynıdır, değişiklik yoktur. Biz suçsuz olduğumuzu söyledik ve değiştirilmemesi gerektiğini söyledik. Sadece madde açısından suz ve cezanın dünya standartları açısından fazlka olduğunu söyledik. Tekrar söylüyorum, biz masumuz, biz geçen seneki maçlarımızı şike yaparak, karşı takımın maçlarını oynamamasından dolayı almadık. Bununla birlikte çıkar amaçlı, suç örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla karşı karşıya kalan başkan ve yönetici arkadaşlarımız yargılanmaktadırlar. Haksız suç örgütü yönetmek suçlamasıyla mahkeme karşısındaki yöneticilerimiz, suçsuzdur ve bu tarihteki yerini almıştır. Fenerbahçe hesaplarının hepsinin hukuka uygun olduğu ortaya çıkmıştır. Fenerbahçe tertemizdir ve hiç bir gayri ahlaki ünvanla yan yana konulamaz. Bizlere lütuf ve ayrıcalık olamaz.


Şimdi sıra sevgili başkan ve yönetici arkadaşlarımızın özgürlüklerine gelmiştir. Onlar ki Fenerbahçe değerlerine değer katmıştır: Onları silahlı suç örgütüne dahil etmek isteyenler, bir kişi dışında hepsinin tahliye edildiğini görmezlikten gelmektedir.

Kişiye özel yasalarddan kimler yararlanmıştır. Peşinen suçlu ilan edilirken şu anda futbol hayatılarına devam edenlere tanınan haklar neden başkanımıza ve yöneticilerimize tanınmamaktadır. Her dosyanın kadorlu gizli tanıklarının yalan ve tirajı komik beyanlarla türk sporuna hayatlarını adayan kişilere yapılanlar devamıdır. Başkan ve arkadaşlarımızın en kısa sürede aramıza katılıp Fenerbahçe için yapacaklarına kaldıkları yerinden devam etmeleridir."

"FENERBAHÇE İLE SAHADA MÜCADELE EDEMEYENLER..."
Rakiplerine de yüklenen Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir, "Kimse kusura bakmasın. Tane tane söylemek istiyorum. Bunlar Fenerbahçe ile spor sahalarında başa çıkamayacaklarını anlayanların beyhude çırpınışlarıdır. Savunma hakkına, masumiyet karinesine saygısı olmayanların son hezeyanlarıdır. Her gün kupa isteyerek, kupa alacaklarını zannedenlerin rüyalarıdır. Adalet bekçiliği yapanların, hezayanlarıdır.

Fenerbahçe bunu asla ve asla unutmayacaktır. Taüra1ftarlarımız raphat olsun, zaman ve hukuki süreç bizi haklı çıkaracaktır. Burada gol kralımız, teknik direktörümüz, camianın sayın Aykut Kocaman'a ve onun nezdinde oyuncularımıza yürek dolusu teşekkür ediyorum.

Bize amatör branşlarda kupalar kazandıran tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum. Taraftarlarımızın gösterdiği müthiş direniş ve kenetlenme bu süreçte bizi ayakta tutmuyştur. Onlar da kulüplerine destekleriyle şimdiden tarihe geçzmiştir. Hepsine teşekkür ediyorum.

Fenerbahçe spor kulübünün taraftarlarıyla kenetlenerek elde ettiği başarılar tesadüf değildir. tüm bunlar sayın Aziz Yıldırım'ın vizyonu ile başlayan çalışmaların bir ürünüdür. Bugün F.bahçe Spor Kulübü her alanda rakiplerinin önündedir. Fenerbahçe yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen neredeyse 3 büyük rakibin toplamı kadar bir ekonomik değere sahiptir. 100. yılında dünyada en çok kupa kazanan kulüp olarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmiştir.

Fenerbahçe son beş yılda toplam 32 kupa kazanmıştır. Fenerbahçe'nin tüm branşlardaki tüm takımları alt yapıda olmak üzere son beş yılda, dünya avrupa balkan, Türkiye şampiyonlukları olmak üzere toplam 297 kupa kazanmıştır. Sporcularımız dünya çapında sayısız başarılar elde etmiştir. Son olimpiyatlarda olduğu gibi ülkemizi en çok Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sporcuları temsi edecek. Bize şüphesiz sayısız başarılar kazandıracaktır. Bunlar geceden sabaha olacak şeyşler değildir. Bunlar Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının Türk sporuna hayatlarını adamasının sonucudur.

Ancak Aziz Yıldırım ve arkadaşlarına reva görülen hepimizin vicdanını yaralamaktadırlar.Aziz Yıldırım ve arkadaşları tutuksuz yargılanmayı haketmektedirler. Bunu Türk adaletinden bekliyoruz" dedi.

CAS DAVASI HAKKINDA...
Kamuoyunda yanıtı merakla beklenen "Fenerbahçe CAS'taki davadan neden çekildi?" sorusuna da değinen Özdemir, "Fenerbahçe Spor Kulübü olarak TFF ve UEFA'ya karşı , Şampiyonlar Ligi'nden men edilmemiz nedeniyle 1 Eylel 2011'de CAS'a dava açmıştık. Kulübümüzün savunma hakkı gözetilmeden, bu dava süresince kapalı kapılar ardında kalmış bir takım gerçeklere, bilgi belgelere ulaşmıştık.

Bu sorunun ortadan kaldırılması için geçtiğimiz hatfa geri çektik. Fenerbahçe olarak sergilediğimiz bu olgun davranışın hangi noktalara çekildiğini gördük. Kara propaganda yapan mihakların nasıl çalıştığını esefle takip ediyoruz. TFF'nin açıkladığı kararlar sonucunda, artık futbolu yaralayacak her türlü davranışlardan kaçındık, kaçınacağız. Kulübümüzün ve ülkemizin menfaatlerini sonuna kadar yürüttüğümüzün sonuna kadar kimsenin şüphesi olmasın. Kulübümüz ve ülkemiz açısından hayırlı olmasanı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"EN BÜYÜK YARAYI GALATASARAY'DAN ALDIK"
Galatasaray'a tepki gösteren Nihat Özdemir, şöyle devam etti: "
3 Temmuz'dan bu yana tüm bu süreçte Fenerbahçe'nin aldığı en büyük tepkiyi, ezeli rakibimiz ve ebedi rakibimiz Galatasaray'dan aldık. Aysal, Fenerbahçe'ye deplasmanda yenilsek bile Şampiyonlar Ligi'ne biz gideceğiz dedi. Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ni gitmesinde TFF'nin çok talihsiz bir karar aldığı görülmüştür. Bugün herkes bunun yanlış olduğunu söylemektedir. Aysal'ın açıklaması bizi yine çok derinden yaralamıştır. Galatasaray yöneticisi, play-off'u Fenerbahçe'siz oynayacağını zannediyordu. Biz play-off'la oynayacağımızı söyüyorduk. Şampiyonluk konusunda en az onlar kadar şansımız vardı. İnşallah sezon sonunda şampiyon biz olacağız. O camiasına yaptığı ciddi hataları açıklamak için bu söylemlerde bulundu. Bu açıklamalar Galatasaray camiasını hiç bir yere götüremez.

Fenerbahçe Türkiye'nin bir kulübüdür. Fenerbahçe'nin menfaatleri, Türkiye'nin menfaatlerinden ayrılamaz. Aziz Yıldırım'ın açıklamaları bizim açıklamalarımızla örtüşmektedir. CAS'tan çekilmemiz bizim TFF ve UEFA ile olan ilişkilerimizin düzelmesine katkı yapmasını umuyoruz."

"CAS'TAN ÇEKİLME KARARINI..."
"CAS Davası'ndan çekilme konusunda Aziz Yıldırım'ın etkisi olmuş mudur" şeklindeki soruya Nihat Özdemir "Aziz Yıldırım, Metris Cezaevi'ndedir ve Yönetim Kurulu toplantılarına katılamamaktadır. Biz Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu'nun olmadığı Yönetim Kurulu toplantısında, CAS'tan çekilme kararını oy birliğiyle aldık. Aziz Yıldırım'ın bu kararda dahili yoktur. Amacımız Fenerbahçe ve Türkiye'nin menfaatleridir. "

Etik Kurulu'nun ikinci raporunu da değerlendiren Özdemir, "Ne yazarsa yazsın, biz suçsuz olduğumuzu biliyoruz. Etik Kurul'nda yazılanlar bizim için önemli değildir. Çünkü biz en baştan beri suçsuz olduğumuzu söyledik. Geçen yıl ki şampiyonluğu oyuncularımız ve teknik heyetimiz alın teriyle kazanmıştır. Bunlardan başka söyleyecek başka söz yoktur" yanıtını verdi.

"ÖNÜMÜZDEKİ SEZON AVRUPA'YA GİDECEĞİZ"

Fenerbahçe asbaşkanlarından Ali Koç ise, Fenerbahçe'nin Avrupa'ya gidip gitmeme konusunda ise, "Bir kişi çıkıp bir takımın böyle bir cezanın olmadığını açıklayamadı. Fenerbahçe'nin yerine Trabzonspor'un gitmesi konusunda kimsenin bir ülkede bir takım yerel federasyon kendini çektiği zaman sıradaki takım gider. Bir takım kendini çekseydi, UEFA'nın seçtiği takım gider. CAS Davası'yla ilgili bir çok bilgi kirliliği yaşandı. Bir tarih değişikliği yapılabilir. CAS davalarında Kısmet Erkiner'in de söylediği gibi avukatlar, tarihler değişir. Onlarca örneği vardır" dedi.

"Önümüzdeki sene için bir pazarlık yaptınız mı yapmadınız mı?" sorusuna Koç, "İddialar ortaya atılıyor. Bir tanesi de Fenerbahçe'ye Avrupa'ya gitmesi konusunda garanti taahhüt verildiği yönündedir. Zaten geçen sene Fenerbahçe savunma yapılmadan cezalandırıldı. Avrupa'ya gitmeyeceğimize dair Avrupa'ya garanti taahhüt verilmemiştir" yanıtını verdi.

"Yeni Etik Kurulu raporunun değişmesi olayını da değerlendiren Ali Koç, "Tabiki değişecektir. Ortaya yeni Fenerbahçe Avrupa spor hukukunda benzeri olmayacak şekildre UEFA'nın Fenerbahçe hakkında bilgilendirildiği, Trabzonspor'la ilgili bilgiler geldiğinde de son derece şaşırdıklarını da açıkladılar. Trabzonspor'la ilgili o açıklamanın ardından yurt dışı yasağı da kalkmıştır" diye konuştu.

TRABZONSPOR'A SORULAR...
Söz alan Nihat Özdemir, "Maalesef Trabzonspor bizim gösterdiğimiz sağduyuyu, saygı göstermediği gibi her gün her medya kanalına ortamı gerici açıklamalar yaptılar ve ormanın baş mimarı oldular. Soruyorum, Sadri Şener geçmiş dönemde veya bu gün Federasyon'la konuşarak hakem değiştirmiş midir? Trabzonspor önceden para almak için başvurmuş mudur? Biz Topuk Yaylası'nı yaparken, burayı hem Fenerbahçe'nin hem de milli takımların kullanabileceğini söyledik. Buranın yapımında yardım aldık. Yüzde 80'ini biz karşıladık. Yüzde 20'sini yardım alarak yaptık. Trabzonspor hiç yardım almamış mıdır?Trabzon'da Gençlik Oyunları yapıldı. Tapelerdeki gibi oyunlar için ayrılan 6 milyon Lira'dan Trabzonspor pay almış mıdır?

Fenerbahçe-Sivas maçı öncesi Trabzon'dan Sivas'a balık gönderilmiştir. Trabzon nere, Sivas nere. Bu hiç açıklanmadı. Tapelerde sayın başbakana yönelik ifadeler var. Bunlara değinilmedi" ifadelerini kullandı.


Demirören ile Aydınlar Federasyonu yönetimi arasındaki farkın sorulması üzerine Nihat Özdemir, "Mehmet Ali Aydınlar hiç bir zaman hukuka savunmaya önem vermeden, eksik iddianame, iddianamenin 3'te 1'i açıklanmışken karara varıp, idam sehpasını kurmuştur. Sayın Demirören göreve geldikten sonra herkesin savunmasını almıştır. Sadece bu noktayı dikkate almanızı istiyorum" yanıtını verdi.

Basın toplantısının sonlarında ise söz alan Asbaşkan Cihan Kamer, "Şu soruların ve bu ithamların bize hiç bir faydası yok. Yarın eğer Galatasaray veya Trabzonspor UEFA'ya gidemezse, kurullarımızdan dolayı değil basın mensuplarından dolayı olacak. Devamlı olarak birbirimizle kavga ediyoruz. Devamlı olarak UEFA'ya mesajlar gönderiyoruz. Diğer kulüplerin yöneticilerinden de taraftarlarından da basın mensuplarından da artık dur diyorum. Artık yargıyla ilgili kararları yargımız vermiş. Kulüplerle ve kişilerle ilgili kararları yetkili kurullar versin. İnşallah sayın başkanımız Cuma günü tutuksuz yargılanır ve genel kurula gelir" ifadelerini kullandı.
 


Metin MF

Metin MF

Üye
Fesuphanallah...
 
greenmile

greenmile

Üye
gayet güzel bir açıklamaydı
 
arslansem

arslansem

Üye
"58. MADDEDE TAVRIMIZ DEĞİŞMEDİ" :kop: 2 kere karar değiştirdin be neresi değişmedi yanar döner Nihat :kop:
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
10 aydır helal olsun Fenerbahçe yönetimine ... Takımına ve taraftarına müthiş şekilde sahip çıktılar ... Elbette arada çatlak sesler gelecektir . Bu da bu zor süreçin etkilerindendir , çok normal ... HELAL OLSUN YÖNETİMİMİZE . Aynen Devam . ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt