Sokaklar ceset dolu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamnoble

dreamnoble

Üye
    Konu Sahibi
Sokaklar ceset dolu
Çin'de dün meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremin bilançosu korkunç. Yetkililer ölü sayısının 20 bine çıkacağından endişe ediyor.

Depremin merkez üssü Wenchuan bölgesine komşu Mianyang kentinde, 18 bin 645 kişinin enkaz altında olduğu açıklandı. resmi haber ajansı Şinhua, Mianyang'da şimdiye kadar doğrulanan ölü sayısının 3 bin 629 olduğunu duyurdu. 'in Sichuan eyaletindeki 7.8 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısının 12 bini geçtiği açıklanmıştı.
Ölen yabancı uyruklu yok
Şiddetli depremde hayatını kaybedenler arasında yabancı uyruklular bulunmuyor. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, düzenlediği kısa basın toplantısında, 12 bin kişinin ölümüne yol açan depremde, şimdiye kadar yabancıların öldüğüne dair bir bilgi almadıklarını söyledi.
38 milyon dolar yardım
Hong Kong da 'e 38 milyon dolarlık yardım açıkladı. Hong Kong hükümeti, paranın 'in başkenti Pekin'deki yardım koordinasyon merkezine aktarılacağını kaydetti.
Hong Kong'un ayrıca depremin en çok yıkıma uğrattığı Sichuan eyaletine bir itfaiye ve sağlık ekibi göndereceği belirtilirken, Fas'ın koordinasyon merkezine 12.82 milyon dolar yardımda bulunacağı, İngiltere'nin de yardıma hazır olduğunu ilettiği açıklandı.
Depremin merkez üssü, güneybatıdaki Şiçuan Eyaleti’nin başkenti Çengdu’nun 92 kilometre kuzeybatısında. Deprem, yerel saatle 14.28’de yerin 29 kilometre altında meydana geldi. Sarsıntıları Doğu ve Güneydoğu Asya’nın geniş kesimlerinde hissedilen depremde, Çongking kasabasında bir okulun çökmesi sonucu 900 kadar öğrenci enkaz altında kaldı.

Demiryolu seferleri durdu

Görgü tanıkları, bazı yerlerde birbirine bitişik onlarca apartmanın iskambil kağıdı gibi üst üste devrildiğini bildirdi. 1500 km uzaklıktaki başkent Pekin’de binalar iki dakikadan fazla sallandı. Çengdu’da havaalanı trafiğe kapatıldı. Demiryolu seferleri durduruldu.

Pekin ve Çengdu’daki işyerlerinde çalışanlar binaları terk edip sokaklara kaçtı. Elektrik ve telefon hatları kesildi. Turistler otellerden kendilerini bornozlarla dışarı attılar. Deprem bölgesindeki Üç Kral Barajı’nda görünür bir hasar oluşmadığı bildirildi. Japon Meteoroloji Kurumu ise herhangi bir tsunami uyarısının yayınlanmadığını belirtti.

Bu felakete yenilmeyeceğiz

lideri Hu Jintao, kapsamlı bir kurtarma ve yardım faaliyeti çağrısında bulundu. Felaketten etkilenen bölgelere askeri birlikler gönderildi. Başbakanı Wen Jiabo da, depremi "büyük felaket" olarak niteledi ve halka itidal çağrısında bulundu. Deprem bölgesini ziyaret eden Jiabo, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada "Felaket karşısında en önemli şey sakin olabilmek. Güven, cesaret ve güçlü liderlik sayesinde bu felaketle başa çıkabiliriz. Bu büyük felakete kesinlikle yenilmeyeceğiz" dedi.

mservank

mservank

Üye
Allah kmsenin başına vermesin çok üzücü:(

FerreT

FerreT

Üye
Grçkten korkunç bi olay..ama asıl korkunç olan ölümden sonrası..

kurt bey

kurt bey

Üye
Allah kimseye göstermesin. Çok kötü :(

Yasminozz

Yasminozz

Üye
99 senesinde büyük bi deprem yaşamış biri olarak anlıyorum onları...çok kötü bişi... :( :(

mevlam yaşatmasın bi daha... :( :( :(

Apollon

Apollon

Üye
Allah(c.c.) sabırlar versin.

neslein

neslein

Üye
cok üzücü bir olay allahım kimsenin başına wermesin :(

ouSahin

ouSahin

Üye
Ölenlere Allah'tan Rahmet yakınlarına sabır dileriz....gerçekten kötü ve üzücü olay...Allah Kimseye böle kötü afetler göstermesin....

omayra

Üye
Çok üzücü. Ne kadar büyük bir acı.

POWER

POWER

Üye
allah sabır versin ne diyelim kötü ya :(

blackmetalic

blackmetalic

Üye
gerçektende çok üzücü bir durum diyer yadadan da düşünüyorum bu deprem bizim ülkemizde olsa acaba şu anda bulunduğumuz yerde olabilirmiydik........

_KadirşinaS_

Üye
Haberleri duyunca ve fotoğrafları görünce içim acıdı.İmkanım olsa gidip yardım etmek isterdim

CanceR

CanceR

Üye
çok kötü ya üzüldüm :(:(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...