Şok Şok Şok!!!N8!i Tam Anlamıyla Fabrika Çıkışına Döndürme!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

matrax-0052

Üye
    Konu Sahibi
Şok Şok Şok!!!N8!i Tam Anlamıyla Fabrika Çıkışına Döndürme!!!
Arkadaşlar ovi mağazayı geri getirmek için yaptığım flaşlamadan sonra mini uygulama kaldırıldı hatası ve hiçbir şekilde depolama modunun çalışmaması canımı çok sıkmıştı bişeylerin yanlış olduğu belliydi çok uğraştım ve sonunda %100 hatasız ve tamamen fabrikasyon çıkışlı hale getiren flaşı atmayı başardım.
Arkadaşlar sabit konudaki orjinale çevirme yöntemi kısmen bir dönüştü şimdi sizlerle gerçekten telefonunuzu ilk aldığınız gün nasılsa o hale getirme yöntemini anlatacağım bu yöntemle kazanacaklarınız;

1-Diğer yöntemle flaş atıldığında telin ilk açılışta vermiş olduğu can sıkıcı "mini uygulama kaldırıldı"uyarısı kesinlikle yok.

2-Depolama modu sorunsuz şekilde çalışıyor.

3-Telefonu kutusundan çıkarttığınız andaki bütün içerikler içinde geliyo hatta videolarda kilit işareti bile var:eheyani sizin bişe eklemenize gerek yok içinde geliyor.

4-NFS shit,Galaxy on fire ve Real Golf 2011 içinde yüklü olarak geliyor.(Bunlar teli ilk aldıımızda yoktu ama o 011.012 olduğu için nokia 013.016da kıyak geçmiş bizlere..

ŞİMDİ YAPACAĞINIZ ŞEYLER ŞUNLAR

1- İşin sırrı aslında phoenixde forumda hepimiz Phoenix 2010 versiyonu kullandık ve herkes değişik hatalar aldı aşağıdaki linkten Phoenix 2011 versiyonu indirin ve flaşta bunu kullanın ama eski ovi ve phoenixi tamamen kaldırın kalıntılarınıda silin temiz bir kurulum yapın.

Link:

2-

Uploaded with

Resimde görüldüğü gibi yazılım dosyalarının tamamını indirip flaşlayacaksınız.

3-Flaş işlemini ben her zaman dead flaş olarak yapıyorum diğer şekildede olur galiba ama sizede dead flaşı tavsiye ederim telefon kapalıyken flaş atmak daha temiz bir flaş gibi geliyor bana:ehe

4-Phoenix 2011i kurduktan sonra flaş işlemine geçelim arayüzü hemen hemen aynı zaten onu anlatmaya gerek yok..Ama diğer versiyondan farkılı olarak Refurbish'e tıklayınca bir pencerede seçenek sunacak size hangi yolu izlemek istersiniz diye dead flaş atanlar 2.yolla yapacak uyarıya tamam diyin ve 2.seçemekteki gibi açma-kapama butonuna 8sn basılı tutun işlem başlayacak ve hatasız bitecek ...Diğer 7 dosyayla atılan flaşa göre uzun sürüyor ve değişik yazılarda var farkedersiniz orjinali bu işte:ehe

Flashing started
Creating product data items list
Product data items list created
Backup not required
Flashing phone
Initializing
Scanning image files...
Waiting for USB device...
Loading secondary boot code: 15168 bytes
Secondary boot loaded
Loading update server code: 825443 bytes
Update server loaded
Partitioning....
Partitioning complete
Erasing....
Erasing complete
Asic CMT: Start programming 2136595 KB...
Asic CMT: Programming data sent: 0%
Asic CMT: Programming data sent: 10%
Asic CMT: Programming data sent: 20%
Asic CMT: Programming data sent: 30%
Asic CMT: Programming data sent: 40%
Asic CMT: Programming data sent: 50%
Asic CMT: Programming data sent: 60%
Asic CMT: Programming data sent: 70%
Asic CMT: Programming data sent: 80%
Asic CMT: Programming data sent: 90%
Asic CMT: Programming data sent: 100%
Programming complete
Asic CMT: programming succeeded
Asic CMT: Verifying communication to device...
Asic CMT: Verifying communication to device...
Phone flashing completed. Waiting for phone to boot up
Bootup successful
Verifying communication to product (before flash finalizing)
Communication verified
Product code changed
Doing factorysets
Factorysets complete
Loading default data to phone
Loading default data to phone
Getting Data Package
Reading product state
Starting backup/restore sub-procedure: data item pre-delay
data item pre-delay
data item pre-delay
Sub-procedure completed: Succeeded., result code: 0
Starting to backup/restore data item: ProductProfile, version: 1.1
Data Item backup/restore completed: Succeeded., result code: 0
Starting backup/restore sub-procedure: data item post-delay
data item post-delay
data item post-delay
Sub-procedure completed: Succeeded., result code: 0
Backup/restore result: 0 out of 1 items were not backed up
Default data loading complete
Stopping all operations, returning phone to default mode
All operations completed
Firmware updating succeeded.

HAYIRLI OLSUN herkese...:oke:

• Beğen
Tepkiler: sametsalih, rafet007 ve ipkry

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Allah Allaah, ne iş ya; kimse konu açmadan önce böyle bir konu açılmış mı diye bakmaz mı ?! :S

Uruloki

Uruloki

Üye
orçun orda demiş zaten ilk konuda tam anlamıyla olmamışsa diye bence sen bunu tam okumamışsın

matrax-0052

Üye
    Konu Sahibi
Allah Allaah, ne iş ya; kimse konu açmadan önce böyle bir konu açılmış mı diye bakmaz mı ?! :S

Arkadaşım bi muhalefet olmadan okuyun yaa:eheYani senin konunu baltalamak değil yaptığım yanlış anlama ama herkes %100 orjinal flaş atsın diye anlattım.Eğer sende o yöntemle yaptıysan telini bozuk bir flaşla kullanıyosun.

TheORCUN

TheORCUN

Üye
He söyleyim şimdiden, senin konun eski 11.12 sürümü için deme sakın, çünkü senin anlattığın 13.16 sürümü de orjinal değil, yani orjinal de, asıl turkey kodu değil. sadece türkçesi olan kod, 059d ile başlayanlar asıl Türk Nokia N8'idir.. :)

--------------- Ekleme ---------------

Arkadaşım bi muhalefet olmadan okuyun yaa:eheYani senin konunu baltalamak değil yaptığım yanlış anlama ama herkes %100 orjinal flaş atsın diye anlattım.Eğer sende o yöntemle yaptıysan telini bozuk bir flaşla kullanıyosun.

Neresi bozuk Allah aşkına :D bu bozuk haliyle 2 kere servise gitti, hiçbir sorun çıkmadı :ehe

fckrby

Üye
biraz saygı arkadaşım benim dün anlattığım olayı gelmiş burada anlatıyorsun yakışmadı......

matrax-0052

Üye
    Konu Sahibi
He söyleyim şimdiden, senin konun eski 11.12 sürümü için deme sakın, çünkü senin anlattığın 13.16 sürümü de orjinal değil, yani orjinal de, asıl turkey kodu değil. sadece türkçesi olan kod, 059d ile başlayanlar asıl Türk Nokia N8'idir.. :)

:eheYok 11-12 veya 13-16 farketmez ikiside orjinal zaten sadece kod farklı yarın bigün 059d576 çıkarsa onu bu şekilde yükleriz .Senin konuda orjinal ama telin ilk günkü haline gelmiyor ve birsürü hatalarla karşılaşılıyor hepsinin sebebi phoenix 2010 işte 2011i kurup öyle atsın herkes flaşını bide navifirmde çıkan bütün dosyaları indirmek gerekiyor.

TheORCUN

TheORCUN

Üye
:eheYok 11-12 veya 13-16 farketmez ikiside orjinal zaten sadece kod farklı yarın bigün 059d576 çıkarsa onu bu şekilde yükleriz .Senin konuda orjinal ama telin ilk günkü haline gelmiyor ve birsürü hatalarla karşılaşılıyor hepsinin sebebi phoenix 2010 işte 2011i kurup öyle atsın herkes flaşını bide navifirmde çıkan bütün dosyaları indirmek gerekiyor.

http://www.maxicep.com/symbian-3-de...zilim-ile-flashlama-2-465752.html#post3251621
O dosyalar hakkında her şey için Sadece şurayı oku :D örgütlenmiş sandım bir an, 2 günde 2 aynı konu... :D
2010 ve 2011in Firmware Update kısmı aynı, Multiflash değiştirildi sanırım, bir de arayüz.

fckrby

Üye
pes gerçekten dün anlattığım konuya cevap yazmışsın bana olmuyor demişsin şidi gelip kendin bulmuş gibi anlatıyorsun...... ayrıca oradaki dosyaların tamamını değil sadece 8 tanesiyle flashlamak yeterli ben 10 gün önce yaptım bunu.... hatta sen ben yapamadım demiştin...... ilginç bir kişiliksin arkadaşım......

http://www.maxicep.com/symbian-3-de...zilim-ile-flashlama-2-465752.html#post3251621
O dosyalar hakkında her şey için Sadece şurayı oku :D örgütlenmiş sandım bir an, 2 günde 2 aynı konu... :D
2010 ve 2011in Firmware Update kısmı aynı, Multiflash değiştirildi sanırım, bir de arayüz.

kardeşim bu konuyu açan adam dün ilk benim açtığım konuya yorum yapmış bak istersen pes yani........

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Bu arada 3 numara hakkında bir şey söyleyeceğim, daha önceden teknik servis tecrübesi olan birinden öğrendim ben de, kanıtladı hatta. Ovi ile yapılan normal güncelleme ile Phoenix ile yapılan Normal flash %99 aynı işlem. Fakat "dead" flash, teknik elemanlar tarafından yazılım incelemesi yapılınca anlaşılabilen, ve garanti dışı kalmasına neden olabilecek bir işlem...

karaboga_1890

karaboga_1890

Üye
iyi de arakdaşım ben daha dün orçunun anlatımıyla flashlama yaptım mini uygulama kaldırıldı diye bişi demedi flashtan sonra tekrar hard format atınca çıkıyor o mini uygulama kaldırması sen şimdi senin dediğin şekilde yapıp da format atınca çıktı mı yine o mini uygulama kaldırılması :)

TheORCUN

TheORCUN

Üye
pes gerçekten dün anlattığım konuya cevap yazmışsın bana olmuyor demişsin şidi gelip kendin bulmuş gibi anlatıyorsun...... ayrıca oradaki dosyaların tamamını değil sadece 8 tanesiyle flashlamak yeterli ben 10 gün önce yaptım bunu.... hatta sen ben yapamadım demiştin...... ilginç bir kişiliksin arkadaşım......

kardeşim bu konuyu açan adam dün ilk benim açtığım konuya yorum yapmış bak istersen pes yani........

Heh :D buna katılıyorum, aynı konuyu farklı sekilde anlatan 3 kişiyiz? Sonuçları? Aynı :)

iyi de arakdaşım ben daha dün orçunun anlatımıyla flashlama yaptım mini uygulama kaldırıldı diye bişi demedi flashtan sonra tekrar hard format atınca çıkıyor o mini uygulama kaldırması sen şimdi senin dediğin şekilde yapıp da format atınca çıktı mı yine o mini uygulama kaldırılması :)

mini uygulama kaldırıldı; Ovi Store mini uygulama en baştaki ayarlarda, Format sonrası yüklü olmadığı için kaldırılıyor işte. Yani bu sorunun olmadığını anlatmak için koca bir konu tekrar yazılmış...

fckrby

Üye
Heh :D buna katılıyorum, aynı konuyu farklı sekilde anlatan 3 kişiyiz? Sonuçları? Aynı :)

ama şöyle bir durum var o 1,8 gblik dosyayı kullanmayı ilk ben söyledim ve dün anlattım.... tamamen fabrika çıkış oluyor diye... senin anlatımın doğru ben üstüne güncelleme yaptım ki ayrıca çok da önemli bir eklemeydi benimki tamamen fabrika ayarlarına döndüren bi açıklama.... senin çözümün ise o dosyayı kullanmadan sadece resimleri ekleyebilyordun dışarıdan..... ama videolar ve kurulu webtvler geri gelmiyordu.. ben buna çözüm buldum ve anlattım...... matrax da dün benim konumda bana cevap yazdı ve olmadığını söyledi ben deneyip yaptığımı söyledim şimdi de gelmiş benim yaptığımı anlatıyor...... ama o da saçmalıyor phoenix 2010 veya 2011le alakası yok ben 2010 ile yapmıştım ayrıca 8 dosya yeterliydi......... şimdi de çıkıp benim anlattığım şeyi bidaha anlatıyor bu nasıl bir mantık anlayamadım......

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Sadece Şikayet Et butonunu kullanmanız yeterlidir böyle durumlarda.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...