Şok Eden Hileler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

oteb

Üye
    Konu Sahibi
Şok Eden Hileler
Gıda teknolojisi hilenin hızına yetişemiyor. Beyaz et klorlanıp taze görüntüsü veriliyor, küflü kaşarlar eritiliyor, sütün yağı alınıp margarin katılıyor. İşte insanı şok eden hile teknikleri:

Temel gıda maddeleri başta olmak üzere sofralara konan birçok gıdanın içine insan sağlığına da zarar verecek nitelikte maddeler katıldığı, yiyeceklerin kimyasal işleme tabi tutulduğu bildirildi.

Gıda hijyeni ve güvenliği konusunda ev kadınlarına yönelik konferansta konuşan Sivas İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Seza Avunduk, “Gıdada teknoloji, hilenin hızına yetişemiyor. Hile teknolojiden hızlı gelişiyor” dedi.

HİLE TEKNİKLERİ

Dr. Avunduk, bazı gıda maddelerinde yapılan hileleri şöyle sıraladı:

“Ufalanmış peynir birleştirilip yeniden kalıp peynir yapılıyor. Dana kıymaya tavuk sakatatı katılıyor. Sütün yağı alınıp yerine margarin konuluyor. Küflü kaşarlar eritme peyniri yapılıyor. Tavuk dönerin içine tavuk derisi, bağırsak, paça ve sakatatlar baharatlanarak karıştırılıyor. Kırmızı bibere kiremit tozu ekleniyor. Kalitesiz bulgura boya katıp ayıp örtülüyor. Zeytinyağına rafine ayçicek, kanola, fındık ve tereyağı karıştırılıyor. Son kullanma tarihi geçmiş sucuklar yeni yapılan sucukların içine katılıp yeniden imal ediliyor. Salam ve sosislerin içine hayvansal etsel atıklar katılıyor. Soya baharatla karıştırılıp sucuk imalatında kullanılıyor. Baharatlar arasına kurutulmuş ot ve sap karıştırılıyor. Depolarda iyi muhafaza edilmediği için küflenen çaylar da soframıza geliyor.”

Türkiye'de sahte gıda piyasasında ürün yelpazesinin bir hayli geniş olduğunu dile getiren Avunduk, “Türkiye'de 27 bin gıda sanayii işletmesinin 10 bini denetlenemiyor. Çünkü bunlardan sadece 17 bini Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın gıda siciline kayıtlı” diye konuştu.

HORMONLU YİYECEKLER BÖYLE ANLAŞILIYOR

Tescilli ve güvenilir ürünleri seçmenin büyük önem taşıdığını vurgulayan Dr. Avunduk, gıdalarda hormon konusuna dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Hormon konusunda hazırlanan bir raporla bazı püf noktaların belirlendiğini kaydeden Avunduk, şöyle devam etti:

”Bu rapora göre, domates çekirdeksiz ve içi cıvıksa, patlıcanın içi süngerimsi ve çekirdeksizse, kabak çekirdeksizse, biber aşırı iri ve büyükse, patates şekilsiz ve içinde kararmalar varsa, karpuzun çekirdek yerleri boşsa bu yiyeceklerin hormonlu olduğu anlamına geliyor.

Bu raporda 15 Ekim-10 Kasım, 10 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında domates yenmemesi öneriliyor. 15 Kasım-15 Mayıs arasında patlıcan, 1 Kasım-15 Mayıs tarihleri arasında da kabak yenmemesi gerektiği ifade ediliyor.”...
 


POWER

POWER

Üye
walla ne yiyeceğimizi bilmiyorum ama bizim bir bahçemiz war birçok meywe sebze yi ordan mevsiminde taze yiyorum
 

RockFord Fosgate

Üye
hakkaten ha adamlar herseyı yapıyor umurlarında degıl sadece para kazanmaya endekslıler!!!!!!!!!!!!
 
ozkanak

ozkanak

Üye
o bahçeden bizdede var
 

oteb

Üye
    Konu Sahibi
Belki siz bazı sebzeleri kurtardınız ama peynir, sucuk, döner bahçeniz de yoktur herhalde. Adamlar (!) her işin içine bir pislik sokuyorlar...
 

sercantanis

Üye
para için insan zehirleyenler birgün para için zehirleneceklerini düşünüyorlar mı acaba
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Bu mesajın içeriği mevcut değildir.
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Bu mesajın içeriği mevcut değildir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

heathrow
Cevap
3
Görüntüleme
1K
@@DiAbLo@@
kartal835
Cevap
2
Görüntüleme
475
fk555897
FatoŞ
Cevap
39
Görüntüleme
1K
komando04
doctorrr
Cevap
1
Görüntüleme
390
ahmetkartal


Üst Alt