Şoför Nebahatler gerçek oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Şoför Nebahatler gerçek oldu

İş hayatındaki varlığını giderek artıran kadınlar, hemen hemen her mesleğe el attı. 1960'lı yıllarda Türk filmSezer Sezin, Belgin Doruk ve Fatma Girik gibi ünlülerin senaryo gereği canlandırdığı şoförlük artık birçok kadının mesleği haline geldi.
Yaklaşık 50 yıl önce 'Şoför Nebahat' adıyla sadece Yeşilçam filmlerinde görülen kadın şoförlerin gerçek hayattaki temsilcileri her geçen gün artıyor. İlk defa 1998 yılında 2 kadının büyükşehir belediyesi otobüslerinde görev yapmaya başladığı Adana'da kadın şoför sayısı 127'ye çıktı. Toplam 403 şoförün dörtte birini oluşturan kadınların hedefi ise kadın-erkek sayısını eşitlemek.
Erkeklerin bile zaman zaman kullanmakta zorlandığı 'körüklü' diye tabir edilen otobüslerde ustaca direksiyon sallayan kadın şoförler, güler yüzleriyle dikkat çekiyor. Erkekler gibi vardiya usulü çalışan kadınlar, güzergah ayrımı yapmadan kentin en ücra köşelerine kadar gidiyor. İki çocuk annesi Sadegül Yalnıç (33), 4 yıldır otobüs şoförlüğü yaptığını belirterek, 'şoförlüğü erkekler yapar' tabusunu kırdıklarını vurguluyor. Baba mesleğini 6 yıldır gururla sürdüren Eda İncekaş (39) ise Adana'yı örnek alan Mersin'de de 2 kadın otobüs şoförünün çalışmaya başladığını aktarıyor.

Baba mesleği olan şoförlüğü 6 yıldır gururla sürdüğünü belirten Eda İncekaş (39) ise daha önce bir kargo şirketinde şoförlük yaptığını anlatarak, şunları kaydetti: "6 yıl önce kargo şoförülüğü yaptım, şimdi belediye otobüsü kullanıyorum. Kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok. Bunu Adana'da bizler ispatladık. Yıllardır bu işi yapıyoruz artık herkes alıştı bize. Bundan 5 yıl önce yaşadığım olay hala aklımdadır. Bir durakta durdum, köylü ve yaşlı bir adam otobüse binmek için basamaklara yanaştı ve "avrat sürüyor kaçın" diye bağırdı. Otobüste bulunan herkes gülmekten kırıldı. Otobüse bindi ve beni dikkatle izledi. İnerken de tebrik ederek gitti. Bundan gurur duydum."

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt