Soba Neden Yüksekte :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
    Konu Sahibi
Soba Neden Yüksekte :)
Fizikçi, matematikçi, kimyacı, jeolog ve antropologdan oluşan bir heyet bir araştırmaiçin arazide bulunmaktadır. Birden yağmur bastırır. Hemen yakındaki bir arazi evine sığınırlar. Ev sahibi bunlara bir şeyler ikram etmek için biraz ayrılır. Hepsinin dikkati soba üzerinde toplanır. Soba yerden 1 m. kadar yukarda, altındaki dizili taşların üzerindedir. Sobanın niçin böyle kurulmuş olabileceğine dair bir tartışma başlar.

Kimyacı: -Adam sobayı yükselterek aktivasyon enerjisini düşürmüş, böylece daha kolay yakmayı amaçlamış.
Fizikçi: -Adam sobayı yükselterek konveksiyon yoluyla odanın daha kısa sürede ısınmasını sağlamak istemiş.
Jeolog: -Burası tektonik hareketlilik bölgesi olduğundan herhangi bir deprem anında sobanin taşların üzerine yıkılmasını sağlayarak yangın olasılığını azaltmayı amaçlamış.
Matematikçi: -Sobayı odanın geometrik merkezine kurmuş, böylece de odanın düzgün bir şekilde ısınmasını sağlamış.

Antropolog: - Adam ilkel topluluklarda görülen ateşe tapmanın daha hafif biçimi olan ateşe saygı nedeniyle sobayi yukarıya kurmuş.

Bu sırada ev sahibi içeri girer ve ona sobanın yukarda olmasının nedenini sorarlar.
Adam cevap verir: - Boru yetmedi!!!!!!
 


ultrayer6

ultrayer6

Üye
Fıkranın sonunu başlığa yazdığın için, ne olacağını anladım ve gülümsemedim bile. |-) :kotu:

ekleme: ben bu mesajı yazarken konu başlığı "boru yetmedi" idi. :D ha yani benim için "ne diyo bu " demeyin diye söylüyorum. :)
 
technoshark

technoshark

Üye
Boru yetmedi :D
 
0yLesineBiri

0yLesineBiri

Üye
:) haha
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
8
Görüntüleme
515
DarkredBlue61
Cevap
1
Görüntüleme
1K
TARİHÇİ
hançer
Cevap
7
Görüntüleme
484
Baydırman


Üst Alt