smsle alakalı bilinmesi gereken küçük ama önemli ayrıntı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
eç038

eç038

Üye
    Konu Sahibi
smsle alakalı bilinmesi gereken küçük ama önemli ayrıntı
arkadaşlar belki lüzumsuz gibi gelio ama birşey çok dikkatimi çekio.. ülkemizde birçok insan iletişim hatlarının 35-39 kontör karşılığında verdiği 5000 veya 10000 sms alıyor ve bunun en az 3000 tanesini kullanıyor..(en azından ben kullanıyorum:)).. bu 3000 smse aldığımız mesajı yorumlayıp kendi cevabımızı yazana kadar ortalama 20 sn. harcadığımızı düşünelim.. 3000 X 20 = 60000 sn. ediyor.. peki 60000 / 60 = 1000 dk ya denk geliyor.. 1000 / 60 = 16,6 saat oluyor.. yani ayda en az 16 saat harcamış oluyoruz.. peki bir insanın saatte 70 sayfa okuyabildiğini düşünebilirsek.. sonuçta bu sürede, bir insan aylık 1100 sayfa okuyabilme kapasitesine rahat bir şekilde sahip olabiliyor.. bunu kitap şeklinde düşünür isek ortalama 3 kitap aylık okunabilir.. 3. dünya ülkeleri diye anılan gelişmemiş ülkelerdeki kitap okuma sayısından bile az olduğu söylenen ülkemizdeki okuma sayısı belki biraz artış göstermez mi ?? :(

Odysseus

Odysseus

Üye
:hmmm Haklısınız

Konu dışına taşındı. Burada tartışalım.

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
İyi tespit etmişsiniz.
Fakat kendinizi örnek göstermişsiniz.
Her telefon kullanıcısı ayda 3000 kısa mesaj kullanmıyor ki.
Bana aylık 500 kısa mesaj yetiyor ve artıyor da...

Konuda değinmek istediğiniz mesaj ise harika.
Evet.. Telefona, televizyona ayırdığımız kadar kitaba pek vakit ayırmıyoruz.
Benim günlük 1.5-2 saat kitap okuma zamanım olur ama telefona, televizyona, DVD izlemeye ise daha çok vakit ayırıyorum. Halbuki boş zaman değerlendirmek için vardır.

Kitap okumaya teşvik için yanlış konudan başlamışsınız gibi geldi bana...

Nillowa

Üye
ii noktaya değinmişsin.. saol

Candy

Candy

Üye
Çok doğru.. Değişik ülkelerde insanlar banka sırasında beklerken bile kitap okuyor.. Biz evde yan gelip yattığımız halde okumuyoruz Türk milleti olarak.. Kitap okumanın önemini gençlerimize ve çocuklarımıza çok iyi aşılamamız lazım..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
doğru bi tespit :oke: ... öğretmenler olmasa kitap da okumayacağız :ehe

aLone

aLone

Üye
vala ben 5000 harcıyorum hatta bitince kardeşimdende atıyorum ama ayda en az 2 kitapta okurum:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt