SMS' lerde 1 Nisan 2008 'den itibaren "Türkçe Karakter" Sorunu Resmen Çözülüyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaşlar bende p990i var 70.smsden sonra 2.mesaja geçiyor türkçe yazasanda yazmasanda fw attırdıktan sonra böyle oldu yardım edecek biri varmı..

benim telefonum ve hattım hala bildigini okuyor aradan 2 ay gecmis

yasim

Üye
arkadaşlar bu konu hakkında telefonların yeni yazılımları çıktımı mesela benimkisi n70 ve son yazılım yüklü ancak türkçe karakterlerde hala fazla karakter kullanmış gibi görünüyor ve bende kaç karakter kaldığını bilmiyorum bu konu hakkında bilgisi olan varsa bir açıklama yapabilirmi acaba?

arkadaşım bende 6630 kullanıyorum..eskiden -mesajınız özel karakterler içeriyor 2 parçada gönderilecek- diye uyarı veriyordu . şimdi öyle bi problemim yok . sende de öyle olması lazım.

ya ben mesaj ayarlarından karakter desteğini indirgenmiş yapıyordum türkçe karakterler 1 karakter yerine geçiyordu bi fark olmuyordu

yasim

Üye
arkadaşım bende 6630 kullanıyorum..eskiden -mesajınız özel karakterler içeriyor 2 parçada gönderilecek- diye uyarı veriyordu . şimdi öyle bi problemim yok . sende de öyle olması lazım.

peki senin sorunun kendiliğinden mi çözüldü yoksa yeni yazılım falan mı yükledin ?

yasim

Üye
ilginc bende hala aynı sorun devam ediyor. bu arada bu konudan muzdarip olan sadece ben değilim herhalde?

bersan33

Üye
ben yaptım gayet güzel sorun yok tıkır tıkır - yapamayan arkadaşlara yardımcı olurmuyum bilmiyorum ama şöyle bi iblgi paylaşayım MESAJLAR bölümüne gelin AYARLARA girin KISA MESAJ bölümüne girin KARAKTER KODLAMASI diyor o İNDİRGENMİŞ DESTEK olması lazım bi öyle deneyin bakalım olacakmı

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Inşallah doğrudur

yasim

Üye

bendeki n70de karakter kodlaması diye bir seçenek yok.göndereceğim mesajı hala 2. mesajda göndermeye çalışılıyor gibi bişeyler diyor sinir oluyorum bende yeni yazılımlar yokmu acaba?

bened hala iki parça şutluyor pek değişen bişi görmedim doğrusu.üretici firmaların hatası neden boyle yaparlarki bunu

yasim

Üye
evet bencede üretici firmalar her model icin yeni yazılımlarını yayınlamaları ve duyurmaları lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...