Size bir sorum var...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nosferattu

Üye
    Konu Sahibi
Size bir sorum var...
Bir araba 100 km hıza 3.5 sn de ulaşıyor.Düz bir yolda arabayı çalıştırıp gaza bastın.Arabanın ibresi 3.5 sn sonra 100 km ye vurdu.Peki araç kalktığı noktadan ne kadar mesafe katetti? Yani araç kaç metre sonra 100 km ye vurdu? Kaç mt ilerledi? Bu soruyu ben buldum ama çözemedim.Çözecek olan varmı aramızda...

Burak

Üye
:hmmm

nosferattu

Üye
    Konu Sahibi
kimse bu çözemeyecek herhalde.

ultrayer6

ultrayer6

Üye
rezerved, çözmeyi deniyim bi.

Anıl Umut

Emekli Yönetici
2 yolu var normal yol olan,kalktığı nokta ile 100km ye çıktığı nokta arasını manuel ölçmek veya tkerleğin çapını bilmek. :)
Çünkü tekerleğin çapı da önemli bir ayrıntı .Büyük tekerlek,küçük tekerleğe göre daha fazla metre kateder aynı sürede 100km ye çıkmalarına rağmen :)

Dampierre

Dampierre

Üye
Soru çözülmez, ivmelenme hızı verilmeli ki soru çözüme ulaşsın. Araba belki 1 saniyede 90 a çıkıyor kalan 2.5 saniyede 100'e çıkabiliyor yada 2 saniyede 80'e çıkıyor kalan 1.5 saniyede 100'e çıkıyor. Bunu bilmeden soruyu çözemez kimse.

PureFood

PureFood

Üye
Soru çözülmez, ivmelenme hızı verilmeli ki soru çözüme ulaşsın. Araba belki 1 saniyede 90 a çıkıyor kalan 2.5 saniyede 100'e çıkabiliyor yada 2 saniyede 80'e çıkıyor kalan 1.5 saniyede 100'e çıkıyor. Bunu bilmeden soruyu çözemez kimse.

Hmm güzel.

kankka

Üye
çok kolay 100/3.5=28,57142857142857 tamamen sallamasyondur:P:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt