Sizce Toplumda Kadınların mı Yoksa Erkeklerin mi Rolü Daha Büyük /Dönem Ödevim!

Sponsorlu Bağlantılar

Toplumda hangi cinsiyetin rolü daha büyük?

• Kullanılan toplam oy
    57

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Valla elimden geldiğince yardımcı oldum son bişey daha yapabilirim.Bakalım katılım artacakmı.:)

haltie

haltie

Üye
katılırız tabiki:)

erkekler bencede.çünkü kadınlar doğaları gereği yönetilmek ister:ehe

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
bence bayanlardır ama ülkemiz bunu kaldıracak kadar uygar degildir

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Anket şıkları eksik.. Her ikisi cinste birbirini dengeler..

Kadının toplumdaki ağırlığının artması, toplumsal bir güç haline gelmesi Küreselleşme sürecinin bir sonucudur. Bunda en büyük etken çeşitli olguların benimsenmesi ve özendirilmesiyle kadınların erkeklere olan bağımlılığının azalmasıdır, artık bağımlılık belli konularda 'karşılıklı' oluyor.

Bu dediğimi biraz açayım;

Yönetimlerin demokratikleşmesi, bunun sonucu olarak bireyin özgürleşmesi ve kitle iletişim araçlarının yayılmasıyla kadınlar hem sosyo-politik hem de ekonomik olarak özgürlüklerine kavuştular ve bunun doğal bir sonucu olarak artık erkeklere olan eski bağımlılıkları yok, olamaz da zaten. 'Taktın mı koluna yakışacak, çarptın mı duvara yapışacak' lafı eskilerde kaldı artık, sıkıyorsa vurun bakalım..

Yine küreselleşmenin ( yani kapitalizmin gelişmesi sürecinin ) vahşi sonuçlarından biri olan 'kullan ve at' mantığı kadın-erkek ilişkilerine de indirgendi. Her iki cinste 'aradıklarını bulamamak'tan yakınıyor ve bu söylem erkekleri pek etkilemese de kadınlar için 'kendi ayakları üzerinde durmak' gibi bir anlam doğuruyor.

Aile kurumunun geleneksel olması kadını topluımsal güç olduğu gerçeğini görmemize neden olamaz. Artık kadınlar, kendilerine hak verilmeyen ya da toplumsal hayattan soyutlanmış yönetimlerde bile seslerini duyurma çabasındalar. Suudi Arabistan kadınlarının bazı konularda kadın haklarının genişletilmesi için sürekli Kral'ın eşiyle diyalog kurma çabalarını buna somut örnek olarak verebilirim. Ayrıca, kadınların uluslararası örgütler aracılığıyla devletlere kadın haklarını genişletmeleri amacıyla baskı yapmalarını da unutmamak lazım, bu bile tek başına yeterli bir örnektir.

Bora

Bora

Üye
    Konu Sahibi
Anket şıkları eksik.. Her ikisi cinste birbirini dengeler..

Kadının toplumdaki ağırlığının artması, toplumsal bir güç haline gelmesi Küreselleşme sürecinin bir sonucudur. Bunda en büyük etken çeşitli olguların benimsenmesi ve özendirilmesiyle kadınların erkeklere olan bağımlılığının azalmasıdır, artık bağımlılık belli konularda 'karşılıklı' oluyor.

Bu dediğimi biraz açayım;

Yönetimlerin demokratikleşmesi, bunun sonucu olarak bireyin özgürleşmesi ve kitle iletişim araçlarının yayılmasıyla kadınlar hem sosyo-politik hem de ekonomik olarak özgürlüklerine kavuştular ve bunun doğal bir sonucu olarak artık erkeklere olan eski bağımlılıkları yok, olamaz da zaten. 'Taktın mı koluna yakışacak, çarptın mı duvara yapışacak' lafı eskilerde kaldı artık, sıkıyorsa vurun bakalım..

Yine küreselleşmenin ( yani kapitalizmin gelişmesi sürecinin ) vahşi sonuçlarından biri olan 'kullan ve at' mantığı kadın-erkek ilişkilerine de indirgendi. Her iki cinste 'aradıklarını bulamamak'tan yakınıyor ve bu söylem erkekleri pek etkilemese de kadınlar için 'kendi ayakları üzerinde durmak' gibi bir anlam doğuruyor.

Aile kurumunun geleneksel olması kadını topluımsal güç olduğu gerçeğini görmemize neden olamaz. Artık kadınlar, kendilerine hak verilmeyen ya da toplumsal hayattan soyutlanmış yönetimlerde bile seslerini duyurma çabasındalar. Suudi Arabistan kadınlarının bazı konularda kadın haklarının genişletilmesi için sürekli Kral'ın eşiyle diyalog kurma çabalarını buna somut örnek olarak verebilirim. Ayrıca, kadınların uluslararası örgütler aracılığıyla devletlere kadın haklarını genişletmeleri amacıyla baskı yapmalarını da unutmamak lazım, bu bile tek başına yeterli bir örnektir.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.Gerçekten mantıklı...
Müsade varsa aynen ödevime eklemeyi düşünüyorum...

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Senin için yazdım Bora. :oke:

Şimdi tekrar okuyunca bazı cümlelerde çatı bozukluğu var. Vakit bulursam düzeltip sana gönderirim ya da sen düzeltirsin artık, zaten kendi yorumunun olması en önemlisi .

burak9400

burak9400

Üye
ben şahsen kadın olsam bir erkeğe her istediğimi yaptırırdım...böyle kadınlar var bilirsiniz..önce birlikte olurlar sonra da adamları külotlu çorap gibi kullanırlar :D

Bora

Bora

Üye
    Konu Sahibi
Senin için yazdım Bora. :oke:

Şimdi tekrar okuyunca bazı cümlelerde çatı bozukluğu var. Vakit bulursam düzeltip sana gönderirim ya da sen düzeltirsin artık, zaten kendi yorumunun olması en önemlisi .

Aslında bu ingilizce ödevi :)
Ben bu anketi ve yorumlar dahil herşeyi ingilizceye çevirip sunacağım.

Revengeful

Emekli Yönetici
erkekler

Anette

Üye
● aLuvi ●;2059031' Alıntı:
Topluma Yön Veren Erkekler Erkeklere Yön verenler ise kadınlar ..

çok çok doğru....:ehe

kkral

Üye
Tabii ki erkekler...

Bora

Bora

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar ödevimin tesliminden önceki kontrolunu hocamla yaptık:) Olumlu geçti diyebilirim.Yorumlarınız ve katılımınız için çok teşekkür ederim.Ödevin teslim tarihinede az kaldı...

(Şu ödevden kurtulayım biran önce başka birşey istemiyorum)

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Olumlu olmasına sevindim,
40 katılım vardı ankete,hedeflediğiniz 50 kişi olmadı ama yetti galiba:)
Hayatınızda başarıar dilerim.

Bora

Bora

Üye
    Konu Sahibi
Ödevimi hazırladım anketi print screen yaparak ödeve koyucam.50 kişi olursak çok güzel olur. Son 13 kişiye ihtiyaç var!

Onur Saka

Onur Saka

Üye
TAbkide Erkekler :)

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Ödevimi hazırladım anketi print screen yaparak ödeve koyucam.50 kişi olursak çok güzel olur. Son 13 kişiye ihtiyaç var!
48 etmiş zaten anket, 2 kişiye ihtiyacın var sadece:)
Yorumlarda ise doğru 13 e ihtiyacın var

Bora

Bora

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar Ödevimi teslim ettim.Bu güzel ankete katılıp bana yardımcı olan herkese çok Teşekkür ediyorum.Konu kilit...

Üst Alt