Anket Sizce telefonlarda çift kamera gerekli mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Çift kamera sizce gerekli mi

• Evet gerekli

Kullanılan: 2 25.0%
  • Hayır gereksiz

Kullanılan: 1 12.5%
  • Tek kamera olsun sağlam olsun

Kullanılan: 5 62.5%

• Kullanılan toplam oy
    8
yeumyang

yeumyang

Moderator
    Konu Sahibi
Sizce telefonlarda çift kamera gerekli mi?
Değerli maxicep takipçileri malum gelişen teknoloji sayesinde artık elimizdeki telefonlar artık bir fotoğraf makinasına dönüşmüş durumda artık telefonlardan frofosyonel fotoğraflar cekebilmekteyiz her ne kadar bir fotoğraf makinası gibi fotoğraflar cekemesekte hayatımızda fotoğraf çekmek önemli bir yere sahip telefonların kameraları en net fotoğraf elde edebilmemiz için çok yol aldılar bunun en iyi örneği çift kameralı cihazlar peki çift kamera sizce önemli mi her cihazda olmalı mı kısaca çift kamera gerekli mi yoksa bir kamara yeterli mi

• Beğen
Tepkiler: ibrother ve Buğra

Buğra

Buğra

Admin
şuanda çift kamerayı derinlik vermek için bokeh efekti bulanıklaştırma gibi efektlerde kullanıyor firmalar.
Ne zaman ki çift kamerada aynı sensör olursa ve fotoğrafları üst üste bindirerek kaliteli işler çıkarırsa o zaman gerekli derim şuan için şart değil :hmmm

• Beğen
Tepkiler: ibrother ve yeumyang
MAERKEK

MAERKEK

Admin
Bence tek kamera olmalı niye derseniz bir kamera büyük lensli ve yazılımı iyi olursa çok iyi iş yapar . Çift kamera olunca mecburen lensler küçük oluyor . Bir zamanlar sony ericsson K790 i de olduğu gibi olmalı tek kocaman bir lensi vardı 3.2 mp kamerasıyla dehşet fotoğraflar çekebiliyordunuz . Şimdi öyle bir şey yapsalar pro fotoğraf kamerası ile telefonu tek ürün olarak görebiliriz .

• Beğen
Tepkiler: Buğra
ibrother

ibrother

Üye
Ben çift kameralı HTC One M9PLUS kullanıyorum derinlik ve 3D efekti fena halde güzel duruyor, bence gerekli zati yeni çıkan modellerin neredeyse hepsi 2 kamera ile geliyor hatta LG V serisinde ön tarafa dahi 2 kamera yerleştirdi. Note 8 bile çift kameralı gelecekmiş yani üreticiler tarafından moda olma yoluna girmiş artık çift kamera, millet artık aaa şunun telefonu tek kameralı der yakında . Velhasıl 2 değil yakında arkada 3.kamerayı da görebilirsiniz. 2 tanesi bokeh vs için, 1 tanesi de geniş açı için. Yani 2 değil 1 yıl sonra 3 kamera şart mı diye konu açılabilir. Biraz yağmurdan kaçarken doluya tutulma hesabı oldu ama...

• Beğen
Buğra

Buğra

Admin
Ben çift kameralı HTC One M9PLUS kullanıyorum derinlik ve 3D efekti fena halde güzel duruyor, bence gerekli zati yeni çıkan modellerin neredeyse hepsi 2 kamera ile geliyor hatta LG V serisinde ön tarafa dahi 2 kamera yerleştirdi. Note 8 bile çift kameralı gelecekmiş yani üreticiler tarafından moda olma yoluna girmiş artık çift kamera, millet artık aaa şunun telefonu tek kameralı der yakında . Velhasıl 2 değil yakında arkada 3.kamerayı da görebilirsiniz. 2 tanesi bokeh vs için, 1 tanesi de geniş açı için. Yani 2 değil 1 yıl sonra 3 kamera şart mı diye konu açılabilir. Biraz yağmurdan kaçarken doluya tutulma hesabı oldu ama...
Her iki kamerada aynı sensör olursa harika olur :)

• Beğen
Tepkiler: ibrother
By_Casparov

By_Casparov

Üye
Bokeh hastası bir kullanıcı olarak evet gerekli diyorum :)

• Beğen
Buğra

Buğra

Admin
Kesinlikle :) s7 de 2. kamera olsaydı ana lensin yanında efsane işler çıkarardı diye düşünüyorum
Galaxy C10
Galaxy J7 2017 Çin varyantı
Galaxy note 8
Galaxy C7 2017
Bunlar çift kamera ile gelecek :eller:

By_Casparov

By_Casparov

Üye
Galaxy C10
Galaxy J7 2017 Çin varyantı
Galaxy note 8
Galaxy C7 2017
Bunlar çift kamera ile gelecek :eller:
Gelsinler bakalım :) ben çok uzun bir süre s7 edge den baska cihaz elime almam artk

• Beğen
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
Eğer tek kameraya göre bariz fark yaratmıyorsa gereği yok ama optik zoom etkisini tam verebiliyorsa ya da tek kamerayla yapamadığını yapabiliyorsa olmalı
Ben telefonla sık resim çekmem hele selfie hiç çekmem ama çektiğim resme özenir en iyisi olması için uğraşırım.
Yani hakkını veren bir çift kameraya hayır demem.

Üst Alt