Konu ile alakalı değil ama bişey soracağım. Ubuntu nasıl windows'a göre kullanışlı mi ? Pardus kurdum kullanamadım Ubuntuyu denemek istiyorum
geliştirici sürümlerinde hep bir eksik oluyor mesela 12.10 lts kullanıyorum şu an geliştirici sürümü oluyor, mp3 kodeklerini bozmuşlar - kullanıcı hesapları düzenlenemiyor.
Kardeş biraz alışma evreslne girmen lazım, yani bana oldu.
şöyle sayabilirim:
1- Başlat menüsü yerine seçke sayfası var başlata benzer özellikte. Google görsellere yaz resmi çıkar.
2- Masaüstüne gelip de text belgesi oluşturamazsın. Geditten oluşturacaksın.
*3- Exe ancak emulatorle çalıştığından oyun oynayamazsın, ben zaten biraz da kendimi oyun oynamamaya zorlamak için ubuntuya geçtim.
4- Geliştirici sürümünü yüklemen demek gebermen demekgeliştirici sürümlerinde hep bir eksik oluyor mesela 12.10 lts kullanıyorum şu an geliştirici sürümü oluyor, mp3 kodeklerini bozmuşlar - kullanıcı hesapları düzenlenemiyor.
Ama geliştirici sürümü olmayanlar gerçekten kral oluyor.
- - - Eklendi - - -
İyi özelllkleri de var mesela:
Windowsta parayla allsan 200 dolara gelen uygulama bile hayrına senin önüne konuyor (LibreOffice) çoğu uygulama dernekler tarafından oluşturuluyor bu nedenle hem kullandığında hem geliştirdiğinde sevap işlemiş oluyorsun . Dernek olması benım çok sevdiğim bir özelliği.
Şayet windowsta olsan her prgram paralı yapılıyor sen de mecburen c*racklı buluyorsun ekstra ekstra günaha giriyorsun..
Ubuntu seni günaha sokmaz diyebilirim.
Son olarak da , pardus zaten kötü denemen bile hata olmuş.
bildiğimden şaşmayayım en iyisi
Pardusu yerli olduğu için denemek istedim hiçbirşeyi beceremedim bi süre yüklü kaldı sonra kaldırdım. Konuyu başka yere çektiğim için kusura bakma. Masaüstün güzel görünüyor 
kim veriyoyahu gören de windows'a ya da microsoft office sürümlerine para veriyoruz sanacak![]()

buda benim ki
ıp'yi silekte sakata bağlamayalım
buda eskisi
buda benim ki
buda eskisi
kalitelibuda benim ki
buda eskisi
az dosya olması hoş ve tabiki rocketdock 2. resimde stili saydam oldugu için çok güzrl duruyor.
)kalitelibuda benim ki
buda eskisi
az dosya olması hoş ve tabiki rocketdock 2. resimde stili saydam oldugu için çok güzrl duruyor.
)buda benim ki
buda eskisi