Anket Sizce Akıllı Telefonlarda Şebeke Kalitesi Düştümü?

Sponsorlu Bağlantılar

Sizce Akıllı Telefonlarda Şebeke Kalitesi Düştümü?

• Kullanılan toplam oy
    11
skylinegti

skylinegti

Üye
    Konu Sahibi
Sizce Akıllı Telefonlarda Şebeke Kalitesi Düştümü?
Sizce akıllı telefonlarda şebeke bağlantı kalitesi düştümü?
Mesela eski nokia symbian telefonlar şimdiki android telefonlara göre daha iyi çekiyor sizce bunun nedeni nedir?

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Çünkü eski telefonların içinde 1 gram altın kullanılıyordu. Altın da en iyi iletken olduğu için şebeke açısından daha iyiydi. Hatta bir ara kampanya vardı. Eski telefonunu getirene 100 lira indirim var diye. Orda zaten içindeki 1 gram altının bedeli idi. Günümüzde hangi maddeyi kullandıklarını bilmiyorum lakin altın kullanmadıkları kesin.

skylinegti

skylinegti

Üye
    Konu Sahibi
Çünkü eski telefonların içinde 1 gram altın kullanılıyordu. Altın da en iyi iletken olduğu için şebeke açısından daha iyiydi. Hatta bir ara kampanya vardı. Eski telefonunu getirene 100 lira indirim var diye. Orda zaten içindeki 1 gram altının bedeli idi. Günümüzde hangi maddeyi kullandıklarını bilmiyorum lakin altın kullanmadıkları kesin.
dediğin doğru olabilir ayrıca şöyle bir varsayımda olabilir ,akıllı telefonların fazla enerji tükettiğini düşünürsek enerji tüketimini azaltmak içinde şebeke bağlantısını zayıf tutuyor olabilirler...

PriZm

PriZm

Üye
Android Cihazlarda modem ve bölgesel optimizasyon olduğundan böyle bir olay var malesef.

skylinegti

skylinegti

Üye
    Konu Sahibi
Android Cihazlarda modem ve bölgesel optimizasyon olduğundan böyle bir olay var malesef.
peki bu durum tüm akıllı telefonlarda geçerlimi yani ios ve wp da durum farklımı onlar daha mı iyi çekiyor sizce...

Invoke

Invoke

Üye
peki bu durum tüm akıllı telefonlarda geçerlimi yani ios ve wp da durum farklımı onlar daha mı iyi çekiyor sizce...

Lumia 1320 Turkcell / Nexus 5 Avea hiç bir fark göremiyorum ben.

(Ek: Dağa taşa çıkınca Turkcell yine 1-2 diş çekiyor Avea'nın çekmediği yerlerde de konuyla alakası yok tabi. :D)

skylinegti

skylinegti

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 1320 Turkcell / Nexus 5 Avea hiç bir fark göremiyorum ben.

(Ek: Dağa taşa çıkınca Turkcell yine 1-2 diş çekiyor Avea'nın çekmediği yerlerde de konuyla alakası yok tabi. :D)
demekki çekmeme sorunu işletim sistemiyle alakalı değil donanımla ilgili olabilir...

skylinegti

skylinegti

Üye
    Konu Sahibi
xmustx

xmustx

Üye
5800 kullandığım dönemde bi yerde iphone un üstünü elinizle kapadığınızda çekmiyo ya da o tip yatık cihazlarda şebeke problemi var gibi haberler okumuştum.doğruluğunu bilemem tabi

skylinegti

skylinegti

Üye
    Konu Sahibi
5800 kullandığım dönemde bi yerde iphone un üstünü elinizle kapadığınızda çekmiyo ya da o tip yatık cihazlarda şebeke problemi var gibi haberler okumuştum.doğruluğunu bilemem tabi
doğru olabilme ihtimali var tabiki...

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
iPhone 4'ün anten konumundan kaynaklı bir durumdu o. Steve Jobs telefonu yanlış tutuyorsunuz desede herkes telefonu nasıl tutacağına kendisi karar verir.

• Beğen
Tepkiler: MaxipmaN
xmustx

xmustx

Üye
:D

Üst Alt