Sistem Süper Fakat Geç Açılıyor!!!!!!

Sponsorlu Bağlantılar

ByAbsn

ByAbsn

Üye
    Konu Sahibi
Sistem Süper Fakat Geç Açılıyor!!!!!!
Arkadaşlar yeni bir sistem topladım Sistem Özellikleri Aşşağıdaki gibi;
İntel Core İ5 750 İşlemci (4 çekirdek)
Asus P7P55D-E PRO Anakart
KingsTon 6GB 1600 MHz Ram
Sapphire HD 4890 1GB Ekran Kartı
1TB 7200 Rpm Harddisk (Cache 64MB)
İşlemcinin Stok fanı çok dandik diye hiöç takmadım yerine 60 tl verip en iyisinden bi soğutucu aldım ayrıca kasap tower kasa ve ayrıyetten 3 fan bulunduruyor kasanın içi ısınmıyor anlıcağınız benim sorunum şu böyle bir sistem Maxicep Asaltest uygulamsındaki sayıları 3 saniyede buluyor fakat açılışta yaklaşık 70 saniye bekliyor Win7 Professional yüklü sistem ilk format attığımda (Win7 yi 10 dk de yükledi internet kafedeki adam bile hayran kaldı) açılışı herkesi etkiledi çok hızlı açılıyordu sonra anakrtın yardımcı programlarını yükledim 10 sn flan geçikme başladı sonra sisteme son çıkan hemen hemen hepsi 7,8 hatta 16 GB lık oyunlar yükledim ve Yazılımda kullnadığım birkaç program yükledim 300 Gb kadar alan dolu ve 250 GB kadar alanda yedeklenmiş alan her an format atabilirim diye yedekledim.Aslında bilgisayar sistemleri konusunda gayet iyiyim ve bu yavaşlamanın başlangıçta çalışan programlardan olduğuna eminim acaba Win / ile alakalı bir durrummu yoksa tamamen programlarlamaı alakalı Harddiskin iyi olduğunu düşünüyorum (Sata 3 lü bir harddisk bulursam anında alıcam) Belkide harddisk başlangıçta bu kadar dosyayı biraz zor okuyordur orada emin değilim.Başlangıçta çalışan programlarıda bir yazıyım "Skype, Msn,Daemon tools,hamachi,antivirüs,CCC,HDvia, birde işe yaramayan bozuk bir kamera programı"Kamera programını şimdi silicem cevaplarınızı bekliyorum.

aa173mtz

Üye
valla benim win7 de çok geç açılıyor 32 ultimate sürümü. Hard disk ışığı açılışta uzun süre çalışmıyor. Zannedersem yeni bir microsoft faciası ile karşı karşıyayız. En süper sistemleri xp bunların. Hatta şeytan dön win 95 e diyor. En iyisi linux a geçmek galiba. Bu kadar arıza karşısında oyun oynama zevkimde kalmadı. sistem öyle yavaş açılıyorki arada orta zorlukta bir sudoku bile çözebilecek zaman veriyor insana sağolsun.

@n!wa+*R

@n!wa+*R

Üye
Tabii ki açılıştaki yüke dikkat vereceksin fakat şunu da unutma her şey gibi elindeki bilgisayar da ilk günki gibi kalamaz Pc iç sistem temizliğini yapmayı ihmal etme ben bir zamanlar 3 tane PC temizle pro ları kullarınırdm hemde her akşam şu 1 tane kullanıyorumda dediğim gibi yüklü proları incele ,net çöplerini yada kayıt anahtarlarını temizlemeyi unutma ve win 7'nin pek de hızlı olduğunu söyleyemem bir zamnlar kullanırdım hemen XP ye geçtim ve Laptop kullanıyorum 7 tane de oyun var ve hepsi 7 GB'dan aşağı değil hiç birinde ne donma neden kasılma sorun 11,5 GB lık MW 2 de bile :ehe

ByAbsn

ByAbsn

Üye
    Konu Sahibi
Tabii ki açılıştaki yüke dikkat vereceksin fakat şunu da unutma her şey gibi elindeki bilgisayar da ilk günki gibi kalamaz Pc iç sistem temizliğini yapmayı ihmal etme ben bir zamanlar 3 tane PC temizle pro ları kullarınırdm hemde her akşam şu 1 tane kullanıyorumda dediğim gibi yüklü proları incele ,net çöplerini yada kayıt anahtarlarını temizlemeyi unutma ve win 7'nin pek de hızlı olduğunu söyleyemem bir zamnlar kullanırdım hemen XP ye geçtim ve Laptop kullanıyorum 7 tane de oyun var ve hepsi 7 GB'dan aşağı değil hiç birinde ne donma neden kasılma sorun 11,5 GB lık MW 2 de bile :ehe

ya dostum benim pc açılıştan sonra zaten uzay mekiği gibi son sürat uçuyor birsürü oyun var banamsıın demioır hibiinde donma yok tek sonra başlangıçta biraz geç açılıyor

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Önce gereksiz servislerin ve programların otomatik başlamasını iptal et.Sistemi gereksiz kalıntılardan arındır ve disk birleştirme yap.Sonra yazılımlar ve sürücüler üzerine yoğunlaşırız.

x1bc

x1bc

Üye
win7 için bir adwanced system care programı bul ve kur sistemi temizle.ben kullanıyorum için rahat etsin. sonra bilgisayar seviyen iyi ise regedit ayarları ile oynamanı tavsiye ederim.ayrıca bios setup ayarından açılışını hızlandırabilirsin yaklaşık 4 -5 saniyede açılacaktır

harun61

Üye
pc yi toplayalı 15-20 gun olmadı... ilk kurduğumda xp sp3 sorunusz calıstı 2-3 gun....sonra....

Arkadaşlar herkes gibi pcyi kapattıktan sonra butun fişlerini çekiyorum işe gidip gelidğimde ise pc açıyorum fakat kasanın ışıkları fanlar anakart ışığı vs herşey çalışıyor ama bios ekranı bile gelmiyor....
sureklı reset kapatıp açma arkadan fişi söküp takmak vs işlemlerden sonra işlemcinin fan sesi duyuluyor ve devreye giriyor sonra acılıyor sistem....

pc de win 7 64 bit var xp sp3 de de aynısını yaptı....

pcde kurlu asusu bır engune diye bir program var (adını tam hatırlayamadım...) onda 3 ayar var.. aotu - performans - ve powwer vs diye...

performans dedığımde işlemci fanın delirmiş gibi ses çıkartıyoır çok donuyor.... aoutoda ses kesılıyor... ama bu programı kapattığımda tekrar ses artıyor sanırım performansa gecıyor... acaba bu programdan mı...

yardımlarınızı beklıyorum....

SİSTEMİM:

AMD Phenom II X4 955 3.2GHz (soket 938) AM3 Black Edition
Asus M4A785TD-V Evo AMD 785G 5200 Ht 4xDDR3 1800(OC) Soket AM3
Sapphire Ati HD5850 1GB GDDR5 (Directx 11) 40nm Pci-e 2.1 x16
Aerocool Vx-e Pro 600W Türbin Fanlı Super Mid-Tower Kasa
OCZ Gold Edition 4GB 1600MHZ DDR3 CL8 Low Voltage Dual Belek Kiti (2x2GB)
500 Gb Seagate Sata Harddisk... + 1.5 TB Seagate Sata Harddisk [DEPO - ARŞİV]
Arçelik HD Ready 82 Ekran Lcd Tv

Üst Alt