Sistem Önerisi

MAERKEK

Moderator
    Konu Sahibi
Sistem Önerisi
Merhaba arkadaşlar 2.el sistem toplamayı dülşünüyorum . İşlemci olarak amd ryzen 5 3600 almaya karar verdim fiyatı baya uygun olduğu için.
Anakart olarak ise pcie 4.0 destekli bir anakart düşünüyorum. Tercihim Asus marka almak .
Ama anakartta kafam çok karışık X570 PLUS var tug GAMİNG H550M PLUS var hangisini almalıyım ?
Ramleri anakartın kılavuzunda yazanlara göre tercih edeceğim. XMP profili destekleyenler listede yer alanlar oluyor . Teşekkürler

Tepkiler: DarkredBlue61
anakartların ikiside aynıymış aslında. fark yok desek yeridir.
sata sayısı
port tarafları biraz gösterişli
pcı port sayısı
bu tarz farklılıklar var aralarında. ha birde aralarında 1 yıl var.

bunlarda 3.1 filan yokmu hepsımı 3.0 ?
pcı 4.0 ise m2 almayı ihmal etme derim

Tepkiler: MAERKEK

MAERKEK

Moderator
    Konu Sahibi
Pci 4.0 2 adet x16 soketi var. Biri şlemci ile çalışıyor diğeri chipset kendi çalıştırıyor. Yardımcı ekran kartı takmak için

Pci 4.0 2 adet x16 soketi var. Biri şlemci ile çalışıyor diğeri chipset kendi çalıştırıyor. Yardımcı ekran kartı takmak için
m2 takarsın birine doğrudan işlemci ile iletişim kurar verimli olur. ben olsam intel şey yapardım ama

Tepkiler: MAERKEK

MAERKEK

Moderator
    Konu Sahibi
m2 takarsın birine doğrudan işlemci ile iletişim kurar verimli olur. ben olsam intel şey yapardım ama
Paralar bütçeler intel yeni nesilde fiyatlar uçuk . Belki intelde olabilir bu hafta sonundan sonra :}

Tepkiler: DarkredBlue61