Sistem önerileri.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kay1PruH

Üye
    Konu Sahibi
Sistem önerileri.
Arkadaşlar 2 yıl öncesine kadar aktif çalışan bir bilgisayar teknikeriyim, iki yıl önce savcılıkta kâtip olarak işe başladım bu nedenle bilgisayar camiasından uzak kaldım. Evde bir adet netbook ve bir adette dizüstü olunca masaüstüm kenarda atılı kaldı ancak hiçbirşey masaüstü bilgisayar konforunu sunmuyor o nedenle bilgisayarı upgrade için fikirlerinizi almak istiyorum, aşağıda açık özellikleri yazılı sistem için önerileriniz nelerdir?

-Samsung 913v 19" monitör (monitörü 22" bir model ile değiştirmeyi planlıyorum)
-Feel Hurricane kasa,
-550 wattlık (zalamn vardı yanında pegasus diye çakma bir güç kaynağına döndüm) (kesintisiz güç kaynağı kullanıyorum, elektrik hattımda dalgalanma söz konusu değil, topraklamam stabil)
-GA m-55 Plus s3G anakart
-Kingston Hyperx DDR II 4gb (2x2 gb kit) bellek,
-Geforce Fx 9300 GS 512mb ekran kartı (ekran kartım gerçekten baya eskimiş :D )
-Harddisklerde problem yok 500 Gb sata Seagate HDD var
-Kamasonic 5+1 ses sistemi var ancak özellikle ses sistemi / ses kartı kombinasyonuna eğilmeyi planlyıorum yeni sistemde.

Bu sistemin yükseltilmesi konusunda fikirlerinizi bekliyorum arkdaşlar, gerçekten inceleme yapamayacak kadar yoğun çalışıyorum sizin fikirleriniz sayesinde güzel bir sistem oluşturalım diyorum, şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
Monitörü büyütüp yayla gibi takılmak istiyorsunuz galiba :D
Neyse efendim, her ne kadar sağlam tesisatınız olursa olsun o çakma PSU'yu değiştirin. Hiç riske girmeye gerek yok. Yani çakma 300 yerine gerçek 300 alın olmadı.
Anakart güzel gibi ama sadece AM2 soket destekliyor. Biraz güncelleşse iyi olurdu hani. Tabi buna değmesi için CPU değişmesi lazım falan... Tabi onun için AMD'de mi kalacaksınız yoksa Intel'e mi geçeceksiniz belirlemek lazım.
4GB RAM çok değil mi? 64bit sistem kurmayacaksanız hiç gerek yok.
Oyun oynamayacaksanız ekran kartı problemsiz olur. Hatta oynayabilirsiniz belkide. Çekirdek hızı 550MHz yanlış bakmadıysam.
Harddisk kaç senelik bilmiyorum ama bi checkdisk iyi gider :D
5+1 ses sistemi kullanacaksanız kaliteli bir harici ses kartı almanızı tavsiye ederim. Çok fark ediyor hakikaten. Farkı duyacaksınız yani öyle diyeyim.

Kay1PruH

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Dizüstü bilgisayarımı aldım yaklaşık 7-8 ayönce (Vaio FW-21z)masaüstünü iyice boşverdim. Yoksa PSU olayı konusunda ne deseniz yeridir. Bu arada dizüstümde 64 bit Win 7, masaüstümde 64 bit Vista, netbookumda 32bit win xp kullanıyorum. Bu arada bilgisayarımdaki yazılımların tamamı lisanslı.

Masaüstü sistemimde işlemciyi atlamışım AM 2 çipsetli 3800+ vardı sanırım, tam bir tarihi eser. Ram konusuna gelince grafikerlik yaptım bir ara web tasarım ve grafiğe yönelmiştim o süre zarfında bellek olayına yüklenmiştim ve o zamanlar o bellek seti kopuk bir fiyattaydı. Harddisk 2 yıl olmadı. (2 tane biri 80 gb biri 40 gb harddiskler vardı segate marka gerçi halen duruyorlar ama yedekte, bazı videoları içine koydum lazım olur diye 1 yıl geçti bakmadım :D ) Harddisk konusunda RAID olayını düşünebilirim. ama üst uç bir sistem toplamak istiyorum.

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
Lisans konularına karışmam. Ben sonuna kadar korsana evet diyorum. Lisanslı bir şey alıyorum, yok aktivasyon yapılacak, yok 3 parça değiştirildiği zaman tekrar aktivasyon yapılacak ama bu sefer telefon açmak gerekecek, bilgisayarı birine satmaya kalktığın zaman şu olacak bu olacak falan ben gelemem o işlere.

High-end bir şey varsa aklınızda hele paradan haber verin önce. Öyle bir şey varsa komple değiştireceksiniz sistemi diye anladım ben. Bir de hangi platform düşünüyorsunuz? AMD mi Intel mi? Ayrıca nVidia'cı mısınız yoksa ATI'ci mi?

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
64 bit kullanıyorsanız 4 GB RAM şart...Onun dışında öncelikle ne üzerine çalışacağınızı belirtirseniz , fikir vermeye çalışırız...Yani masaüstü bilgisayarınızda oyun ağırlıklı mı yoksa grafik ağırlıklı mı çalışacaksınız ?...Ona göre yönlendirelim sizi...

Kay1PruH

Üye
    Konu Sahibi
Söylediğim üzere, işim dolayısı ile bilgisayar üzerinde profesyonel çalışmaları bir kenara bırakalı 2 yıl oldu, ara ara zevk için eşe dosta web sitesi graikleri tasarımında yardım ediyorum ama özellikle bilgisayar oyunları yani grafik tabanlı işlemler konusunda ciddi performans alabileceğim bir sistem düşünüyorum, para o kadar sorun değil sadece mantık çerçevesinde para harcamak istiyorum, çöpe atacak kadar rahat davranmayacağım, dizüstü bilgisayarım (Vaio Fw-21z) oyun konusunda gayet başarılı ancak tabii ki dizüstü ve de grafik persormansında görünümden ödün vererek başarılı sonuç elde ediyorum. Özellikle RPG ve Strateji oyunlarını seviyorum, hoş günümüz oyunlarında statü ayrımı pek kalmadı. Oyun 1. planda, 2. planda grafik tasarımı geliyor. Taban konusuna gelince AMD tabanlı işletim sistemleri fiyat / performans konusunda eskisi kadar başarılı değil sanıyorum. Ancak kati bir çizgi yok kafamda. Önerilere ve yorumlara sonuna kadar açığım. Ancak Thermaltake 'in güncel tasarımlı kasalarından mutlaka istiyorum. Soğutma problemim olmayacak şekilde su soğutma haricinde sessiz ancak başarılı soğutma sağlayacak bir atılım yapmayı düşünüyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
O zaman sana önerim:

Bu kasayla en az 4 yıl problemsiz sorunsuz canavar gibi yaşarsın.
Ancak bunları alamayacaksan ne kadar para ayırabilirsin onu söyle ona göre bir şey toplayalım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...