Sistem nasıl? (Lütfen İnceleyin)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şehremini

Üye
    Konu Sahibi
Sistem nasıl? (Lütfen İnceleyin)
İyi Günler,
Grafik tasarım için bilgisayar alacağım.(Photoshop vs.)Bir bilgisayarcıya girdim.Benim isteklerim üzerine ve kendi tecrübesiüzerine bir sistem ayarladı.Tabi ne kadar tecrübeliyse...

Sistem Şu Şekilde;

->ASUS P8H67 (REV 3.0) B3 H67 1155PİN DDR3-1333MHZ S+E+1748MB VGA+HDMI

->INTEL CORE İ5 2400 3.10GHZ 1155PİN 6MB 850MHZ GFX VGA BOXED

->4GB DDR3 1333 MHZ KINGSTON TEK MODÜL KVR1333D3N9/4G

->750 GB SATA3 7200PRM

->2GB ATI SAPPHIRE HD5570 (128Bit) DDR3 PCI-E DVI+HDMI (11167-19-20G)

->DVD+RW 48X32X48 22X16X8X5XLG GH22NS50 SUPER MULTISATA Siyah

->ASUS VENTO TA-K62 BLACK 2XUSB 80 FAN CASE

->21.5" AOC VİDE SCREEN LED MONİTOR SİYAH 5MS

Toplam: 1800 çıktı ama 1700'e indirdi.
Sistem özellikleri vs nasıl?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
tam olarak hangı programları kullanacaksınız ??

Ve toplam butcenız ne kadar ?

Adamın topladıgı sıstem cok zayıf olmus.. İş görür ama 1700 lıra etmez o kasa...

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
O işlemcinin aynisindan bendede var gayet güzel çok memnunum o işlemciyi al memnun kalirsin

brs.kzlky

brs.kzlky

Üye
hocam grafik tasarımı profesyonel düzeyde düşünüyorsan bence almışken değerlerini daha yüksek tut. her geçen gün daha da kaliteli bilgisayarlar istenen grafik tasarım programlarını bir süre sonra bu makinede kullanırken sorunlar yaşayabilirsin. Bence herşeyden önce işlemcini mutlaka i7 al, ileriye dönük en iyi odur bu zamanda. Adobe set, coreldraw set, quark express, freehand vs... bazıları Aynı anda çalıştırıldığında eğer bilgisaayr kasar ise bir grafikerin en büyük kabusu olur. mesela Ben coreldraw x5 kullanıcıyım genelde. X6 çıkmış ama indiripte kullanmayı düşünmüyorum. Çünkü x6 ile yaptığım çalışmalardan sonra eğer bilgisayarım aynı anda bir kaç ağır işlemi yapmaya yetmezse ve en ufak bir kasma yaşarsam kaldırıp x5 e dönerim. Bu dönüş sırasında hem dosyaları convertleyip cd 15 e düşürmek gerek hemde bu işlem esnasında bazı efeklerin kaybolma riski yüksek. Bu nedenledir ki eğer profesyonel düzeyde bir tasarım için bu bilgisayarı topluyorsanız, asla paradan kaçınmayın. Ekranın önemi de tartışılmaz tabii. Çok aşırıya kaçmamak kaydıyla büyük bir ekran almanızı öneririm. Led olması da iyi olur. Bazı markaların ekran ışıkları çok fazla olduğu için daha hoş görünüyor olabilir ama parlaklıktan çok renk tonlamalarına bakın ve göz yormayan bir monitör seçmeye çalışın. Bazen saatleriniz pc başında geçecektir. Benim çok gecem geçmiştir pc başında, öyle hallerimi hatırlarım ki monitörün standby açık ışığı bile gözümü etkilemişti...

futbol123

futbol123

Üye
hd5570 berbat bir karttır.

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
hocam grafik tasarımı profesyonel düzeyde düşünüyorsan bence almışken değerlerini daha yüksek tut. Her geçen gün daha da kaliteli bilgisayarlar istenen grafik tasarım programlarını bir süre sonra bu makinede kullanırken sorunlar yaşayabilirsin. Bence herşeyden önce işlemcini mutlaka i7 al, ileriye dönük en iyi odur bu zamanda. Adobe set, coreldraw set, quark express, freehand vs... Bazıları aynı anda çalıştırıldığında eğer bilgisaayr kasar ise bir grafikerin en büyük kabusu olur. Mesela ben coreldraw x5 kullanıcıyım genelde. X6 çıkmış ama indiripte kullanmayı düşünmüyorum. çünkü x6 ile yaptığım çalışmalardan sonra eğer bilgisayarım aynı anda bir kaç ağır işlemi yapmaya yetmezse ve en ufak bir kasma yaşarsam kaldırıp x5 e dönerim. Bu dönüş sırasında hem dosyaları convertleyip cd 15 e düşürmek gerek hemde bu işlem esnasında bazı efeklerin kaybolma riski yüksek. Bu nedenledir ki eğer profesyonel düzeyde bir tasarım için bu bilgisayarı topluyorsanız, asla paradan kaçınmayın. Ekranın önemi de tartışılmaz tabii. çok aşırıya kaçmamak kaydıyla büyük bir ekran almanızı öneririm. Led olması da iyi olur. Bazı markaların ekran ışıkları çok fazla olduğu için daha hoş görünüyor olabilir ama parlaklıktan çok renk tonlamalarına bakın ve göz yormayan bir monitör seçmeye çalışın. Bazen saatleriniz pc başında geçecektir. Benim çok gecem geçmiştir pc başında, öyle hallerimi hatırlarım ki monitörün standby açık ışığı bile gözümü etkilemişti...

herşeyde katiliyorum ama led ekran konusunda katilmiyorum sana çünkü bu o kadar para verip aldiğim bilgisayarda oyunda oynamak isterim e en doğal hakkim :) ama led li ekranlarda oyunlar pek randuman vermiyor led ekran almani tavsiye etmem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...