Sırrı Çözülemeyen kayıp dünya

Sponsorlu Bağlantılar

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
    Konu Sahibi
Sırrı Çözülemeyen kayıp dünya

Amazon Ormanlarından gökyüsüne doğru fırlayan ve sanki bir el tarafından yapıldığı izlenimi veren kuvars dağı gizemiyle kayıp dünya olarak adlandırılıyor.

Brezilya ve Venezuela arasında bulunan Roraima Dağı dünyanın en gizemli yerlerinden birisi olarak kabul edilmektedir.Amazon ormanlarının ortasından fırlayan ve bulutların üzerine çıkan 2770 metre yüksekliğindeki Roraima Dağı bilimadamlarının tanımıyla kayıp dünyadır.

Son derece sert kuvars taşından oluşan bu ilginç dağ bir mimarın elinden çıkmış görüntüsü vermektedir. Çünkü 4 bir yanından yontulmuş el yapımı bir binayı andırıyor.Bu görüntüsü yüzünden uzun süre bu dağı burada yaşayan insanların yapmış olabileceği düşünüldü.Bu yönde çok sayıda araştırma yapılmasına rağmen bu tezi doğrulayacak bir bulguya rastlanmadı.

Bu sarp ve çıkılması çok zor olan dağın sadece görünümü değil zirvedeki esrarengiz coğrafi farklılıkları da bir türlü çözülemedi. Dağın en tepesinde çok sayıda şelale bulunuyor. Bu kadar sert bir dağ'da çok sayıda şelale bulunmasının sırrı çözülemedi. Dağın zirvesinde sayısız mağara ve tüneller bulunuyor. Bu tüneller içerisinde uzunluğu yaklaşık 500 metre olan mağaralar var.44 metre yüksekliğinde ve tamamen kuvars tüneller burada inceleme yapan yer bilimcileri bile şaşkına çevirdi.

Bazı alanları saf granitten olan Roraima Dağı sadece kendi görüntüsüyle değil üzerinde yaşayan canılarla da şaşırtıyor. Dünyanın en küçük kurbağası bu dağın sirvesinde yaşıyor. Ayrıca dağda yaşayan bitki ve hayvanları buradan başka yerde görmek mümkün değil.

(HABERVİTRİNİ)

--------------- Ekleme ---------------

--------------- Ekleme ---------------

• Beğen
Tepkiler: erdem3113, gümüş_süvari, Mustafa Furkan ve 2 diğerleri

liderfunk

liderfunk

Üye
Muhteşem bi görüntüsü var şu resme bayıldım gerçektende insanlar tarafından yapılmış gibi duruyor :bilmem:

Bora

Bora

Üye
çok güzel :D Teşekkürler.

arslansem

arslansem

Üye
En üstteki kare tam intihar sahnesi çekilecek yer :ehe

3rhan336

3rhan336

Üye
off süper yha bi çadır kuracan burada yaşıycan hazır masalarda var :ehe

umut0628

umut0628

Üye
oraları gezen insanlar cok şanslı ne kadar güzel yerler geziyolar calış calış calış nereye kadar hayatımız calışmakla geciyo dünyanın güzelligini göremedin ölecez de ona yanıyorum :(((((((((((

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
oraya gitmek istiyorum çok muhteşem ama akrep var :korktum:

C01aY

C01aY

Üye
way canına burda fotoğraf çektirmeli :)

FurkanBilge

Üye
Bulutların tepesinde cok gizemli duruyo

mavi.123

Üye
güzel yerlermiş, teşekkürler

deadangel59

Üye
çok güzel yaaa...inanın ilk defa böyle bir yerin varlığından haberim oluyor...çok teşekkürler...