cukuleaks
Üye
Aynen öye

herkez anlatıyo bende anlatayım bari
9.sınıftayken dil ve anlatım dersinde türk gençliğinden yakınıyordu 17 yaşındaki bir ingiliz çocuğu günde 17-18000 kelime konuşuyormuş aynı yaştaki türk çocuğu ise 6000 kelime diyordu. sınıfta bir sessizlik olmuştu bende kısa ve öz konuşuyoruz yani hocam dedim sonra bi baktım zindandayım![]()

9.sınıftayken dil ve anlatım dersinde türk gençliğinden yakınıyordu 17 yaşındaki bir ingiliz çocuğu günde 17-18000 kelime konuşuyormuş aynı yaştaki türk çocuğu ise 6000 kelime diyordu. sınıfta bir sessizlik olmuştu bende kısa ve öz konuşuyoruz yani hocam dedim sonra bi baktım zindandayım![]()
Tam actım kopyayı,Hoca;
]Hocam ben cekmiyorum
)
Bende bi anlatayım günlerden Cuma Biyoloji sınavındayız.Tabi cogumuz kopya da cekicezTam actım kopyayı,Hoca;
-Oglum onu yakalamadan sok bi tarafına
-(Habippp)[Tabi ben kızardım ama kopya cekiyordum]Hocam ben cekmiyorum
-[herkes bana bakıp gülüyor]Peki oglum öyle olsun
-(Sonra yavas yavas kopyaları yakalıyor sınıfta 10 kisi kaldık cogu 0 aldı biz sınava devam)Hocam şu soruda takıldım
-O kagıdı nerene soktuysan cıkar da caktırmadan bak o zaman (calısmıyorsunuuuz ya hay ben sizin)
Sonra kagıtları verdik daha acıklamadı![]()

Bende bi anlatayım günlerden Cuma Biyoloji sınavındayız.Tabi cogumuz kopya da cekicezTam actım kopyayı,Hoca;
-Oglum onu yakalamadan sok bi tarafına
-(Habippp)[Tabi ben kızardım ama kopya cekiyordum]Hocam ben cekmiyorum
-[herkes bana bakıp gülüyor]Peki oglum öyle olsun
-(Sonra yavas yavas kopyaları yakalıyor sınıfta 10 kisi kaldık cogu 0 aldı biz sınava devam)Hocam şu soruda takıldım
-O kagıdı nerene soktuysan cıkar da caktırmadan bak o zaman (calısmıyorsunuuuz ya hay ben sizin)
Sonra kagıtları verdik daha acıklamadı![]()
Hangi hoca ol 
most wanted oynuyomamerikan humor u yok sizde![]()

Valla o konusmalarına falan gıcıgım
Hangi hoca ol
- - - Eklendi - - -
most wanted oynuyom![]()

Aynısını bizede söylerlerdi ilkokulda beri söylediler ardından lise 3'teki bir gezi ile ilk kez yurtdışına çıktığımda acı gerçekleri yıllarca kandırıldığımızı öğrendim.Yabancılarda bizim gibi insanmış :O Doğal olarak kelimeleri kısaltarak, devrik şekillerde kullanıyorlarmış.Yani o 18.000 kelime olayı yalan.Bizim gibi kullandıkları belli başlı 400-500 kelimeleri var onlarında.Tabi dilleri eklemeli değil çekimli olduğundan bizden fazla gibi duruyor.Kitap okuma olayına bir şey diyemem tabi.Ardından İstanbula döndükten 3 ay sonra ilkokul hocamı ziyarete gittim ve sınıfının içinde bu olaya inanmaları gerektiğini anlattıım.O günden sonra hocam bir daha halimi hatrımı sormadı![]()

eksçeynç stüdınt ?
Aynısını bizede söylerlerdi ilkokulda beri söylediler ardından lise 3'teki bir gezi ile ilk kez yurtdışına çıktığımda acı gerçekleri yıllarca kandırıldığımızı öğrendim.Yabancılarda bizim gibi insanmış :O Doğal olarak kelimeleri kısaltarak, devrik şekillerde kullanıyorlarmış.Yani o 18.000 kelime olayı yalan.Bizim gibi kullandıkları belli başlı 400-500 kelimeleri var onlarında.Tabi dilleri eklemeli değil çekimli olduğundan bizden fazla gibi duruyor.Kitap okuma olayına bir şey diyemem tabi.Ardından İstanbula döndükten 3 ay sonra ilkokul hocamı ziyarete gittim ve sınıfının içinde bu olaya inanmaları gerektiğini anlattıım.O günden sonra hocam bir daha halimi hatrımı sormadı![]()
eksçeynç stüdınt ?

iyiymiş

express yourself![]()

eksçeynç stüdınt ?
Bizim okula 2 kişi gelmişti ama ben 1 sene geri kalacağım bizimkilerden, sınıf arkadaşlarım değişecek gitmek istememiştim.Hala üzülürüm gitmediğim için.İmkanımda vardı.Bir kere almanca hocam sayesinde 4 günlüğüne gitmiştik bir kerede Comenius'la 1 haftalığına.Bizim almanca hocamız baya aktifti Berlin'le konuşup 5 öğrenciyi bedavaya Almanya'ya götürmüştü.Daha sonra 3-4 kerede farklı sponsorlar bulup gitmişti ama ben daha önce gittiğimden gidememiştim.keşke benide götüren olsa4 tane lumia 920 alirda dönerim
![]()
F-Esad ?
WTF was that !!?? 
senin aklın fesadF-Esad ?
WTF was that !!??
![]()
keşke benide götüren olsa4 tane lumia 920 alirda dönerim
![]()
öyle valla. Ben AB kulübündeyim. Hoca bana diyor böyle projeler getir yurtdışına gidelim diye
En iyisi ya lisede öğrenci değişim projesi ile gidip 1 sene kalacaksın -yapabilirsen tam burslu kazanıp- ya da üniversitede Work and Travel ile 3-4 ay kalıp para kazanacaksın dilini geliştireceksin.Zaten öğrenci değişim projesiyle gidersen 0'dan olsa bile dil öğreniyorsun.Bizim okula gelen bir alman çocuk vardı Japonya'ya gidecekken çok küçük puan eksikliği ile bir anda Türkiye'ye gelmişti.Hiç bir şey bilmeyen çocuk 1 senede çatır çatır Türkçe konuşmaya başladı.