Sınava Havuç Ile Hazırlanın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
a21a

a21a

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sınava Havuç Ile Hazırlanın
<span style="color:#000099">Aşırı kola ve cips tüketiminin bilgileri akılda tutmayı engellediğini dile getiren Diyetisyen Zuhal Güler Çelik, öğrencilere kola ve cips yememelerini önerdi.</span>

İSTANBUL - Vehbi Koç Vakfı (VKV) Amerikan Hastanesi Diyetisyeni Zuhal Güler Çelik, öğrencilerin, sınav zamanlarında hafızaya katkı sağladığı için avokado, havuç, ısırgan otu, yaban mersini ve limon tüketmeleri gerektiğini söyledi.

Diyetisyen Zuhal Güler Çelik, Özel Neslin Değişen Sesi İlköğretim Okulu&#8217;nun &#8220;Bilinçli ve Sağlıklı Bir Nesil İçin El Ele&#8221; konulu eğitim seminerleri kapsamında, Liselere Giriş Sınavı&#8217;na (LGS) hazırlanan öğrencilere nasıl beslenmeleri gerektiği konusunda bilgi verdi. Konuşmasında, beslenmenin beyin gelişimi ve hafızayı etkilediğini vurgulayan Çelik, yenilen besinlerin insan hafızası, zekası ve konsantrasyon gücü üzerinde etkisinin büyük olduğunu anlattı.

Avokado, havuç, ısırgan otu, yaban mersini ve limonun hafızaya katkı sağladığı için sınav hazırlığı dönemlerinde tüketilebileceğini kaydeden Çelik, bununla birlikte dengeli beslenmek için az ve sık yemealışkanlığı oluşturulması, aşırı basit şekerli ve yağlı besin tüketmemeye özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Aşırı kola ve cips tüketiminin bilgileri akılda tutmayı engellediğini dile getiren Çelik, öğrencilere kola ve cips yememelerini önerdi. Çelik, öğrencilerin bu dönemde, süt, yoğurt, balık, badem, fındık, tahıllar, et, yumurta, kırmızı et, pekmez, bitkisel yağlar ve yağlı tohumlardan zengin besinleri tüketmelerini istedi.

slayer

Üye
hayatımın -okul için- en başarılı dönemlerinde cips manyağıydım...(6-7. sınıf oluyor) Hatta kocaman gögeğim olmustu...

Ne alaka akılda tutmayla anlamışda deilim..

a21a

a21a

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(slayer &#064; Feb 22 2006, 11&#58;06 AM) [post=283678]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>

Ne alaka akılda tutmayla anlamışda deilim..
[/b][/quote]

cips, kızartma gibi aşırı yağlı besinlerin tüketimi karbonhidrat metabolizmasını baskılar... temel beslenme piramitinde en başta tüketmeniz gereken çok moleküllü karbonhidratlı besinlerdir.. daha çabuk ve kolay metabolize olur. yağların metabolizması esnasında ortaya çıkan yan moleküller beyin hücrelerinin elektrik iletiminde azalmaya neden olur .bu yüzden... umarım anlatabilmişimdir..

slayer

Üye
ehuehu.. bende cips yerken insanların maç izleme arzuları depresiyor.. Dersi takmıyorlar sandım

Nicolas_Anelka

Üye
havuç kadar bence faydalı bir sebze türü yok sık sık yemmem ama ede olursada yememezlik yapmam

S1FR3K1R1C1

Üye
Emeğine Sağlık..

gknky

gknky

Üye
valla busene grecez bakalım

pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
abe ben aşcıyım tek tavsiyem dayak yemeğin derim gerisini boşverin burda dışarda yaşayan bir aile var 2.5 senedir dışardalar 9 çocuk taş gibiler varyaaaa

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...