Simlock Nedir

Sponsorlu Bağlantılar

zoom

Üye
    Konu Sahibi
Simlock Nedir
ebayda arama özelliklerinde simlock seçeneği var bu seçenektede unlock,vodafone,t-mobile gibi seçenekler var bunlar ne oluyor.Bildiğim kadarıyla simlock unlock olunca her yerde kullanabiliyosun ama mesela vodafone olunca sadece vodafone'un simkartlarıyla kullanabiliyorsun doğru mu biliyorum acaba ??
 


ardaca

Üye
evet doğru biliyorsun. unlocked bakarsan istediğin hat ile çalıştırabilirsin ama simlock varsa mesela vodafone o zaman sadece vodafone ile birlikte kullanabiliyorsun.
 

zoom

Üye
    Konu Sahibi
peki o vodafone kırdırılabiliniyor mu öyle duymuştumda
 

ardaca

Üye
evet kırdırılıyor. ya eskiden gazeteler telefon verirdi de simlock olurdu sonra da telefonculara gidip kırdırırdık ya öyle bişey aslında. telefoncuların çok rahat bir şekilde kırması lazım. ama ebayden alacaksan şu yasa işini düşün derim bi. ya da aldığın kişinin fatura verip veremeyeceğini öğrensen iyi olur yoksa sakata gelmeyesin.
 

zoom

Üye
    Konu Sahibi
nasıl yani hangi yasa şu IMEI numarasınn kayıtlı olması konusu mu ??
 

ardaca

Üye
evet eğer getirteceksen muhtemelen çalışmayacaktır telefon Türkiye'de. mesela keano ingilterede kullandığı telefon ile geldi. türkcell çalıştırmıyo kayıtlı olmadığı için. kendi hattıyla kullanıyo. eğer alacaksan buna dikkat et demek istedim. sanırım fatura olunca gidip kaydettirebiliyorsun! o yüzden bi fatura ayarlarlarsa güzel olur yoksa paran boşa gitmein dicektim!
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Tüm simlocklu telefonlar kırılmıyor. Mesela 6630-6680-6681-n70-n90 gibi telefonlar kırılamıyor..


Zoom beni dinle sen elindeki parayla burdan telefon al. Çarçur edecen parayı sonra söylemedi deme..
 

RockFord Fosgate

Üye
bencede durum su an bulanık turkıyede al buradan keyfıne bak1!!!!!
 

zoom

Üye
    Konu Sahibi
ama türkiyeden alamam çok pahalı istediğim telefonlar mayısta almanyadan tanıdık geliyor ona getirttirmeyi düşünüyorum getirirse zaten garantili olacak.Eğer garantili olursada mı burada kullanamam yada kayıt ettiremem??
 

RockFord Fosgate

Üye
o konuyu tam bılmıyorum ama faturalı olursa galıba oluyor!!!!
 

zoom

Üye
    Konu Sahibi
peki bu konuyu kesin olarak nereden öğrenebilirim ??
 

metintekin

Üye
Kimse şu an kesin bişey diyemiyo. AMa sen türkiyeden al telefonu bence.
 

burcuerdem

Üye
van_hoijdonk !!! bende 6680 var yurtdışından geldi orange sponsorlu şu anda sim lock var kırdıramazmıyım ya da klonlama ile çözülür mü kırılmıyosa
bi bilginiz var mı???
 
w.wallacee

w.wallacee

Üye
banada frensadan orange logolu hediye 6131 geldi kaydını falan yaptırdım herşeyi tmm ama tln sim kartı tanımıo telefon sınırlı dio bende onla uğraşıorum nolcak bi türlü çözemedim kıramıolarda tlf sınırlı deyip duruyor bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim...?
 

mhmtbdk

Üye
bencede
 


Üst Alt