Simeone: "Arda mükemmel bir futbolcu"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Simeone: "Arda mükemmel bir futbolcu"
AtleticoMadrid Teknik Direktörü Diego Simeone, Futbol Gelişim Bülteni Kasım 2012 sayısında yer alan röportajında merak edilen birçok soruya yanıt verdi.

Antrenörlük hayatında şu anda Shakhtar Donetsk'in başında bulunan Mircea Lucescu'nun kendisindeki yerinin çok farklı olduğunu anlatan Arjantinli teknik adam, "Profesyonel futbolculuk kariyerim boyunca dünya futbolunun önde gelen takımlarında birçok önemli teknik adamla çalıştım. Bilardo, Aragones, Antic, Lucescu, Eriksson, Dino Zoff, Zaccheroni, Mancini, Manzno, Passarella ve Bielsa ilk anda aklıma gelen isimler. Dönüp baktığımda hepsinden bir şeyler kaptığımı düşünüyorum. Ama yine de beni 1990 yılında beni Pisa takımına transfer ederek bana Avrupa futbolunun kapılarını açan Mircea Lucescu'yu ayrı bir yere koyarım. Ne mutlu ki yıllar sonra yollarımız Inter'de bir kez daha kesişti." ifadelerini kullandı.

"Arda mükemmel bir futbolcu"

Simeone, Türk oyuncular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun durumları hakkında sorulan sorulara ise, "Arda mükemmel bir futbolcu. Komple futbolcu derler ya, ona iyi bir örnek. Müthiş bir oyun görüşü var. Taktik olarak son derece disiplinli ve top kapmada da takımın en iyisi. Arda da, Emre de bu sezon boyunca takım içinde çok önemli roller üstlendiler. Son dönemde Emre ile bol bol konuşma fırsatımız oldu. Onun kalitesinde ve tecrübesinde bir oyuncu için şu ana kadar yeterince dakika alamadığına üzüldüğümü kendisine de söyledim. Ancak önümüzde daha çok maç var. Sezon boyunca Emre daha sık ilk onbirde görünürse kimse şaşırmamalı. Ondan en iyi şekilde yararlanacağız." şeklinde yanıt verdi.

"Her şeyin tartışması olur, çalışkanlığın olmaz"

Teknik direktörlükte önceliğini kesinlikle çalışkan futbolculara verdiğini belirten başarılı teknik adam, "Zaman zaman spor basını, taraftarlar ve bir grup teknik adamın futbolda sistemlere veya dizilişlere haddinden fazla önem verdiği hissine kapılırım. Şüphesiz günümüz futbolunda bu öğelerin önemli var. Ama benim için futbolcuların işlerine bağlılığı ve gösterdikleri gayret her şeyden önce gelir. Sonuçta futbol fiziğe dayalı bir spor. Her zaman söylediğim gibi, futbolda her şeyin tartışması olur, çalışkanlığın olmaz." dedi.

Simeone, yakın zamanda La Liga'da Atletico Madrid veya başka bir takımın Real Madrid ile Barcelona'nın üstünlüğüne son verebilip veremeyeceği yönündeki bir soruya ise, "İnsan hiçbir konuda ümitsizliğe kapılmamalı. Ancak bu iki takımın bütçeleriyle diğerleri arasındaki uçurum onları tahtlarından etmeyi de en azından şimdilik güçleştiriyor. Bu sadece Atletico Madrid'in tek başına gerçekleştirebileceği bir şey değil. Ama yine de bu pozisyona en yakın adaylardan biri olduğumuz su götürmez bir gerçek. Elimizden geleni yapacağız." diye yanıt verdi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt