simdi boyle bi konu acacam ama cahil falan demegin bana!

Sponsorlu Bağlantılar

android_hack

Üye
    Konu Sahibi
simdi boyle bi konu acacam ama cahil falan demegin bana!
evet bizleri Allah yaratdi diyoruz dimi? Peki o zaman Allahi kim yaratdi?
(sapik sapik konusmayalim! Vallahim ban felan demem agzima geleni soylerim!)
 


lgkg300

lgkg300

Üye
Yok niye cahil diyelim. Burdan makaleyi okuyabilirsiniz:
 
HaqperesT

HaqperesT

Üye
Allah cc tum olasilik, gucun ve bilginin kendisidir(tum eksiklerden beri ve haydir). Her zaman ve mekandadir daha dogrusu zaman ve mekani kapsar dolayisiyla kendisiyle kaimdir. Allah cc hangi zamanda kaim olursa olsun kaim oldugu anda herseye hakim olur cunku artik her zamandadir. Baska tanrinin olmasi muhal(olanaksiz)dir cunku mutlak guc sahibi biri tekligi gerektirir. Kisacasi Allah cc ke ndisiyle kaimdir.

- - - Eklendi - - -

Gercek manada( varligi mustakil) Allah cc tan baska biri yok zaten. Evren ve insan golge varliklardir. Tesbihte hata olmasin monitordeki goruntu gibidir fisi cektinmi kaybolur goruntuler. Evrende boyledir Allah cc in yaratma sifati yaratmayi kestigi anda ortada tek atom bile kalmaz cunku mustakil ve mutlak varlik degiliz. Biz sadece Allah cc in sifatlarinin yokluga atilmis imzalariyiz. Ve yokluk icinde maddi olarak bir yerde bir koordinatte degiliz ki yokluk veya varligin haritasi yoktur. Aslinda hic bir yerdeyiz ve elle tutulan bir madde bile degiliz sadece ruhumuza gelen bilginin bir yorumuyuz.
 
  • Beğen
Tepkiler: |SEÇKiN|

sportmen58

Üye
Allah razı olsun. felsefik açıdan anlamlı bir anlatım olmuş
 
xclark

xclark

Üye
bu konuda hadisi şerif vardı tam metin aklıma gelmiyor ama böyle bir soruyla karşılaşan mu'minler hemen Allaha iman ettim desin ve o ortamdan uzaklaşsın ,adamın imanıni götürür böyle durumlar bilgisiz imanı zayıf olanlar için Allah korusun tehlikeli durum,

- - - Eklendi - - -

İmam-ı Gazali hazretleri buyurdu ki:
Her insana musallat olan en az bir şeytan vardır. Şeytanın vereceği vesveselerden korunmaya çalışmalı! Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Kanın damarlarda dolaştığı gibi, şeytan da, insanın vücudunda dolaşır. Açlıkla [az yemekle, oruç tutmakla] onun yollarını daraltın!) [Buhari]

Şeytanın kalbe giriş yerlerinden biri de, Allahü teâlânın zatı hakkında düşündürmek, şüpheye düşürmektir. İnsanların en ahmağı zekasına en çok güvenendir. İnsanların en akıllısı da, suçu kendinde arayan ve bilmediklerini âlimlere soran kimsedir. İki hadis-i şerif meali:
(Şeytan, "seni kim yarattı" diye vesvese verir. O kişi "Allah yarattı" derse, "Onu kim yarattı" diye vesvese verir. Böyle vesvese gelince, "Ben Allah ve Resulüne iman ettim" desin!) [Buhari]

(Allah’ın yarattığı şeyleri tefekkür edin, ama zatını tefekkür etmeyin.)
[Ebu-ş-şeyh]

Vesvese, dua ve zikir ile azalıp yok olur. Bunun için, bilhassa günaha meyledildiği zaman, hemen Allahü teâlâyı anmalı, istiğfar, salevat ve dua okuyarak şeytanı uzaklaştırmaya çalışmalı!
 
Ali58_58

Ali58_58

Üye
yaradanın yaradanı olsaydı onunda bir yaradanı olurdu ve sana şöyle izah edeyim milyonlarca yıl önceye git ordaki insanları düşün daha kaşığı bilmiyorlar oraya uçak uçurucağını iddia et ne olur ? onların bu işin ilmini bilmediği için inanmaz olmaz öyle şey imkansız felan derdi. şimdi biz Allah'ın (doğmamış ve doğrulmamış) olduğunu biliyoruz vardır bununda bir ilmi var anlasana buda bir sınav zaten bunun bir açıklaması vahyolunsaydı ki bence sayfalara sığmazdı zaten herkez islamiyeti kabul eder müslüman olurdu ve gayri müslüm olmazdı yani bir sınav kalmazdı o rtada. herşey bir fedakarlık ve sabır ister islam sabır ve fedekarlığı daha çok ister herşey cahilliktendir unutma yani bilmiyoruz sadece :)hem senin dediğin gibi böyle olsaydı iş yunan mitolojisine dönerdi hristiyanlarda olduğu gibi 3 -5 gider tekrar altını çiziyorum bilmediğimiz ve bilemiyeveğimiz bir şeydir o ilim belki öğreniriz hem bu ilim dışında bir sürü şey daha bilmiyoruz böyle sorular haddimizede değil ama şeytan sen çok dürtersen sor tabi :)

- - - Eklendi - - -

aslında haşa benim dediğimde benim haşa diyorum böyle şeyler konuşmam anlatmam haddime değil sadece bi nebze seni hımm dedirticeği için dedim ama sadece şahsi fikrim böylede olmayabilir Rabbim'in affına sığınıyorum.
 

apk3823

Üye
Allahi kim yaratti dersen bi yaratici daha dusunmeye baslarsin sonra geriye dogru gidersin birbirini yaratan tanrilar derken cok tanrili inanca dogru zihnin suruklenir gider...Allahi kimse yaratmadi Onun varligi kendindendir....yaratilmak var olmak icin birine muhtac olmak demektir oysaa Allah Sameddir yani herkes var olmak icin hayatini dewam ettirmek icin ona muhtactir ama o kimseye muhtac degildir yarattiklarina benzemez ...Allahin en guzel yine Kendi Ihlas Suresinde anlatir bize..."Deki Allah ehaddir ( tektir birdir birlikte eşi benzeri yoktur ) , Allah Sameddir kimseye muhtac degildir ama herkes ona muhtactir , O doğmamistir yani onun bi annesi babasi yaraticisi yoktur O doğurmamistir yani evlat sahibi degildir ve hicbir sey onun dengi benzeri degildir.....vesselam
 
Invoke

Invoke

Üye
Sorunun cevabı çok basit. Kur'an a bakın, bulursunuz cevabı.
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve kamuraN021

2463912

Kapalı Hesap
Gelde küfür etme böylelerine
 
Invoke

Invoke

Üye
İyi ki söyledin çok bilmiş kardeş..

Biz ilkokul okuduk sadece..
Sizin gibi üniversite yada lise okumuyoruz

"ya da" da ayrı yazılır dersem çok haysiyetsiz bir kişilik olarak görüneceğimin farkındayım. Çok bilmiş, diye cevap geleceğinin de farkındaydım. Bunu diyince de ukalalık yapmış oldum. Aslında hiç böyle niyetlerim yoktu, gerçekten. Özür dilerim.
 
  • Beğen
Tepkiler: bayramq ve 2463912


Üst Alt