Silopi'de Arbede

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Silopi'de Arbede
ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde BDP'lilerin Abdullah Öcalan'ın geri çekilmemesi ve operasyonların durdurulması için Habur Sıır Kapası'na doğru yaptığı yürüyüşte olaylar çıktı.





Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde bugün BDP'lilerin 10 bin kişiyle Habur Sınır Kapısı'na başlattığı yürüyüşe polisin müdahale edince ortalık savaş alanına döndü. Çıkan arbedede BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın kalça kemiği kırıldı. Polis müdahalesi sırasında Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da biber gazından etkilendi. Bayındır'ın ambulans uçak ile Ankara'ya sevk edileceği bildirildi.BDP terör örgütüne yönelik operasyonların durması, bazı üniversitelerde Kürt kökenli öğrencilere saldırıların son bulmasını istemek için Silopi'de yürüyüş düzenledi. İlçe merkezinde esnaf bugün kepenk kapatırken, öğleden sonra toplanan yaklaşık 10 bin kişi, Habur Sınır Kapısı'na doğru yürüyüşe geçti. BDP milletvekilleri Hasip Kaplan ve Sevahir Bayındır, partili belediye başkanlarının da katıldığı yürüyüşte parti otobüsüne 'Kürt sorununda demokratik çözüm için Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan, muhatap alınsın' pankartı açıldı. Yürüyüşe katılanlar, Kürt sorununun çözümünde muhatap bulamadığı için 'Çekiliyorum' diyen PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a, 'çekilme' çağrısı yaptı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ
Yürüyüşe katılanlar Silopi ilçe merkezinden Habur Sınır Kapısı'na yönelirken, ilçede geniş önlem alan polis çıkışta yolu kesti. Yürüyüşün izinsiz olduğunu belirten emniyet yetkilileri, kalabalığın dağılmasını istedi. Ancak grup yürüyüşe devam etmek isteyince gerginlik tırmandı ve arbede çıktı. Göstericiler taş atmaya başlayınca polis de biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.Ortalık ana baba gününe dönerken, BDP Şırnak milletvekilleri Sevahir Bayındır ve Hasip Kaplan kendilerini arbedenin ortasında buldu. Hasip Kaplan biber gazından etkilenirken, Sevahir Bayındır'ın kalça kemiği kırıldı.Hemen Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sevahir Bayındır'a ilk müdahale burada yapıldı, ardından ambulansla Mardin'e gönderildi. Sevahir Bayındır'ın buradan uçakla Ankara'ya götürüleceği açıklandı.Silopi ilçe merkezini savaş alanına çeviren ve ara sokaklarda 2 saat süren olaylarda bazı polislerle ile göstericilerden yaklaşık 10 kişi yaralandı, bazı kişiler gözaltına alındı.

BDP'Lİ BAYINDIR AMBULANS UÇAK İLE ANKARA'YA SEVK EDİLECEK
Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde BDP'lilerin Abdullah Öcalan'ın geri çekilmemesi ve operasyonların durdurulması için Habur Sıır Kapası'na doğru yaptığı yürüyüşte çıkan olaylarda kalça kemiği kırılan BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır ambulans uçak ile Ankara'ya sevk edileceği bildirildi.Silopi Devlet Hasatanesi Başhekim Yardımcısı Dr.Ekrem Birlik yaptığı açıklamada BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın ambulans ile Mardin'e gönderildiği buradan da ambulans uçak ile Ankara'ya sevk edileceği bildirildi.


KAPLAN: BURASI GAZZE DEĞİL
Olayların ardından BDP Şırnak Miletvekili Hasip Kaplan, polisin yürüyüşe müdahalesine tepki gösterdi. Kaplan, barış amaçlı bir yürüyüş gerçekleştirmek istediklerini, güvenlik güçlerinin kadın, çocuk, yaşlı demeden gaz bombası ile saldırdığını ve 30 kişinin yaralandığını söyledi. Kaplan, şöyle dedi:
"Burası Gazze değil, burası Türkiye ve barış yürüyüşüne bu denli bir tahammülsüzlüğün ve şiddet anlayışının tek sebebi AKP'dir. Kendi valilerini, kaymakamlarını, emniyet müdürlerini atayan AKP hükümeti topluma topyekün bir saldırı ile şiddet ortamını yaratmaktadır. Vekil arkadaşımız sayın Sevahir Bayındır polisin sert müdahalesi sonucu ayağından ve yüzünden yara aldı. Sağ ayak bileği kırıldı. Vekillere, belediye başkanlarına, halkın iradesine bu denli bir tahammülsüzlüğün hesabını isteyeceğiz. İşin en enteresan boyotu ise bu kadar insanların yaralandığı bir olayda ne kaymakam ne müdür ve de savcının hastaneye gelmemesidir. Bu ilin vekilinin ayağı kırılmıştır, ancak kendisine bir geçmiş olsun diye bile gelmediler. Bunun tek sebebi kendi valilerini, kaymakamlarını müdürlerini atayan AKP zihniyetidir. Ben buradan tüm Silopi halkını sağduyuya davet ediyorum"
Kaplan, Silopi kaymakamını da olaylara duyarsız kalmak ve şiddet ortamına zemin hazırlamakla suçladı.


BAYINDIR, UÇAĞA BİNERKEN ZAFER İŞARETİ YAPTI
Silopi'de çıkan olaylarda kalça kemiği kırılan BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, ambulansla Mardin Havaalanı'na getirilip, buradan Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Ankara'ya götürüldü. Ambulanstan indirildiği sedye ile uçağı götürülen Bayındır'ın elini kaldırıp zafer işareti yaptığı görüldü. Bayındır'a, Silopi'den Mardin'e kadar BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da eşlik etti. Bayındır'ı alan ambulans uçak saat 21.30 sıralarında Ankara'ya havalandı. Bu arada havaalanı çevresinde bekleyen 100 kişilik BDP'li grup, uçağın kalmasının ardından bölgeden ayrıldı.


Halil COŞKUN - Dündar SANSUR - Ramazan İMRAĞ - Adnan AVUKA - Nezir GÜNEŞ / SİLOPİ - MARDİN - DHA


 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

bydexer
Cevap
2
Görüntüleme
351
SHS
bydexer
Cevap
3
Görüntüleme
1K
spy ghost
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
420
Haydar
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
382
bydexer
yavuzkaraca
Cevap
2
Görüntüleme
501
DaNq3rB0y


Üst Alt