Şike davasında yargılanan hakem!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
India

India

Üye
    Konu Sahibi
Şike davasında yargılanan hakem!
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı kader maçı olan Cluj karşılaşmasını yönetecek hakem Paolo Tagliavento, İtalyan basınında en çok tartışılan isimlerin başında geliyor.


2004 yılından itibaren Serie A'da düdük çalan Tagliavento, 2006 yılında İtalya'da patlak veren şike skandalında yer alan isimlerden biriydi. İtalyan polisi tarafından sorgulanan ve Temiz Ayaklar Operasyonu'nun şüphelilerinden biri olan Tagliavento, davadan aklanarak çıkmayı başardı.

GEÇEN SEZON ÇEYREK FİNAL

2007 yılında uluslararası kariyerine başlayan 40 yaşındaki hakem, UEFA'nın amatör futbolcular için düzenlediği bir turnuvada final yöneterek uluslararası futbola hızlı bir giriş yaptı. Haziran 2011'de Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası Finali'ni yöneten İtalyan hakem, 2012 yılında UEFA tarafından elit kategoriye alındı.
Kariyerinde 128 Serie A, 11 UEFA Avrupa Ligi ve 7 Şampiyonlar Ligi karşılaşması yöneten Tagliavento, geçtiğimiz sezon Devler Ligi'nde 5 maç da görev aldı. İkinci turda Lyon'un APOEL'i devirdiği karşılaşmayı yöneten İtalyan hakem, çeyrek finalde Chelsea'nin deplasmanda Benfica'yı tek golle geçtiği mücadelenin de hakemliğini yaptı.

4 MAÇTA 1 GALİBİYET!

Paolo Tagliavento, 2009-2010 UEFA Avrupa Ligi sezonunda Galatasaray'ın Panathinaikos'u 3-1 ile geçtiği mücadelenin hakemliğini yapmıştı. 40 yaşındaki hakem, daha sonra Beşiktaş'ın Porto ile deplasmanda ve Atletico Madrid ile içeride oynadığı maçların yanı sıra, Fenerbahçe'nin PAOK ile içeride oynadığı karşılaşmada düdük çalmıştı. Takımlarımız bu 4 karşılaşmadan yalnızca 1 galibiyet çıkartabildi.

Tagliavento bu sezon UEFA Avrupa Ligi play-offlarında Slask Wroclaw ile Hannover arasında oynanan karşılaşmayla birlikte, Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Borussia Dortmund - Ajax mücadelesini yönetti.



Şike davasından bu yana İtalyan basınının üzerinde çok tartıştığı isimlerin başında gelen Tagliavento, 2011 yılında Napoli ile Juventus arasında oynanan ve 3-3'lük eşitlikle sonuçlanan mücadele sonrasında, Napoli basını tarafından karşılaşmanın sonucuna etki etmekle suçlanmıştı.

Jose Mourinho, Inter'in başında olduğu dönemde takımının Sampdoria ile oynadığı karşılaşmada hakem kararlarına tepki göstermek ve İtalyan futbolunu eleştirmek için Tagliavento'ya elleriyle kelepçe işareti yapmış, bunun sonucunda İtalyan hakem Mou'yu tribüne göndermişti. Mourinho daha sonra bu hareketi nedeniyle İtalya Futbol Federasyonu'ndan 3 maç ceza almıştı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt