Siirt'te PKK eylemcisi 5 kişi tutuklandı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Siirt'te PKK eylemcisi 5 kişi tutuklandı


Siirt'te gerçekleştirilen aramalarda terör örgütü adına eylem yaptıkları iddiasıyla 5 kişi tutuklandı.

Siirt'te terör örgütü adına eylem yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişiden 5'inin tutuklandığı bildirildi.
Siirt Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, PKK/KCK terör örgütü adına il merkezinde gerçekleştirilen olayların aydınlatılmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde 11 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları, yolları çöp konteynerleri ve taşlarla trafiğe kapatarak, havai fişekli, molotoflu ve taşlı saldırı eylemleri gibi sokak eylemleri ile terör örgütü adına il ve ilçe merkezlerine yönelik eylem planları doğrultusunda terör örgütünün faaliyet yürüttüğü, kırsal alanda bölücü terör örgütü mensuplarından eğitim aldıktan sonra ilimiz Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği çevresinde nöbet tutan polis memurlarına yönelik 4 Kasım'da gerçekleştirilen el bombalı saldırı eylemi gibi birçok eylemin aydınlatılmasına yönelik 23 Kasım'da başlatılan planlı operasyonel çalışmalar kapsamında A.Ç, C.E, N.E, R.T, M.K, A.A, H.E, Ş.T, F.Ç, E.P ve B.B. gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin ikametlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda bilgisayar kasası, CD ve DVD'ler, cep telefonları, sim kartlar, hafıza kartları, flash bellek ve örgütsel doküman elde edilerek soruşturmaya esas olmak üzere el konulmuştur.
Gözaltına alınan şahıslardan F.Ç, E.P. ve B.B. cumhuriyet başsavcılığınca, M.K, A.A, H.E. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılmış, A.Ç, C.E, N.E, R.T ve Ş.T. ise tutuklanmıştır.'

KAYNAK:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

yavuzkaraca
Cevap
2
Görüntüleme
332
yavuzkaraca
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
332
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
322
Haydar


Üst Alt