Sigara tiryakilerine bir kötü haber daha

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sigara tiryakilerine bir kötü haber daha
Artık apartmanlarda ortak kullanım alanlarında da sigara içilmeyecek...
05.06.2012 18:58

Sağlık Bakanlığı'nca başlatılan yeni uygulamayla bazı apartmanlara, 'Apartmanımızın ortak kullanıma açık hiçbir alanında sigara içilmez' sloganlı çıkartmalar yapıştırıldı.
APARTMANALRDA SİGARA İÇMEK YASAKLANIYORDünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte, Ulusal Tütün Kontrol Programı Komitesi'nin alt çalışma grubu olan Sigara Dumanından Pasif Etkileniminin Önlenmesi Grubu'nca hazırlanan, 'Apartmanımızın ortak kullanıma açık hiçbir alanında sigara içilmez' yazılı stickerlar, Tunalı Hilmi Caddesi'ndeki bir apartmanın girişine yapıştırıldı.
Ulusal Tütün Kontrol Programı Komitesi Başkanı Dilek Aslan, yılda yaklaşık 6 milyon kişinin sigaradan, 600 bin kişin ise sigara dumanına maruz kalmaktan dolayı yaşamını yitirdiğini bildirdi.
Aslan, Pasif içiciliğin erişkinlerde akciğer, kalp ve damar hastalıkları, kadınlarda üreme sistemiyle ilgili sorunlar, düşük ağırlıklı bebek doğumları, meme kanseri, çocuklarda ise orta kulak iltihapları, sık sık iltihabi hastalık geçirme ve bazı kanser türlerine neden olduğunu belirtti.
Dilek Aslan ''Yapılan çalışmalar her dört çocuktan ve her üç kişiden birisinin pasif etkilenim riskiyle karşı karşıya kaldıklarını göstermiştir. Tütün kullanımı yangın, iç ortam hava kirliliği gibi çevresel zararlar da vermektedir'' diye konuştu.
Sticker uygulamasının başlatıldığı apartmanın ortak kullanım alanlarında sigara içilmediğini belirten Aslan, ''Bu, diğer bütün apartmanlarda da başarıyla uygulanmalı'' dedi.
TÜRKİYE GENELİNE YAYILACAKTütün Ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanı Fatma Aygül, pilot olarak başlattıkları uygulamayı belediyeler ve Muhtarlar Federasyonu'nun da iş birliğiyle Türkiye geneline yaymayı düşündüklerini kaydetti.
AparTman sakini Naime Alimoğlu da apartmanda ortak alanlarda sigara içilmesinin önlenmesi için her şeyi denediklerini belirterek, ''Ancak bunun önüne geçemedik.'' dedi.
Basın açıklamasının ardından stickerlar, apartmanın girişine yapıştırıldı ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri etkinlikle ilgili vatandaşlara bilgi verdi.

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
Bi Yandan Seviniyorum Bi Yandan Üzülüyorum

x-scarface

x-scarface

Üye
al birde burdan yak :D

LeoFrankLy

LeoFrankLy

Üye
Yakında dışarda bile çaktırmadan içecek hale gelicez. o da kaçak sigara :)

doctorrr

doctorrr

Üye
ateşinizi alabilirmiyim efenim :ehe

AHMED...

AHMED...

Üye
bende zam geldi sandım korktum :ehe

AHMED...

AHMED...

Üye
altı aydan altı aya otomatik zam olacakmis haberlerde sanki öyle birşey duymuştum

x-scarface

x-scarface

Üye
evet bende duydum gibi yok yaw bırakmak en iyiside bırakılmıyor ki bu meret!

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
verilen paraya yazık günde 6.5 tlden 195 tl yılda eder 6.222tl

x-scarface

x-scarface

Üye
haklısınız hocam bırakmalıyım parasını geçtim önce sağlık :(

AHMED...

AHMED...

Üye
bende verdiğim paraya çok açıyorum ama bulaştık bir kere bu merete içen bilir başlaması kolay bırakmasi sanıldığı gibi hiçte kolay olmuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...