Şifrenizi keylogger'lardan korumanın yolları!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
byilmazZ

byilmazZ

Üye
    Konu Sahibi
Şifrenizi keylogger'lardan korumanın yolları!
Keylogger'lar, bilgisayarlar için günümüzde önemli bir tehdit oluşturan araçlardan. Bunun nedeni ise keylogger'ların bilgisayarımıza zarar vermekten öte, kişisel bilgilerimizi, mizi, kredi kartı numalarınızı çalmayı amaçlaması.

Keylogger'lara karşı korunmanın birçok yolu var, ancak hiçbir korunma yolu kusursuz olmadığından dikkati elden bırakmamalısınız. İşte güvenliğinizi artıracak, şifrenizi kötü niyetli ellere kaptırmayı engelleyecek bazı ipuçları.

Firewall kullanın: Keylogger'lar birçok durumda topladığı bilgileri bir üçüncü partiye göndereceğinden, ağ kullanımınızı çok yakından izlemek onu ortaya çıkarabilir. Ancak bu işlem, bant genişliğinin oldukça arttığı günümüzde çok zor olabilir.

Bir Firewall kullanarak keylogger'lara karşı etkili bir savunma sağlayabilirsiniz. Firewall'lar bir program dışarıya veri göndermek istediğinde sizden izin isterler veya bir uyarı gösterirler. Bu sayede birçok keylogger tehdidini savuşturmanız mümkün hale gelir.

Firewall kullanmak, güvenliğinizi tamamen garantiye almasa da güvenliğinizde önemli bir yer tutmaktadır.

Parola yöneticisi kullanın: Keylogger'lar oldukça basit programlardır, tüm yaptıkları klavyede bastığınız tuşları bir üçüncü partiye göndermektir. PC'sinde keylogger bulunan bir kullanıcı, hesabı çalınana kadar bundan haberi olmayabilir.

Keylogger'ların zayıf noktası ise yazılmayan şeyleri elde edememeleridir. Bu nedenle LastPass gibi bir parola yöneticisinden faydalanmanız, güvenlik seviyenizi artıracaktır.

Yazılımlarınızı güncel tutun:
Keylogger'lar, diğer tüm zararlılar gibi bir takım açıkları kullanarak sisteminize sızabilirler. Örneğin Adobe Flash'ın başı, geçmişte uzaktan kod çalıştırmaya izin veren bir açıkla dertteydi. Eğer sisteminizi ve kullandığınız yazılımları güncel tutmuyorsanız, onu saldırılara karşı açık bir halde bırakıyorsunuz demektir.

Parolalarınızı sık sık değiştirin:
Parolalarınızı sıkça değiştirmek, bir keylogger saldırısında alacağınız hasarı en düşük seviyeye düşürecektir. Parolalarınız çalınmış olabilir, ancak tek hedef siz değilseniz bu parolalar hemen kullanılmayacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: -efşan ve Silinen Üye 2149105


konyarapp

Üye
Çok teşekkür ederim.Peki Nod32 bu keylogger i önlemeye yarar mı ?Ben nod32 kullanıyorum.
 
akin yakici

akin yakici

Üye
nod32 değilde PAnda kullanıyorum ben yanında'da zemana antiLogger tamamdır :naughty:
 
byilmazZ

byilmazZ

Üye
    Konu Sahibi


kusura bakmada teşekkürler butonu nerede?

ilk mesajin sag altinda


----------Eklendi @ 01:35:48 ---------- Yazıldı @ 01:32:00 ----------

nod32 değilde PAnda kullanıyorum ben yanında'da zemana antiLogger tamamdır :naughty:

Bende AVG ve Ad-Aware ikilisini kullaniyorum, sistemi hic kasmiyorlar. Haftada 1 kere de Advanced System Care de tarama yapiyorum. Yani sisteme virus bulassa, vay o virusun haline :D girdigine pisman ederim valla :D
 
-efşan

-efşan

Üye
teşekkürler dostum
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt