Sıfır cihazımın imei numarası kopyalanmış !

Sponsorlu Bağlantılar

kaptanblack

kaptanblack

Üye
    Konu Sahibi
Sıfır cihazımın imei numarası kopyalanmış !
Merhaba arkadaşlar,

Geçen gün aldığım n97 marka nokia telefona hattımı taktığım zaman "sim registiration failed" diye bir hata alıyorum ve hattımı kullanamıyorum. Cihazın imei numarasını sorgulattığımda imei numarasının kara listeye alındığını öğrendim. Nokia şubesinden bir beyanneme alıp beyannamede yer alan numayara telefonumun faturasını, kimliğimin fotokopisini ve beyannemeyi faxladım. Hattımın beyannamede belirttiğim numarama açılacağını söylediler. Bu işlemleri 4 masyısta yani 2 gün önce yaptım. Bugün aradım nokia'yı. Durum telekomünikasyon kurumuna bildirilip bildirilmediğini sordum ve 48 saat içerisinde işleme konulur dediler. Bugün itibari ile 48 saat doldu. Yarın tekrar arayacağım son durumu öğrenmek için yalnız benim merak ettiğim: hattımı ortalama olarak kaç gün içerisinde kullanabilirim ? Bu soruyu defalarca kez sormama rağmen bi tarih veremediklerini söylediler. Başına böyle bir olay gelen var mı acaba ? Ortalama kaç gün içerisinde telefonumu bu hatla kullanabilirim ?

Bu arada telefon kvk ve nokia kom aş garantilidir. 1.300 tlye alınmıştır. Kaçak falan değildir, köşe başındaki bir telefoncuya 10 liraya yeni imei yükletmek istemiyorum. Yasal yoldan halletmeye çalışıyorum ancak bir buçuk aydır sonuç alamayan insanlar varmış internette okuduğum kadarıyla. 2 gündür araştırmadığım site kalmadı. Yüzlerce kişi var bu konuda madur olan. Başına gelen varsa, yardımcı olursa çok sevinirim.

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
Başına geleni falan bırakın gidip Tüketici Heyeti ile görüşüp adam gibi bilgi alın.
Eğer 0 cihaz aldıysanız ve IMEI kara listedeyse bu gerçekten 0 değil demektir ve ayıplı mal kategorisine girebilir.
Satın aldığınız yere gidip cihazı yenisiyle değiştirmelerini isteyebilirsiniz bile duruma göre.
Hatta önce bunu isteyin daha sonra tüketici heyetine gidin. Ama geciktirmeyin daha fazla zaten geciken gecikmiş.

! AhmeT !

! AhmeT !

Üye
Acaba böyle olduğu için yenisini isteme hakkın doğuyormu ? :hmmm

kaptanblack

kaptanblack

Üye
    Konu Sahibi
Yenisini isteme gibi bir hakkımız yok maalesef. Şuana kadar hiç kimse geriye almamış böyle bir telefonu. Ben telefonu tek hatta kullanmaya razıyım ancak bu durum kaç gün sürer onu bilmek istiyorum.

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
Ne münasebet "hak doğuyor mu" demek? Satıcı firma "hayır yenisini alamazsınız" diyor diye öyle olacak değil!
Siz sıfır ürün almışsınız, seri numarası kara listeye düşmüş. Akıl mantık alıyor mu sizce? Kaydıyla kuyduyla ne diye uğraşayım ben?
"Tek hatla kullanayım razıyım" nasıl diyorsunuz? Her seferinde hat aldığınızda kayıtla mı uğraşacaksınız? Arkadaşınızın pili bitse cihazı istese çalışmayacak yahu akıl alıyor mu?
Bu satılan mal ayıplıdır ve yenisiyle değiştirilmesi zorunludur. Hiç kimsenin geriye almadığı böyle hakkın olmadığını değil (bakın burda geriye almayan müşteri değil satıcı firma, satıcı almıyor geri telefonu), satıcı firmaların cambazlıkla telefonu almayıp tüketiciyi uğraştırdığınız gösterir ve eşşeğim gibi de yenisini vermekle yükümlüdürler.

Sizde gidip kuzu kuzu bir şey demeden evrakla kayıtla b.k püsürle uğraşacağım diyorsanız kolay gele.

scuf

scuf

Üye
hocam telefonu nerden aldın bilindik mağazalardan birinden aldıysan ( vatan pc, teklonojix vs. ) git müşteri temsilcisine durumu anlat eğer çözümü yok derlerse sana yenisini vermek zorunda yada nokia ile görüşüp bu sorunu halledip sana vermek zorunda , öyle şey mi olur yaw sen git 1300 tl say sıfır telefon al imesi kopyalı çıksın bence orayla burayla yazışma falan yapma aldığın yere git onlar halletsin eğer biz halledemeyiz bunu nokia ile görüş derlerse hiç üşenmeden dava açarsın bana ayıplı mal sattılar yada dava açarım eğer ilgilenmesseniz dersin ertrsi güne yensini yollar kapına fakat telefonu aldığın yer normal bir dükkan ise telefonu geri almayabilir ne kadar uğraşsanda git nokia ile görüş der yalnız biraz acele et bu işlem için fazla zaman geçmesin yoksa kullanıcı hatası ile imei kopyalanmış vs gibi mazeretler üretebilirler.

kaptanblack

kaptanblack

Üye
    Konu Sahibi
Ya arkadaşlar durum biraz karışık aslında, telefon sıfır tamam ama gidip bayiye para verip almadım telefonu. Eniştemindi telefon, bir hafta onda kaldı ve geri götürdü telefonu siyahı istedi. Siyahını isteyince bu telefon ikinci el durumuna düştüğü için minisinden verceklermiş. Ben onu iptal edip beyazını geri almasını söyledim. Bayinin de bi suçu yok zaten bayi de enişteme verdiğinde bütün hatları çalıştırıyordu telefon. Ayrıca bayi eniştemin yakın bir arkadaşına ait. İmei numarası ne ara çalındı bilmiyoruz ama telefon bayiden alındığnda böyle bir durum yoktu. Ayrıca telefon takas yoluyla falan alındı yani faturası 1300 tamam ama o kadar para ödenmedi. 3-4 kere değiş-tokuş yapılarak n97 alındı. Telefonu geri vermemiz söz konusu değil yani, gidip o kadar para verip alsak ve tanıdık biri olmasa her türlü hakkımızı ararız sonuçta bunları ben de biliyorum ama dediğim gibi, karışık bi durum. Benim merak ettiğim sadece, telefonumun ne zaman kullanıma açılacağıdır. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
E birader sen baştan desene bunu o kadar fikir veriyoruz, bir şey söylüyoruz, olmaz diyorsun niye olduğunu söylemiyorsun.

Ruhela

Üye

Biraz detaylı araştırma yapsanız keşke. :) Buradan telefonunuzun yenisi ile değiştirebileceğinizi yazıyor. Bu konuda mağdur arkadaşlar bakabilir.

Üst Alt