Şiddetli lodostan bir günde 700 kişi sobadan zehirlendi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Şiddetli lodostan bir günde 700 kişi sobadan zehirlendi
Gaziantep'te dün gece başlayan şiddetli lodos nedeniyle yaklaşık 700 kişi sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan vatandaşların büyük bölümü ilk müdahalenin ardından taburcu edildi.
Dün gece saatlerinde başlayan lodos, evlerinde gerekli tedbirleri almadan uykuya dalan vatandaşların, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenmesine yol açtı. Gerek aile bireylerinin fark etmesi ve gerekse de komşuların haber vermesi üzerine zehirlenen vatandaşlar ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hastanelerin acil servislerinde ilk müdahaleleri yapılan vatandaşların büyük bölümü taburcu edildi.

Bir günde karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastanelere kaldırılan hastalardan 325'i Avukat Cengiz Gökçek Delet Hastanesi, 200'ü Şehitkamil Devlet Hastanesi, 50'si 25 Aralık Devlet Hastanesi, 25'i Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi, 25'i Gaziantep Çocuk Hastanesi, 75'i de özel hastanelerde tedavi edildi. kaynak : zaman

Astrosman

Astrosman

Üye
ALLAH rahmet eylesin

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bu soba zehirlenmelerine biran önce bi çare bulmak lazım

mstf_l

mstf_l

Üye
Bu soba zehirlenmelerine biran önce bi çare bulmak lazım

Sadece dikkat etmek lazım gece soğuk olmasın diye açık bırakılıyor ama sonu böyle kötü olabiliyor. Allah (cc) rahmet eylesin

Küçükken ben de korkardım zehirlenmekten ama sonrada öğrendim odun yaktığımız için biz de öyle bir sorun yokmuş içim rahatlamıştı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...