Sibirya'da Gizemli Krater

Sponsorlu Bağlantılar

jotem173

jotem173

Üye
    Konu Sahibi
Sibirya'da Gizemli Krater

Temmuz 2014 yılında, Ren geyiği çobanları kuzey Rusya'nın Yamal Yarımadası'nda 260 metre çapında (80 metre) krater keşfetti. Daha sonra bu ay içinde iki kraterler daha keşfedildi.

Moskova merkezli Petrol ve Gaz Araştırma Enstitüsü'nde bir bilim adamı, Sibirya Times ‘’Bu bölgede 7 krater olduğunu biliyorum, Yamal Yarımadası’nda bir krater bulduk. 2 kraterin göl haline döndüğü uygu görüntüleri ortaya koyuyor.


Biz şimdi Arctic bölgesinde yedi kraterler biliyorum, "Vasily Bogoyavlensky, Moskova merkezli Petrol ve Gaz Araştırma Enstitüsü'nde bir bilim adamı, Sibirya Times'a." Beş, Yamal Yarımadası'nda doğrudan Yamal özerk bölgesinde ve biri vardır Taimyr Yarımadası yakınlarındaki Krasnoyarsk bölgesinde kuzey, üzerinde. "

6.2 mil (10 kilometre) güneyinde Bovanenkovo, Yamalo-Nenets otonom bölgesinde önemli bir gaz alanında yer alan B2 adı verilen bir krater, şimdi 20'den fazla küçük su dolu kraterler tarafından halkalı büyük bir göldür.

Bilim adamları bu bölgede daha fazla krater olabileceğini belirtiyorlar. Olası bir felaketi önlemek için acilen daha fazla araştırma yapılması konusunda hem fikirler.
 
  • Beğen
Tepkiler: KARİZMATİX
KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
Bizde de Konya taraflarında böyle obruk denilen çukurlar oluştuğunu netten okumuştum, yeraltındaki çökmeden kaynaklanıyor herhalde.
 
  • Beğen
Tepkiler: jotem173


Üst Alt