‘Siber savaş timi’ geliyor!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
    Konu Sahibi
‘Siber savaş timi’ geliyor!




'Anonymous' ve ‘Redhack’ isimli sanal korsanların kamu kurumlarının internet sitelerini çökertmesi üzerine hükümet ‘siber savaş timi’ kuruyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a sunulan ‘Ulusal Siber Güvenlik Strateji Belgesi’nde, siber saldırılara karşı yeni birimlerin kurulması önerildi.

Türkiye’de kamu kurumlarının internet sitelerini çökerten ‘Anonymous’ ve ‘Redhack’ isimli sanal korsanların saldırılarına karşı siber savaş timi kuruluyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a sunulan ‘Ulusal Siber Güvenlik Strateji Belgesi’nde, siber saldırılara karşı yeni birim kurulması önerildi. Buna göre önümüzdeki dönemde ‘Ulusal Siber Güvenlik Kurulu’ ve ‘Ulusal Siber Erken Uyarı ve Müdahale Merkezi’ kurulacak, internet sitelerini çökerten korsanlara (hacker) karşı da siber savaş timi oluşturulacak.


Karşı senaryolar hazırlanacak


Yapılan çalışmayla birlikte ulusal ve uluslararası siber saldırı tipleri, saldırgan kişi ve grupların yapıları, saldırı senaryoları, gerekçeleri, zamanları yakın takibe alınacak. Saldırılar için karşı senaryolar ve çözümler sistemli şekilde oluşturulacak. Bakan Yıldırım’a sunulan strateji belgesinde siber güvenliğinin sağlanması için şu önerilere yer verildi:


Siber güvenlik alanında lisans ve lisansüstü düzeyde programlar açılarak, araştırma enstitüleri ve test merkezleri kurulması teşvik edilmeli.

Uzman kişilerin bilgi ve becerilerinden faydalanmak için kamuda sözleşmeli siber güvenlik uzmanlarının istihdamıyla ilgili özel düzenlemeler yapılmalı.
Siber güvenlik alanında kullanılan teknolojik araçlar mümkün olduğunca iç kaynaklardan temin edilmeli. Siber güvenlik alanında, milli teknolojilerin üretiminin ve kullanımının teşvik edilmesi için konuya özel AR-GE programları açılmalı.

Siber Güvenlik Kurulu oluşmalı


Stratejik hedeflere yönelik olarak Ulusal Siber Güvenlik Strateji Belgesi’nin yayınlanması için çalışmalar yapılmalı. Bölgede Türkiye’nin önder ülke olma ufkunu da güçlendirecek olan bölgesel bir siber organizasyonun kurulmasına öncülük edilecek. Ulusal Siber Güvenlik Kurulu oluşturulmalı.

Kritik altyapıları işleten kamu ve özel sektörün bilişim teknolojisi altyapılarını 2013 sonuna kadar Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi standardına uygun hale getirmesi sağlanmalı.

Ulusal Siber Güvenlik tatbikatlarına kritik altyapıya sahip tüm kurumlar dahil edilmeli. Siber Olaylara Mücadele Ekibi (SOME) oluşturulmalı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı bünyesinde oluşturulacak Siber Güvenlik Mükemmeliyet Ağı (Müknet) bünyesinde siber güvenlik ürünleri milli olarak geliştirilmeli.


Milli işletim sistemi geliştirilsin


SİBER güvenlik kapsamında kötücül yazılım önleme, virüs önleme, güvenlik duvarı saldırı tespit ve önleme sistemleri milli kaynaklarla geliştirilmeli. Milli koruma profilleri oluşturulmalı. Milli işletim sistemi, milli internet tarayıcı ve milli arama motoru gibi teknolojiler milli unsurlarla geliştirilmeli.



 


Metin MF

Metin MF

Üye
:hmmm
 
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
    Konu Sahibi
Atara Atar,gidere gider durumu
 
Jitou

Jitou

Üye
İlluminati:ehe
 
>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
Türk hackerlarla baş edilmez
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt