Seyyidü'l-İstiğfar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sweetsinem

sweetsinem

Üye
    Konu Sahibi
Seyyidü'l-İstiğfar

Şeddad bin AGH-radıyallahu anh-dan rivayete göre Nebiyy-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuşlardır:

"Ya Allah! Sen benim Rabbimsin. Senden başka ilâh yoktur. Beni sen yarattın ve ben senin kulunum. Ve Ben İman ve ubûdiyyetimde Gücüm yettiği kadar senin ahd ü misâkın üzereyim. Yâ Rabbi! Yapdıklarımın şerrinden sana sığınırım: Ve senin bana in'âm ve ihsan etdiğin ni'-metleri İkrar ve i'tirâf ederim. Kendi kusur ve günâhlarımı da İkrar ve i'tirâf ederim. Yâ Rabb! Sen beni AFV ü Mağfiret eyle. Zira senden başkası günahları AFV ü Mağfiret edemez. " (1)

Bir kimse bu Seyyidü'l-istiğfâr'ı ihlas ve yakin i'ti-kadıyle gündüz okur da o günde akşam olmadan evvel vefat ederse o kimse ehl-i cennettendir. Ve eğer bu duâyı yakın i'tikâdiyle gece okur da sabah olmazdan evvel vefat ederse yine ehl-i cennettendir. "Yani cennete ilk girecekler ile cehennemi görmeksizin ol kimse cennete dahil olur demektir.

Bu duânın Hulasa-i meali: Ya Rabb ben cürm ü kusurlarımı i'tirâf eylerim tevbe ve istiğfar ederim ni'metlerinin şükründen âcizim beni AFV ü Mağfiret eyle demektir.

(1) Buhârî Deavât 1; Tirmizî Deavât 15; Neseî İstiâze 57; İbn Hanbel Müsned 4 / 122.

alıntı

• Beğen
Tepkiler: Revengeful

Aziz™

Aziz™

Üye
teşekkürler :)

izmirligenc

izmirligenc

Üye
Tesekkurler.

sweetsinem

sweetsinem

Üye
    Konu Sahibi
ben teşekkür ederim

Revengeful

Emekli Yönetici
sağolasın;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt