Şeytanın Havuzu "Devil's Pool"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
    Konu Sahibi
Şeytanın Havuzu "Devil's Pool"
Zambia tarafında bulunan bu doğal havuz Victoria Şelalesi'ndeki su seviyesinin daha düşük olduğu dönemlerde kullanabiliyor.Aslında Victoria Şelalesi'nde iki doğal havuz var. Daha cesaretli olanlar Videoda görünen devils (şeytanlar) havuzunu, korkaklar ise angels(melekler) havuzunu kullanıyor.
Victoria Şelaleleri veya Mosi-oa-Tunya dünyanın en görkemli şelalelerindendir. Zambezi Nehrinin üzerinde, Zambiya ve Zimbabve sınırları arasında, bulunur. Şelaleler yaklaşık olarak 1,7 km genişliğinde ve 128 m yüksekliğindedirler.
İskoç kâşif David Livingstone şelaleleri 1855'te ziyaret etmiş ve Kraliçe Victoria'nın anısına Victoria Şelaleleri ismini vermiştir. Bununla birlikte şelale zaten yöresel olarak Mosi-oa-Tunya yani "gürleyen duman" diye anılmaktaydı. Şelaleler iki milli parkın parçasıdırlar, Zambiya'daki Mosi-oa-Tunya Milli Parkı ve Zimbabve'deki Victoria Şelaleleri Milli Parkı. Şelaleler Güney Afrika'nın en önemli turist çeken noktalarından biridir. Aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Alanıdır.
Kuzey Amerika'daki Niagara Şelaleleri'nden daha geniş olan Victoria Şelaleleri sadece Güney Amerika'nın Iguaçu Şelaleleri ile karşılaştırılabilir. Iguaçu 270'den fazla (görece) 'küçük' şelaleye bölünmüşken Victoria dünyadaki en büyük, 100 metreden yüksek ve 1,5 km'den geniş, tek su yatağından, dökülmektedir.










































 


Calaissien

Üye
sıkıyosa akıntının döküldüğü yerede atlayın
 
iremm

iremm

Üye
mükemmel bi yer yaa gidip yüzmek vardı :( :ehe
 

Calaissien

Üye
inşallah biri akıntıya kapılıp ... :D
 

Calaissien

Üye
o da gider melek havuzunda yüzer :D
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
ordan aşağı bi baksam şeytan meytan değilde önce azrail geçer be gözümün önünden:oha2:
çok yüksek ya
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Harika :( Orada olmayı çok isterdim :(
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

PhyscoDevil
Cevap
1
Görüntüleme
7K
berkan55
Cevap
16
Görüntüleme
23K


Üst Alt