Seto İç Denizi / Shikoku - Japonya'da Gezilecek Yerler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Seto İç Denizi / Shikoku - Japonya'da Gezilecek Yerler
Awa Odori, Dans Festivali, Dogo Kaplıcası, Hiroşima, Kochi, Matsuyama Kalesi, Naoshima Adası, Naruto, Ritsurin Parkı, Shikoku Adası, Tokushima

japonya-dev-girdap-naruto.jpgİki büyük ada Honshu ve Shikoku’yu, yedi muazzam köprüyle birbirine bağlayan “Shimanami-kaido” rotası yakın zamanda faaliyete açılmıştır. İç Deniz üzerindeki otoyol ve köprü güzergahı, küçüklü büyüklü tekneler, gemiler ve renkli küçük adaların süslediği mavi deniz ile dokunmuş muhteşem manzaraları gözler önüne serer.

Seto-Naikai ya da İç Deniz’in etrafında başlıca üç ada bulunur: Honshu, Shikoku ve Kyushu. Aralarında Seto Ohashi, Akashi-kaikyo Ohashi ve Shimanami-kaido köprülerinin de bulunduğu yedi köprü sayesinde artık Honshu’dan Shikoku’ya geçmek çok kolay ve eğlenceli bir hale gelmiştir. Ayrıca gemiler ve feribotlar da, Osaka, Kobe, Hiroshima, Onomichi ve Wakayama şehirlerinden geçerek iki ada arasında gider gelirler.

Muhteşem deniz manzaraları ve yumuşak iklimiyle İç Deniz sakin, huzurlu ve güzeldir. 600’den fazla ada, 8200 km2’lik bir alana yayılmıştır. İç Deniz’in muhteşem manzaralarının keyfini çıkarmak isterseniz toplam uzunluğu 60 km. olan “Shimanami-kaido” rotası üzerinde yürüyüşe çıkmanızı ya da bisikletle dolaşmanızı özellikle tavsiye ederiz. Yedi köprü, Honshu ve Shikoku arasında uzanan nispeten daha küçük altı adayı birbirine bağladığından, “Shimanami-kaido”, gezmek için ideal bir güzergah oluşturur. Bu zengin kıyı manzarası içinde bir çok küçük liman, balıkçı köyleri, tuz sahaları ve adanın eğimli yamaçlarında bulunan çiftlikler yer alır.



İç Deniz’de bulunan Naoshima Adası’ndaki Naoshima Kültür Köyü Okayama’dan tren, feribot ya da arabayla yaklaşık 1 saat 30 dakika uzaklıkta yer alır. “Köy”de güzel bir çağdaş sanatlar müzesi bulunur ve bu müzenin mimarisi, adanın sakin doğal çevresi ile uyum içerisindedir.

Shikoku Adası, dört eyaletten oluşur ve bu eyaletlerin her birinde eskiden birer kale bulunmaktaydı. Renkli İç Deniz Kıyısı ve dinamik Pasifik Okyanusu Kıyısı’nın doğal güzelliği, Shikoku’da turistlerin ilgisini çeken en önemli unsurlardandır. Honshu tarafında Kansai bölgesinde bulunan büyük şehirler ve Shikoku’daki şehirler arasında yakın zamanda başlatılan doğrudan otobüs seferleri sayesinde, buralara erişim çok daha kolay bir hale gelmiştir.

Okayama’dan trenle 1 saat uzaklıktaki Takamatsu, Honshu’dan Shikoku’ya ana geçiş kapısı olup adanın çevresinde dolaşmak için de iyi bir başlangıç noktasıdır. Takamatsu’da görülmeye değer bir çok yer mevcuttur. Ritsurin Parkı, bu bölgede bulunan en güzel geleneksel bahçelerden biridir. Bu park, Matsudaira klanına ait bir villanın bulunduğu sahada 350 yıl önce düzenlenmiştir.

Shikoku’nun en büyük şehri olan Matsuyama, hızlı ekspres ile Takamatsu’dan 3 saat ya da tekneyle Hiroşima veya Kure’den 1 saat uzaklıktadır. Matsuyama Kalesi, ülkenin en iyi korunan kalelerinden bir tanesidir. Bunun yanı sıra, Matsuyama’dan trenle 20 dakika uzaklıktaki Dogo Kaplıcası da Japonya’daki en eski kaplıcalardan biridir.



Hızlı trenle Takamatsu’dan 3 saat uzaklıktaki Kochi, zengin tarım toprakları ve Shikoku’nun güney kıyısı boyunca balık çiftliklerinin bulunduğu bir eyalettir. Güneybatı kıyısındaki ulusal parkta dalıştan balinaları izleme olanağına kadar çok çeşitli açık hava etkinlikleri mevcuttur.

Tokushima Eyaletine Kansai Bölgesinden hızlı otobüsle yaklaşık 2 saat 30 dakikada ulaşmak mümkündür. Eyalet başkenti olan Tokushima şehri, her yaz düzenlenen Awa-Odori dans festivali ile ün kazanmıştır. Tokushima şehrinden trenle 40 dakika uzaklıktaki Naruto, dar Naruto Boğazları’nda meydana gelen dev girdapları ile bilinir. Bu girdaplara daha yakından bakmak için gezi teknesinde yerinizi ayırtın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
712
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
930
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
1
Görüntüleme
1K
Aege
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
949
Doğuş Pertez


Üst Alt