Ses kartımı win 7 de hiç bi şekilde kullanamıyorum lutfen acil yardım :( .(

Sponsorlu Bağlantılar

gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
Ses kartımı win 7 de hiç bi şekilde kullanamıyorum lutfen acil yardım :( .(
Arkadaslar yeni bi ses kartı aldım markası Quake MG-SC4 PC PCI girişine taktım pc actıgımda otomatik olarak aygıtı yukledı ( ''WİN / 7 ULTIMATE KULLANIYORUM'' ) deneme amaclı taktım hoparlorlerımı ama hıc bı sekılde ses gelmıyor :( bıde grıverını cd den yukleyıp denedım yıne aynı hıc bı ses yok . kayıttan yurutme ayarlarından da baktıgımda CMI 8738 PCI AUDİO yazıyor etkınlestırdım fakat hemen altında Jak bilgisi yok yazıyor onu duzeltemıyorum hıc bı sekılde ses alıp kaydedemıyorum :( ne olur arkadaslsr yardımlarınızı beklıyorum cok magdurum tesekkurler

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Arkadaslar yeni bi ses kartı aldım markası Quake MG-SC4 PC PCI girişine taktım pc actıgımda otomatik olarak aygıtı yukledı ( ''WİN / 7 ULTIMATE KULLANIYORUM'' ) deneme amaclı taktım hoparlorlerımı ama hıc bı sekılde ses gelmıyor :( bıde grıverını cd den yukleyıp denedım yıne aynı hıc bı ses yok . kayıttan yurutme ayarlarından da baktıgımda CMI 8738 PCI AUDİO yazıyor etkınlestırdım fakat hemen altında Jak bilgisi yok yazıyor onu duzeltemıyorum hıc bı sekılde ses alıp kaydedemıyorum :( ne olur arkadaslsr yardımlarınızı beklıyorum cok magdurum tesekkurler

Ses kartınızı, PCI Slotuna tam oturttuğunuzdan emin olun ve Jak demek zaten ( kulaklık, mikrofon ve ses girişidir. ) Sesi alamamanızın nedeni de, kabloyu yanlış Jak girişine takmanızdan kaynaklanır. Sesi alabilmek için arka taraftaki, ses Jak girişine kabloyu takmalısınız. Aksi taktirde ses alamazsınız. Ayrıca ön jaklar'dan ses alamıyorsanız, Anakartınızdaki ses çıkışlarını aktif hâle getirmeniz gerekir. Çünkü bunlar Anakart üzerinden çalışır.

gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
psygnosis . kardesım benım ana kartım gıgabyte ve PCI slotunu ses kartımı taktıgımda slotta 3 cm kadar bi bosluk oluo yanı slotu boyuna tamamen doldurmuyor . ondan olablırmı . ayrıca pc acınca ses kartını tanıyıp kuruyor ama anlatmak ıstedgım jak gırıslerıne hangı kabloyu takarsam takayım ses alamıyorum + ses kayıt yapamıyorum bu neden ? :( dogru yerlere takıyorum kabloları fakat en ufak bir ses giriş cıkısı omuyor delırmek uzereyım :( lutfen yardım edın

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Bakın öncelikle ses kartınızı tam Slota oturttuğunuzdan emin olun ve herhangi bir boşluk veya gevşeme olmamalıdır. Taktığınız Slotun da doğru Slot olduğundan emin olun. Ayrıca eski Onboard ses kartınız hâla etkin ise, öncelikle bunu BIOS'tan devre dışı bırakın. Bu BIOS'ta PCI veya Onboard bölümü altında olabilir. Yani buradan Onboard Sound veya Onboard Device'ı disabled yapın ve F10 ile ayarlarınızı kaydedin, bilgisayarınızı baştan başlatın. Yeni ses kartınızı da PCI Slotunun genişletme yuvaları ile aynı izaya getirin. Yani Ses kartınızda ki iğneler, Slotun genişletme yuvalarına tam olarak eksiksiz bir şekilde oturması gerekir. Resimde de mavi ve yeşil ses giriş ve çıkışlarını görürsünüz. Ses almak için Ses kartınızı doğru taktıktan sonra, sesi sağlıklı bir şekilde alabilmek için mavi ve yeşil giriş çıkışları kullanmanız gerekir. Diğerleri mikrofon, kulaklık vb. girişlerdir. Anlatmak istediğim budur.

gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
tamam arkadasım cok sagol . bi sorum daha olacak zahmet olmazsa . bnm pc nin PCI girişi mesela 15 cm dielim ses kartının ise giriş yapılacak kısmı 12 cm anlatmak ıstedgım taktıgım da slot alanını tamamen doldurmuyor bu bı sorun mudur sizce ... ses kartı markası Quake MG-SC4 bakablrsnz . tesekkurler

----------Eklendi @ 17:19:13 ---------- Yazıldı @ 16:59:59 ----------

aynen sımdı dedıklerını yapmak ıcın bıoas a gırdım fakat PCI baslıgı altında onboard sound yada onboard device diye bi secenek yok :S . bıos menusunde tek basına onboard secenegıde yok :S

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
PCI başlığı altında olacak diye bir durum yok ve dikkat ederseniz, BIOS'a direk girdiğinizde tabiki bu ayarları göremezsiniz. Onun için Anakart ayarları içinde olur bu ayarlar...

Ayrıca resimde görüldüğü 4+1 ses kartınız budur ve ses kartınızı PCI Slotuna oturtmaktan ziyade, PCI Slotunda en ufak bir boşluk olmamalıdır. Yani Ses kartınızı hangi Slota taktığınızdan emin olun. PCI ise PCI, PCI-Ekspress ise PCI Eskpres...

gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
anladım arkadasım . bıos ayarlarını sımdı buldum ve disable yaptım onboard audio yu . 2+1 hoparlorlerım var onu yesıl jaka taktım olmadı daha sonra mavi jaka takrım oldu buraya kadr hersey super fakat kardesım kırmızı jack bolumune de mıkrofonu taktım ses almıyor ayrıca mıkroyu cıkarınca tekrar en basa donuyor yıne ses cıkmıyor hoparlorden :( (basnı agrttm kb ama cozmem lazm bunu)

----------Eklendi @ 17:41:03 ---------- Yazıldı @ 17:20:04 ----------

kardesım dedıklerını yaptım hoparlorler 2+1 mavi jack girişinde caliyor fakat kırmızı jaka da mıkrofonu takıyorum ses almıyor . mıkroyu cıkartıyorum bu sefer yıne ses gıdıo eskısı gıbı :(

----------Eklendi @ 17:48:08 ---------- Yazıldı @ 17:41:03 ----------

hersey ıyı ılk yaptgmda ses geliyor fakat nedense mıkrofonu kırmızı jack girişine takıyorum ses tekrar gidiyor :(

Üst Alt