şerit led yardımı

molexe lehim yapmana gerek yok.

sana lazım olan yukardaki gibi bir molex başlığı. led şeriti ise + ucu sarı renk kabloya - ucu kırmızı kabloya bağlayıp 7 volt alacaksın.

Konu Sahibi
bıraz araştırdım vikipediden soyle bısı buldum : ben molexden guüç çeksem 12 volt a bağlıcam dimi ? 5 volt yetersiz gelır sanırım bırde + yı mı 12 voltta bağlıcam ? eksımıyımı tahmınımce + yı 12 voltta bağlıcam - yıde topraklamaya baglıcam sıyah kabloya ama sız bısı demeden baslamayayı m

yukarda yazdım
+ yı sarı ya
- yi kırmızıya

7volt yapar

-- edit

benim kasadaki 1 metre şerit led. 12voltta
7 voltta biraz daha az ışık veriyor.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
molex e bağlıcamda molexe lehım yapmak zararlı olurmu psu açısından bırde topraklamaları kullanmayacakmıyım

topraklamalar - uçtur.

benim sana dediğimde ise kırmızı - uç görevi görecek.
sarı olan 12v kırmızı olan 5v
12den 5 çıkarsa 7volt.

istersen 12 volta bağla ama odayı bayağı bi aydınlatacaktır. çok parlak yanıyor

Tepkiler: 06kubilay06
    Konu Sahibi
hım tmm bana 7 volt yeterlı olacaktır bı sorun daha olacaktı ben sadece bunu geceleri kullanıcam yanı basıt bi açma kapama dugmesını nası koyabılırım ? bıde senın kasada ledler guzel durmuş acaba yarın gıdıp 1 metre felan alsammı kasanın ıcıne döşerim

- - - Eklendi - - -

bırde ben molex ın başını çıkartacakmıyım cıkartmadan dırek o sarı kabloyla kırmızı kablonun molextekı ucuna lehım yapsam olur mu

Kabloyu uzatıp araya acma kapama dugmesı koyabılısın tabıkı.
Bunun ıcınde sarı renk olan kabloyu ıstedıgın yerden kesıp düğmeyı baglayabılırsın.

Konu Sahibi
tmm ben sımdı başlıyorum inş bir yerı yakmam

bırde ben molex ın başını çıkartacakmıyım cıkartmadan dırek o sarı kabloyla kırmızı kablonun molextekı ucuna lehım yapsam olur mu

Yukardakı resımdekı molex powerın molexine takılacak sekılde.

Yanı takıp cıkarma yapabılesın dıye. Lehıme gerek yok

İnş bı sakatlık cıkarmadan yaparsınn

Konu Sahibi
yahu yapamadım havyamı dandık anlamadım ya kablosunu aldım havyayı aldım şerit ledi aldım yanı tum malzamelerım tamdı dun gece denemeye başladım1 saat sonra yaptım çalıştı kasaya felan taktım çalışıyodu gece son anda ayagım kabloya takıldı lehım koptu sonra 5 cm kestım tkrar başladım ama yapamadım lehım telıne lehımı değdiriyorum tel ısınıyor erıyor sonra havyanın ustunde kalıyor şerit lede yapışmıyorr delırcem

Boru ledler var direk prizle çalışır fakat şerit ledler 12 volt o bir kare pille gayet güzel çalışıyor.

Konu Sahibi
boru ledlerı bılıyorum onlar işimi görmez benım

Konu Sahibi
işimi hallettım sorun bitti arkadaşlarkasadan elektiriği alıyorum ama 12 volt olarak 7 voltta çalışmıyor kısa devre yapıyor kasa bılgısayar kapalıyken telleri birleştirdim açınca açma kapama dugmesıne basıp açıyorum kasa dırek kapanıyor o yuzden 12 voltta bağladım

o zaman senin power fazla dandik çıktı desene

neyse hayırlı olsun

Konu Sahibi
600 watt corsair psu ama evde bi tane dimmer vardı onu bağladım daha rahat ettım ışığın boyutunu ıstediğim gibi ayarlıyorum bırde bu ledler benım hoşuma gıttı ben şimdi kasanın içinede doşicem bunlardan ama suan lede bağladıgım güç kablosundan alsam elektriği bi sroun olmaz dımı yanı suanda ledın aldıgı guc yerıden bır kablo daha cıkartıp kasa ıcındekı lede baglıcam sanırım bır sorun olmaz dımı ?