şerit led yardımı

Konu Sahibi
şerit led yardımı
arkadaşlar çogu zaman aksam hava kararınca pc basına oturuyorum saat gece 12 ye kadar odanın ışıgı acık duruyor ama daha sonrada ışıktan dolayı aılem sorun cıkarıyor o yuzden ışığı kapatıyorum ve o zamanda klavyeyı goremıyorum zorlanıyorum benım ıstdıgım klavyenın konulan yerının ustune şerit led takmak ama benım ıstedıgım 50 cm felan ve ben bunu nasıl bağlıcam nerden alıcam ve bu prizemi takılacak yoksa piilimi ? yada usb den güç alırmı benım ıcın en uygunu usb den guc alması yardımlarınızı beklıyorum

Mobilator

Emekli Yönetici
usb'den güç alanı olabilir. ama normalde direk prize bağlamıyorsun. bunlar az yaktığından araya bi tane adaptör almak zorundasın. ama eğer alacağın adaptör 5 v ise sen onu almayıp direk usb kablosu bağlayabilirsin. çünkü usb çıkış voltajı 5 v. amper çekim sorunu olacağını sanmam.

Tepkiler: 06kubilay06
    Konu Sahibi
usb ye nasıl bağlıcam ? kablosu felan varmı

ia.phlvn

Üye
oto elektrikçiler yardımcı olur sana

Mobilator

Emekli Yönetici
sen bi usb kablosu bul. birde ledin direk ışıklarını al transformatörünü alma. ama dediğim gibi adaptörünün 5v olması lazım.
yada boşver uğraşma ya bilgin yoksa. başına dert alırsın
al bi 30 cm led bide adaptör prize bağlar kullanırsın

Tepkiler: 06kubilay06

Mobilator

Emekli Yönetici
fikrim yokta onu ledi alacağın yerden alırsın zaten.

şerit ledin çalışma voltajı 12 volttur.

5 voltta çokçok az bir ışık veriyor.
ben 7 voltta kullanıyorum gayet iyi. voltajı kasanın içinden powerdan çektim.

sen klavyede kullanacaksan 50 cm kadar beyaz renk al.
multimedia klavye kullanıyorsan bir tarafında usb bağlantı yeri vardır. sanırsam 5volt klavyeyi görebilecek kadar ışık verir.

eZeL634

Üye
Sen iyisi mi git şerit ledler zaten metre hesabına satılıyor genelde, 1 metre yarıdan kes zaten makas yerleri var üstünde , al bilgisayar masasının üstüne yapıştır. Köşelerden köşelerden zil teliyle uç çıkar, 12 voltluk adaptör al kendine hatta birini odaya doğru yansıtsan odanın ısıgını yakma geregı bıle duymazsın cok guzel işini görür.

Konu Sahibi
arkadaşlar bugun gıttım led satan bır yer var oraya sordum adaptör vamış ama adam tanıdık cıktı dedı bu adaptörler 10 tl ibunlar cin malı fazla dayanmıyor dedı bende ıyısınden varmı dıe sordum ıyısınıde getırınce kımse almıyormus o yuzden getırttırmıyorlarmış ben kasadan çekebilirimde kasada hangı kabloya baglıcam ? molex mi

fosforlu ledlerden daha iyi kardeş ne elektirkle uğraşırsın ne prizle ne adaptörle ne usb ile... gündüz gün yüzü görsün yeter akşam parlıyo kamaş kamaş

Tepkiler: tguzel7

molexte bulunan. SARI ve KIRMIZI renklere bağlarsan 7v olur süper olur.
12voltta hem çok aydınlatıyor hemde ısınıyor üzerindeki devre parçaları

eZeL634

Üye
serıt ledde 12v ısınma olur ama devre parcaları dıye bır sey yok sadece dırenc var ondanda sıkıntı olmaz

Bende 1 adet power led taktım usb fazla bile geldi.
şerit ledi elektrikçiden alırsan sana 5volta uygun hazırlayıp satabilirler, birde usb arakablo alıp bağlantısını elektrikçiye söylersen sana sadece yerine monte edip çalıştırmak düşer

(kırmızı +5Vdc,siyah -5Vdc dir. 'yeşil beyaz data iletişim uçlarıdır.)

Konu Sahibi
arkadaşlar oturdugum semtte tanıdık bır led dukkanı var led tabele işleriyle uğraşıyor oraya sordum fosforlu yokmuş beyaz yeşil kırmızı mavi var mış sadece bırde renk değiştiren bana beyaz lazım sordum 60 cm sini 18 tl dedi bende 20 tl vardı cebımde alıcaktım bıde usb kablosuna bağlarmısız dedım tmm dedı 1.5 metrelik usb ye bagladı 20 tl ver dedı bende paramın hepsını verdım sımdı eve geldım yapıştırdım usb ye taktım çalışmıyor usb 3.0 a taktım gene çalışmıyor sımdı gıtsem dukkanı kapatmıştır sizce sorun ne ? lehimde cok düzgün gozukuyor

ya pc bozulursa sen en iyisi 10 tl adaptör al
yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. kasanın içerisinde hiçbir sorun yaşamadım...

ayrıca pahalıya vermiş yaa yuh abi nedir 60cm ye 18 lira.. : usbyede 2 tl almış... yazıklar olsun öyle tabelacıya..
mümkünse çalışmadı de git iade et 20 liranı al başka yerden al şerit ledi... metresi 30 liraya geliyor. alma ordan.
ben 1 metre ledi 7 liraya aldım.
sorununa gelince arkadaşım... adam usbnın kablolarını ters bağlamış..
+ yı - ye lehimlemiş... onları yer değiştirince çalışır ama sana şunu söyleyeyim..

şerit ledlerde 3 led 1 devre oluşturur. + olarak 3 lede 1 tane direnç düşer..
1 led 3.5~3.6 volttur. 3 tanesi 10.5 volt yapar. 12 volt ile çalışır kalan 1.5 voltaj ise dirençte kalır.
usb ise 5volttur. bunun yine 1.2~1.5 voltunu direnç alacaktır. sana kalacak 3.5 volt.. 3 led bununla yanmaz..

bu sebepten usb ile çook az bir ışık vereceklerdir. sana lazım olan minimum 7volt.

dediğim gibi git çalışmıyor de iade et. almıyorum paramı ver de

Konu Sahibi
kasada psu ya bağlasam olurmu ayrıca ınternetten araştırdım o fıyata 5 metre verıyorlar bazı yerlerde adama dedım çalışmadı dıe yan komşusuna gıttı onların pc ye taktı ordada çalışmadı sonra kabloların yerlerını degıstıryordu bende ıtıraz ettım ben almıcam dedım bıraz mırın kırın ettı laf soyledı genede parayı aldım gelırkende bi lehim cihazı aldım 10 tl ye 3 tl ye lehım telı aldım 7 tl yede elektrikçiden beyaz 65 cm şerit ledi aldım şimdi herşeyim hazır 9 woltluk pıle bağladım çalışıyor ama kasanın ıcıne nasıl bağlıcam molexe nasıl lehım yapıcam