Seni Seviyorsam Bundan Sana ne

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kum kзđiśi

kum kзđiśi

Üye
Seni Seviyorsam Bundan Sana ne

SADIK SÖZTUTAN
1961 Kars doğumlu.Çok sayıda şiirfıkra ve hikaye yazdı.Türkiye Gazeteciler CemiyetiTürkiye Spor Yazarları Derneği ve Türkiye Milli Olimpiyat Komite üyesi.Sürekli Basın Kartı sahibi.Halen bir gazetenin spor müdürlüğünün yanı sıra spor edebiyatına dönük kalem ürünleri vermeye devam etmektedir.Sadık Söztutan evli ve 2 çocuk babasıdır.
Yayınlanmış eserleri:
BEN SENİN YERİNDE OLSAYDIM BUNLARI KİTAP YAPARDIM - 1999
GOL OLMASA DA HAREKET GÜZELDİ - 2000
SIRA BANA GELDİĞİNDE BİLET BİTMİŞTİ - 2001
FAİLİ MEÇHUL SPOR ÖYKÜLERİ - 2002
SPOR BİR HİKAYEDİR - 2002
SANA GÖZ YAŞI VADEDİYORUM - 2006
Önsöz Yerine
-Aşk küçük bir sözcüktür;onusevenler büyütür.
Şey…Doğruyu söylemek gerekirsebu önsözü ben yazmadım.Aşkinsanlık tarihi boyunca tarifi en fazla yapılan kavram.Ben -tuğlaların arasına harç koyar gibi- aşk üzerine söylenmiş bazı sözleri birbirine bağlamakla yetiniyorum.
” Aşkuçsuz bucaksız bir çınar ormanındadüşen bir yaprağın sesiniiki kişinin de aynı anda duyabilmesidir ” (Stella Hansiz) diyen de haklı ” Aşk insanın kendisini mutsuz edecek kişiyi sevmesidir ” (Soren Kierkegaard) diyen de… Çünkü ” Sevgi onaya gerek duymaz ” (Leo Buscaglia).Öyleyse ” Ben sizi seviyorsambundan size ne? ” (Goethe).
” Gül desenli bir elbise giymişsenizo güllerin dikenlerinin gölgesinin sizi ekşitmesinden korkuyorum ” (Nedim) diyecek kadar hassasiyet ister aşk…Zira” Sevmekkorumaktır ”(Bir sigorta reklamı sloganı).
Sırf bir arayış da olabilir aşk; ” Birisine bağlanıponun istediklerini istemektenonun düşündüklerini düşünmektenyani hiç özgür olmamaktan ibaret ” (Tolstoy) bir şey… Ya da ” Bir kişi ile geri kalan herkesin arasındaki farkın çok fazla abartılması ”(Bernard Shaw); ne dersiniz?
İyi tarafından bakarsanız ”Her durumda evlenin.İyi bir eşiniz olursa mutlukötü bir eşiniz olursa filozof olursunuz ” (Socrates).Bu sebeple ”Sevmiş ve yitirmiş olmakhiç sevmemiş olmaktan iyidir ” (Lod Alfred Tennyson).Gerçi ” Hem sevmek hem de akıllı olmak imkansızdır ” (Francis Bacon).Çünkü ” Aşk kum saati gibidirkalp doldukça beyin boşalır ” (Anonim).İşte o zaman da ”Aşk ile öksürük hiçbir zaman saklanamaz ” (Avustralya ata sözü).
Bir öykü başlığında kullandığım gibi ” Aşk biraz da mazoşizmdir ” belkigönüllü işkence yani… ” En ağır işçi benim 7 gün yirmi dört saat seni düşünüyorum ” (Ümit Yaşar Oğuzcan) diyen şaire inat ” Belki de hiç gelmemiş ve hiç gitmemişlerdir.O kadınlar ki yoktular ” (Atilla İlhan) yanılgısıdır belki…
Esasen ” Aşk kalbimizin saygısız misafiridir.Bize sormadan geliiirbize sormadan gider! ” (Cenap Şahabettin) Nokta.
Editör : Yasin Duvan
Tasarım:BKY Ajans
Yayın hakları Babıali Kültür Yayıncılığı’na aittir .
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
3K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
Cevap
1
Görüntüleme
983
-YARINIYOK-


Üst Alt