Selefiler: Domates Hristiyan yemeyin

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Selefiler: Domates Hristiyan yemeyin
Mısır'da bir grup, domatesin Hristiyan olduğunu ve Müslümanlar için haram olduğunu öne sürdü.
21.06.2012 18:28

Now Lebanon sitesinin haberine göre, Mısır Halk İslam Birliği olarak bilinen grubun Facebook sayfasında yayımlanan bir fotoğrafta domatesin Hristiyan olduğu, bunun en büyük kanıtının da yatay kesilen domatesin içinde görülen haç benzeri şekil olduğu ifade edildi.
DOMATES YEMEK HARAMDIRFotoğrafın altındaki yorum yazısında, "Domates yemek haramdır çünkü domates Hristiyan'dır. Domates Allah yerine haça hamdeder ve Allah'ın bir değil üç olduğunu ifade eder. Allah bize yardım etsin. Filistin'de yaşayan bir kız kardeşimize Allah'ın peygamberi Hz. Muhammed görünmüş. Hz. Muhammed ağlıyormuş ve ümmetini domates yememeleri gerektiği konusunda uyarıyormuş. Eğer bu mesajı yaymazsanız bilin ki sizi durduran Şeytan'dır" denildi.
Sosyal medyada hızla yayılan fotoğrafın altına 2 bin 800'den fazla yorum gelmesi üzerine grubun yöneticileri geri adım atarak, "Biz size domates yemeyin demedik. Domatesi içindeki haç çıkacak şekilde kesmeyin dedik" şeklinde bir daha mesaj yayımladı.
Mısır'da kısa bir süre önce de erkeklere ölen eşleriyle öldükten sonraki altı saat içinde cinsel ilişkiye girebilme hakkı tanıyan bir yasa parlamentonun gündemine gelmişti.

MISIR'DA SELEFİLER ÇOK ETKİLİMısır'da 5-6 milyon civarında Selefi yaşıyor. Parlamentodaki ikinci büyük grup olan El Nur Partisi Selefilerden oluşuyor. Geçtiğimiz yıl ülkenin çeşitli yerlerindeki kiliseleri ve Hıristiyanlara ait işyerlerini hedef alan ve yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan protestolara neden olan saldırıları da aralarında Selefilerin de bulunduğu radikal gruplar düzenlemişti.
19'uncu yüzyılda, Sünni İslam'ın bir kolu olarak Suudi Arabistan'da ortaya çıkan Selefilik diğer inançları dışlıyor. Selefiler kendilerini Allah'ın istediği yönde yaşayan tek din olarak görüyor, hatta kendileri gibi düşünmeyen Müslümanları da reddediyor.
Selefilerin bir kısmı ses getirecek, varlığını hissettirecek boyutta propaganda amaçlı çalışıyor ve internet ortamını çok iyi kullanıyor. Diğer kısım ise cihat amaçlı çalışıyor ve gerektiğinde şiddeti de bir hak olarak görüyor.
Siyasi bir oluşum olarak Selefiler özellikle Arap Baharı'nın yaşandığı Ortadoğu ülkelerinde son dönemde fazlasıyla dikkat çekti. Suudi Arabistan ve Katar tarafından Hizbullah karşısında bir denge unsuru olarak destekleniyor. ensonhaber

yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
yok daha neler...

_RYUK_

_RYUK_

Üye
yok devenin nalı :)

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Onlar dînde fırkalara ayrılmışlardır. Hizib hizib, grup grup olmuşlardır. Her hizib yanındakiyle ferahlanır. Bunlar Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerdir. Nebîler Sultanı Peygamber Efendimiz (S.A.V) hadîs-i şerifinde fırka sayısını da vermiştir: “Ümmetim 73 fırkaya ayrılacak, bir tanesi hariç diğerlerinin hepsinin gideceği yer cehennemdir.” Sahâbe soruyor: “Ey Allah’ın Resûl’ü Fırka-i Nâciye hangisidir?” “Ben ve sizin üzerinde bulunduğu Sırat-ı Mustakîm üzerinde olanlardır.”

Bir insanın Sırat-ı Mustakîm’e adım atabilmesi için o kişinin kalben Allah’a ulaşmayı dilemesi lâzımdır. Çünkü hadîs-i şerifte zikredilmektedir: “Allah sizin soyunuza, mallarınıza, şekl-ü şemâlinize bakmaz, devamlı olarak Allah kalbe nazar eder, bakar.”

Allahû Tealâ kişinin kalbinde Allah’a ulaşma dileğini görürse 4. basamakta Rahmân esmasıyla tecelli eder. 5, 6, 7. basamaklarda Enfâl-29’a göre peş peşe 7 tane Furkan verir. Daha sonra o furkanları 12 tane ihsana tamamlar ve kişinin ihsanla mürşidine tâbî olması halinde Allahû Tealâ onu ıslâh edici amellere, nefs tezkiyesine başlattırır.

Bu standart içerisinde kişi, 73 fırkadan, Fırka-i Nâciye arasında yer alabilmek için Allah’a ulaşmayı dilemiştir.

Günümüzde Birleşmiş Milletler’deki dîn bölümünde, dünya üzerinde yaşayan insanlar arasında, inanç açısından yapılan envanter araştırmasında 72 tane ayrı inanç varlığı tespit edilmiştir. 14 asır evvel Peygamber Efendimiz (S.A.V): “Benim ümmetim 73 fırkaya ayrılacak” buyuruyor. Ama tespit edilen inanç sayısı 72’dir.

İşte bu noktada Yunus Emre’nin söylediği bir söz mânidardır: “72 millete bir gözüyle bakmayan halka müderris olsa hakîkate asîdir.” diyor. Yani 72 fırkanın içerisinde yer alan Allah’a ulaşmayı dileyenlerden oluşan küçük grupların bütünü 73. fırkayı, Fırka-i Nâciye’yi oluşturmaktadır.

Kalben Allah’a ulaşmayı dilediği takdirde, ifade ettiğimiz gibi Allahû Tealâ ona Rahmân esmasıyla tecelli eder, peş peşe furkanlar verir, 12 tane ihsanla kişi mürşide ulaşır. Mürşide tâbî olduğu an Allah’tan 7 ni’met alır ve Allahû Tealâ vasıta emirleri o kişiye sevdirir. Zaten Allah’a ulaşmayı dilediği an Allah, kişinin dış düşmanı iblisle arasındaki bağı kesmiş, şeytanın o kişi üzerindeki negatif tesirini sıfırlamıştır.

Rabbimiz nefse vasıta emirleri sevdirince Allah’ın yasak ettiği fiilleri de o nefse Allah kerih gösterir. Böyle olunca âdeta o kişi için ne dış düşman, ne de iç düşman vardır. Kişi Allah’ın tasarrufundaymış gibi 6-7 aylık çok kısa bir süre içerisinde Allahû Tealâ o kişinin ruhunu Kendisine ulaştırır, o kişi ermiş evliyadan birisi olur.

İşte hidayet Âli İmrân Suresi 73. âyet-i kerimesinde zikredildiği gibi: “innel hudâ hudallâhi” “Hidayet, Allah’a ulaşmaktır.”

• Beğen
Tepkiler: -Heisenberg-
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
adamlar yemeyin diyorsa yemeyin kardeşim. :ehe

HaqperesT

HaqperesT

Üye
Gidip bir tane hıristiyan yiyecem :zuhaha:

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
al işte sapkın bir topluluk ALLAH islah eylesin Peygamberimizi de sapkın fikirlerine referans göstermeye kalkışmışlar.

mstf_l

mstf_l

Üye
İbretlendim. :ehe

Peki haç a benzediği için domates yemeyen bu insanlar niye Facebook kullanıyor. Elin hristıyana niye para kazandırıyor

• Beğen
Tepkiler: -Heisenberg-
hidayet02

hidayet02

Üye
Ay ve Yıldız'da Biz Türkler'in Sembolü:) Kimse Ay'a Çıkmasın:D

codblackops2

codblackops2

Üye
Yazık,çok yazık..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...