Şehit çocuklarına sınavsız üniversite

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamnurse

dreamnurse

Üye
    Konu Sahibi
Şehit çocuklarına sınavsız üniversite
Milli Savunma Komisyonu, çok önemli bir yasa teklifi hazırladı. Teklif geçerse bir rüya gerçekleşmiş olacak.

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Kemal Yardımcı, terörle mücadelede görev alanların çocukları için çok önemli bir yasa teklifi hazırladı. Teklif geçerse bir rüya gerçekleşmiş olacak.

MAAŞ VE TAZMİNATLAR DA ARTACAK

Yasa teklifinde üniversitelerde şehit çocukları için yüzde 1 kontenjan ayrılması, bu kontenjandan geriye dönük tüm şehit çocuklarının yararlanması öngörülüyor. Terörle mücadelede görev yapanların maaşları ve tazminatları da yükselecek. Artış 300-400 YTL arasında gerçekleşecek.

ŞEHİT ÇOCUKLARINA SINAV YOK

Şehit emanetlerinin geleceği için önemli bir adım atıldı. AKP'li Yardımcı şehit çocuklarının üniversiteye sınavsız girebilmeleri için bir yasa teklifi hazırladı....

Türkiye terörle mücadele yasalarını tartışırken siyasilerden de güvenlik güçleri için önemli çalışmalar geliyor. AKP'li Meclis Milli Savunma Komisyonu Başkanı Kemal Yardımcı, terörle mücadelede görev alan güvenlik güçlerinin çocukları için çok önemli bir yasa teklifi hazırladı. Yardımcı'nın teklifi yaşalaşırsa, şehit çocuklarına sınavsız üniversite yolu açılacak. Şehit çocukları için yüzde 1'den az olmamak üzere kontenjan ayrılacağını belirten Yardımcı, bu kontenjandan geriye dönük olarak bütün şehit çocuklarının yararlanabileceğini kaydetti.

TASARIDA MAAŞ ARTIŞI DA VAR

Yardımcı, "Üniversitede okumak şehit çocukları için az da olsa bir destek olacaktır" dedi. Bu arada AKP'li vekil, terörle mücadelede görev alanların maaşlarının da düzeltileceğini söyledi. Buna göre gösterge rakamları 9 binden 15 bine, 4 binden de 5 bine çıkartılacak. Böylece maaşlardaki artış 300-400 YTL arasında gerçekleşecek. Bu tazminattan sadece Güneydoğu'da görev yapanlar değil, diğer illerde de operasyonlara katılan güvenlik güçleri de yararlanacak.

Catty

Catty

Emekli Yönetici
ya hepten abarttılar ha tam haksızlık bence ne bu ya herşey onlara babaları yok dıyeyse benım kuzenımde ole anne baba yok ama hıc yardım gelmyıooooo:nono:

Salihyet

Salihyet

Üye
yardım bi yere kadar güzel ama , benim başımda baba yok, ben yardım almıyorum aksine katsayı koyuluyor önüme.. önce katsayı kalksın..

guest1212

guest1212

Üye
olurmu yha tmm yardım edin bişey demiyoz ama fazla ileri gitmişler biz boşunamı okuyoruz 4 sene boyunca liseyi sınav stresidir şudur budur :@:@

Romantik Prens

Romantik Prens

Üye
bence çok güzel olur

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Bu yardım deil. Abartılmış biz hakkımızla konteyjan yetersizliğinden giremiyoruz adamlara bak.

xxxooo

xxxooo

Üye
Yha iyi yapmışlar demek istertdim fakat babalarınıın asilkanı yüzünden bu şekildede yardım yapılmamalı

c3r3n

c3r3n

Üye
Resmen sömürüyorlar hak yiyorlar...Hadi meslek liselerine özelikle imam hatiplilere ayrıcalık tanındı onu sineye çektik oturduk çekmesekte yapabileceğimiz hiç bir şey yoktu.Sınav sistemini alt üst etti gene bir şey yok ama bu yaptığı bardağı taşıran son damla.Ee o zaman biz niye çalıştık illa akrabamızdan birinin ya da birilerinin şehit mi olması gerekiyor böyle bir hak kazanmamız için.Benim babamın gemicikleri yok ki sınavı sallayıp geçeyim öyle olsa zaten iş sorunu da olmaz maksat okumaksa her halukarda o da olurdu.Fakat bunların mevcut değil ki ben oooo ne kadar güzel kararlar alıyor diyeyim.Allah vicdan merhamet versin...Başka bir şey demiyorum!

lovestar

lovestar

Üye
meslek liselerine ve imam hatiplere hak tanındımı dedin sen.orda dur şimdi.ben sağlık meslek lisesi mezunuyum ne tür haklarımız vardıda ben faydalanamadım.hak dediğin meslek liselerine tanınan 2 yıllık kendi bölümleriyse kalsın ben o hakkı zaten kullanmadım 4 yıllık aof kamu okuyorum.kat sayımızda bir düzenleme yapıldığınıda duymadım.en çok imam hatip liselerinin hakkı yendi bu ülkede.yökün çalışma sistemini türkiyedeki eğitim göstergelerini az buçuk takip eden birisi kalkıpta şu yorumu yapmaz kanımca.bu haberi bende desteklemiyorum.ortaokulda bende hava harp okulu sınavlarına girecektim pilot olmaktı hayalim.ama gel görki türkiye genelinde 350 kişi alınıyordu kazananlardan ve polis asker şehit çocuklarına öncelik tanınıyordu.klavuzda bunu okudum ve formu yırtıp attım.illa babasızmı kalmalı insan doğru dürüst bir eğitim görmek için...

c3r3n

c3r3n

Üye
Tabi ki meslek liselerinin okul puanıyla geçiş hakkı var bu da bir ayrıcalıktır.Siz bundan faydalanamadıysanız o sizin sorununuz..

lovestar

lovestar

Üye
okul puanıyla geçiş hakkı sadece kendi bölümlerimiz için gecerli bunun çok o kadar bir önemi yok ve başka bölümleri tercih etmek istediğimizde ne kadar puanımızın düştüğünü sizde çok iyi biliyorsunuz...

iremm

iremm

Üye
meslek liselerine ve imam hatiplere hak tanındımı dedin sen.orda dur şimdi.ben sağlık meslek lisesi mezunuyum ne tür haklarımız vardıda ben faydalanamadım.hak dediğin meslek liselerine tanınan 2 yıllık kendi bölümleriyse kalsın ben o hakkı zaten kullanmadım 4 yıllık aof kamu okuyorum.kat sayımızda bir düzenleme yapıldığınıda duymadım.en çok imam hatip liselerinin hakkı yendi bu ülkede.yökün çalışma sistemini türkiyedeki eğitim göstergelerini az buçuk takip eden birisi kalkıpta şu yorumu yapmaz kanımca.bu haberi bende desteklemiyorum.ortaokulda bende hava harp okulu sınavlarına girecektim pilot olmaktı hayalim.ama gel görki türkiye genelinde 350 kişi alınıyordu kazananlardan ve polis asker şehit çocuklarına öncelik tanınıyordu.klavuzda bunu okudum ve formu yırtıp attım.illa babasızmı kalmalı insan doğru dürüst bir eğitim görmek için...

+1 Meslek liselerinde aynı uygulama hala devam ediyor en ufak bi ayrıcalık verildiği yok kuzenim meslek lisesinde..Verilen okul puanıda kendi bölümlerini tercih ettikleri takdirde var bunuda ayrıcalık olarak algılamak çok saçma olur.

Bu konuya gelirsek saçma olmuş..Neden denilirse şehit çocuklarına verillmesi söz konusu olan ayrıcalık diğer öğrencilere (emek verip kaç yıl boyunca dershane vs.) çok büyük haksızlık. Evet onlara destek verilmeli ama diğer öğrencilerinde hakları gasp edilmemeli.Verilecek olan yardım onların dershane ücretleri eğitim masraflarını karşılamak olabilir o öğrencilerde çalışır ve haklarıyla üniye girerler...:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt