Seftali reçeli

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kum kзđiśi

kum kзđiśi

Üye
Seftali reçeli
Malzemeler
1Kg sert şeftali
1Kg toz şeker
1Adet limon limonun suyu
1 Tatlı kaşığı vanilya

Hazırlanışı
Şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın.İnce ince dilimleyin.
Derin bir tencereye toz şekeri koyun.
Toz şekerin üzerini geçecek kadar su ilave edip şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
Dilimlediğiniz şeftalileri hazırladığınız şerbete ilave edip 2-3 dakika kaynatın. Şerbeti çekmesi için bir gece bekletin. Daha sonra şerbetin içinden çıkartıp b
aşka bir kabın içine alın.
Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp limon suyu ve şeftalileri ilave edin.1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
Sıcak olarak reçel kavanozuna boşaltın. Soğuyuncaya kadar ağzını kapatmayın.

NOT: Şeftali yumuşak bir meyva olduğu için fazla kaynatılırsa çok çabuk dağılır
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

SpyChef
Cevap
0
Görüntüleme
367
SpyChef
SpyChef
Cevap
2
Görüntüleme
461
Baydırman
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
744
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
714
x-scarface
Hıqh_VoLTaqe27
Cevap
3
Görüntüleme
827
Hıqh_VoLTaqe27


Üst Alt