Seçim sandıkları internette açılacak!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

OğuzcanAbi

Üye
    Konu Sahibi
Seçim sandıkları internette açılacak!
TTNET, ''Sandıklar İnternette Açılıyor'' sloganıyla, 12 Haziran genel seçimlerinde, canlı olarak Tivibu Web, Tivibu Cep ve 40'ın üzerinde internet sitesinden yayımlanacak bir canlı interaktif seçim programı gerçekleştirecek.

Türk Futbol Milli Takımları ana sponsoru TTNET'in 5. yılının değerlendirildiği basın toplantısı, Belçika-Türkiye Euro 2012 Eleme Maçı dolayısıyla Brüksel'de, TTNET yönetim takımının katılımıyla gerçekleştirildi.

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Ulaştırma Bakanlığının, bilişim sektörüne yönelik genişbant abone sayısının 30 milyon, kullanıcı sayısının 72 milyona çıkmasını da içeren 2023 hedeflerini anımsatarak, 2003'te 18 bin olan genişbant abone sayısının bugün 9,1 milyona ulaştığını söyledi.

Geçen yıl gerçekleştirdikleri ''PC ve İnternet Penetrasyon Çalışması''nın kırsal kesim ayağını da tamamlayarak sonuçları güncellediklerini belirten Yılmaz, araştırma sonuçlarına ilişkin şu bilgileri verdi:

''Buna göre, Türkiye'de toplam hane nüfusunun yüzde 43'ü bilgisayar sahibiyken yüzde 33'ünün internet bağlantısı bulunuyor. Türkiye'de 30 milyon internet kullanıcısının yüzde 59'u erkek, yüzde 41'i kadın. Kullanıcıların büyük çoğunluğu 15-35 yaş arası erkeklerden oluşuyor. İnternet üzerinde en çok yürütülen işlemler ise chat yapmak, araştırma yapmak/bilgi edinmek ve e-posta kontrol etmek olarak sıralanıyor. Kent ve yarı-kentlerde internet penetrasyon oranı yüzde 40 iken kırsalda bu oran yüzde 19 olarak belirlendi. Buna göre Türkiye toplam internet penetrasyon oranı ise yüzde 33.''

Yılmaz, ilk olarak en az bir internet kullanıcısının yer aldığı 6,5 milyonu aşkın hanedeki potansiyel müşterilerini evde internetle tanıştırmayı hedeflediklerini ifade ederek, 5,3 milyon hanede ise hem internet kullanıcısı hem de bilgisayar bulunmadığını belirtti.

Coğrafi dağılım açısından bakıldığında internet penetrasyonunun batı kesimlerinde daha yüksek olduğuna işaret eden Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre, interneti en çok kullanan ilk 5 il, yüzde 51,8 ile İstanbul, yüzde 49,1 ile Ankara, yüzde 47,1 ile Kocaeli, yüzde 43 ile Tekirdağ ve yüzde 42,7 ile Antalya şeklinde sıralanıyor.


''ADSL VE 3G İÇİN ORTAK KOTA OLUŞTURACAĞIZ''
Tahsin Yılmaz, hala internetin olmadığı yerlerdeki bariyerleri ortadan kaldırmak için bilgisayar kampanyaları düzenlediklerini belirterek, 2010 yılının 4 ayında, telekomünikasyon şirketleri üzerinden gerçekleştirilen bilgisayar satışlarında yüzde 35 artış gerçekleştiğini, TTNET'in burada yüzde 90 pazar payı elde ettiğini, 2010 yılı aralık ayında piyasada satılan her 5 bilgisayardan birinin TTNET kanalından satıldığını ve 2011 satışlarının 18 bini geçtiğini kaydetti.

TTNET'in 5. yılını da değerlendiren Yılmaz, şöyle konuştu:

''TTNET artık bir iletişim ve eğlence şirketidir. İletişimin ana unsuru olan internet, televizyon ve telefona sahip çıkmıştır. Bundan sonra her servisimizi dört ekrana taşımaya gayret edeceğiz. ADSL, 3G alıyorsunuz. Bir kotanız var. Bu kotayı ortak havuzda toplayacağız.''

GENEL SEÇİMLER TİVİBU'DA
TTNET'in; Tivibu Web, Tivibu Cep ve 40'ın üzerinde internet sitesinden, 12 Haziran'daki genel seçim sonuçlarını canlı olarak yayınlayacağını söyleyen Yılmaz, ''Sandıklar İnternette Açılıyor'' sloganıyla Türkiye'de internet kaynaklı ilk canlı interaktif seçim programı Tivibu Seçim Online'ı gerçekleştireceklerini belirtti.

12 Haziran günü saat 18.00 itibariyle başlayacak canlı yayının, Cüneyt Özdemir moderatörlüğünde gerçekleştirileceğini kaydeden Yılmaz, yayına ilişkin şu bilgileri verdi:

''Sosyal medya, canlı yayın programına yoğun bir şekilde entegre edilecek. Sosyal medyadaki görüşler anlık olarak takip edilecek, yorumlanacak; internette seçim hakkındaki yorumlar ve en çok hangi partilerin konuşulduğu gibi bilgiler, izleyicilerle paylaşılabilecek. Facebook paneli, seçim yayın sayfasına entegre edilecek ve kullanıcıların yayın sırasında soru sorması mümkün kılınacak. Twitter'da konuşulanlar, Tivibu Seçim Online ekranından takip edilebilecek. Ayrıca izleyicilerin seçime ait genel düşüncelerini tespit etmek amacıyla Tivibu Facebook sayfasında yayına alınacak anketler, Facebook kullanıcıları tarafından cevaplanabilecek ve kullanıcıların cevapları anlık olarak yine Tivibu Seçim Online sayfasında yayınlanacak.''

Yılmaz, her geçen gün etkinliğini artıran internet mecrasının bütün Türkiye'yi etkileyen seçim sonuçları vesilesiyle kullanılabilir olmasının, tüm sosyal paylaşım sitelerinin entegre edilmesiyle beraber çok iyi bir deneyim olacağını dile getirdi.

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Yılmaz, Tivibu Seçim Online programının bir başlangıç olacağını belirterek, önümüzdeki dönemde benzer projeler için her türlü işbirliğine açık olduklarını kaydetti.

Yılmaz, farklı teknolojileri tek faturada müşteriye sunmalarının ardındaki düşüncenin, insanların bulundukları her yerde kesintisiz iletişim talebinin yattığını ifade ederek, ''Bunu cevaplayamazsak rekabette geride kalırız'' dedi.

"1 MİLYON 250 BİN KİŞİ İNTERNET HATTINI PAYLAŞIYOR''
TTNET şifresinin ortak kullanılmasına ilişkin bir soruyu Yılmaz, şöyle yanıtladı:

''Araştırmaya göre, 1,9 milyon hanede bilgisayar var ama internet yok. O evlerde internet yoksa o bilgisayarlar ne için kullanılıyor? Bu bilgisayarların bir kısmı ortak şifre paylaşıyor, bir kısmı modemlerine şifre girmeyi unutuyorlar. 1 milyon 250 bin kişinin internet hattını paylaştığına ilişkin bir varsayımımız var. Sınırlı ve sınırsız tarifelerimiz var. Sınırsızların oranı yüzde 53'e ulaştı. En çok da Doğu ve Güneydoğu'da kullanılıyor. Bilişim suçları konusunda bilinçlendirme yaparak ve tarife portföyünü genişleterek bu durumu çözmeye çalışıyoruz.''

Yılmaz, Tivibu Web'de 1,2 milyona yakın, Tivibu Ev'de 25 bin aboneleri bulunduğunu, Tivibu Cep'te ise 50-60 bin civarında indirme yapıldığını belirterek, TTNET'in genişbantta halihazırda 6 milyondan fazla hanehalkı aboneliğine sahip olduğunu kaydetti. Yılmaz, ''Nasıl her evde elektrik, su bağlanmışsa, günün birinde her eve internetin bağlanacağını düşünüyoruz ve bu kapsamda çalışıyoruz'' dedi.

''SANSÜR'' TARTIŞMALARI
''İnternette sansür'' tartışmalarına ilişkin görüşünün sorulması üzerine Yılmaz, ''Yapılan tartışmaları çok sağlıklı buluyoruz. Geldiğimiz nokta itibariyle kimse özgürlüklerin karşısında değil. Ancak aile ve çocuklar konusunda hassas olmak gerekiyor. Biz zaten daha önce 'Aile Koruma ', 'Nette Çocuk Var' gibi hizmetleri geliştirdik. BTK'nın belirlediği 22 Ağustos tarihi vardı. Biz de altyapı olarak hazır değiliz. Bunun ertelenmesi için BTK'ya başvurduk'' diye konuştu.

 
  • Beğen
Tepkiler: -efşan


arslansem

arslansem

Üye
Oğuz yazıtipini biraz büyütsene kardeşim yaa :ehe yazıtipi seçeneği olması güzel de bu güzel olmadı işte :D
 
  • Beğen
Tepkiler: OğuzcanAbi

OğuzcanAbi

Üye
    Konu Sahibi
hallediyorum hemen :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt