tam desteklemiyor derken ? android ICS 4.0 desteği bile var xperia ray da
Qualcomm 1 Ghz işetimcisinden güç alan telefonda Adrenı 205 grafik işemcisine yer verilmiş 512 Mb sistem belleğine yer verilmiş Xperia ray’da 1 Gb dahili depolama alanı var fakat kullanıcılar için sunulan miktar 300Mb olarak belirlenmiş.3.3 inch boyutunda led aydınlatmalı kapasitif dokunmatik ekrana sahip olan telefon kullanıcılara 480*854 çözünürlük sunuyor.wifi, 3g, bluetooth gibi kablosusu iletişim özelliklerine yer verilen telefonda kablolu veri aktarımı ve jarj işemi için micro usb girişi yer almakta
Sony Ericson Xperia Ray’da sensorlu ve otofocus destekli 8Mp kamera yer alıyor
bence galaxy ice den çok çok daha iyi bir seçim olacaktır
üstelik şuan için
Android 2.3 işletim sistemli xperia ray xperia seisindede yer alan diğer telefonlarda yer alan time scep arayüzü yer alıyor.Kullanıcılara 5 tane ana ekran sunan time scep arayüzü efektlerin kaydırma hareketleri widget gibi görselleri kaydırırkende görsel açıdanda kalitesini arttırıyor.Ana ekranada kısyol veya widget eklemek için ana ekranda boş bir alana basmak veya menü tuşunu kullanmak yeterli olacak Ekranın alt kısmında bulunan hızlı erişim butunlarıda özel olarak değiştirilebiliyor.Bütün uygulamaların listelendiği uygulama listesi kullanıcılara yüklü olan uygulamaları alfanumerik, en sık kullanılanlar ve son yüklenen uygulamalar olarak listeleme seçeneği sunuyor.
Xperia ray’in sanal klavyesi 3.3 inçlik ekranı ilk etapta darlığı nedeniyle zorluk çıkartıyor fakat kullandıkça ekran boyutuna ve tuşların boyutuna rahatça alışabilirsiniz.Bu duruma alternatif olarak dikey moda sanal telefon tuş takımınıda aktif hale getirmeniz mümkün.Sanal klavyenin yatay moda kullanımı ise en rahat kullanılan ve tavsiye edeceğimiz kullanım şekli olacak.
Experia ray kullanıcılara sunduğu internet tarayıcısı sunduğu yüksek performansı ile beğenimizi kazandı.Sayfalrın açılış süreleri ve görüntülenme süresi oldukça iyi durmda.Tarayıcının çıklu sayfa açma yeteneğide beğenimizi kazanan noktalardan biri oldu.Açılan web sayflarına yakınlaştıema yapmak için winc to zoom hareketini yapmamız yeterli.Telefonun işlemcisi ve işletim sistemi flash desteği sunduğu için flash içerikler flash içerikli siteler ve bu sitelerde yayınlanan flash videolar kolaylıkla görüntülenebiliyor.
Akıllı telefonların sunduğu en önemli biri olan e-posta desteği xperia ray dede diğer android işetim sistemli cihzlarlar aynı doğrultuda performans sunuyor.Telefonun gmail ve e-posta uygulamalarına tanımlayacağınız e-posta hesapları data bağlantınız olduğu sürece rahatlıla takip edebilir e-posta alış verişini gerçekleştirebilirsiniz.
yani android için eksik tarafını göremedim