Schuster Q7 için ne dedi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Schuster Q7 için ne dedi?
Beşiktaş'ın, teknik direktörlük için anlaştığı Bernd Schuster'in ardından dünyaca ünlü bir başka isim Ricardo Quaresma'yı da futbolcu olarak alması bazı tartışmaları da beraberinde getirdi.

Büyük maddi fedakarlık yapılarak transferi gerçekleştirilen Querasma'nın yurdışında gittiği her takımda performansını yükseltememesi ve sürekli değerini düşürmesi Quaresma için soru işaretleri oluşturdu.

Ancak yöneticilerin içini rahatlatan Bernd Schuster oldu. Portekizli futbolcuyu çok iyi tanıdığını Beşiktaş'ın kurmaylarına anlatan Schuster, "Ronaldo gibi ilgi görmek istiyor. Hatta kendisini ondan daha yetenekli görüyor" dedi.

YİNE DÜNYA YILDIZI OLUR

Querasma'nın gittiği her takımda mutlaka 8-10 tane yıldız futbolcu bulunduğunu hatırlatan tecrübeli Alman hocanın, "Ben onun sorununu biliyorum. Kendisi uzun süre kenarda kaldı. Ona yeniden yükselme ve dünya yıldızı olma şansını vereceğim. Bugün aldığınız paranın en az iki katına satarsınız" dediği bildirildi.

26 yaşındaki Querasma için İnter'e 7.3 milyon Euro ödeyecek Beşiktaş'ın yöneticileri, Schuster'in bu sözleriyle ikna oldu. Beşiktaş şimdi Ricardo Querasma'dan, Fenerbahçe'ye düşüşteyken transfer olup kendine gelince yeniden Premier Lig'in yolunu tutan ve ardından Chelsea'de oynama başarısı gösteren Nicolas Anelka gibi kulübe maddi ve manevi büyük fayda bekliyor.

KARAYİPLER'DEN İNÖNÜ'YE

Beşiktaş'ın İnter'den transfer ettiği Ricardo Querasma'nın İstanbul'a gelişi de, siyah-beyazlı kulübe imza atması da olaylı olacak. Tatilini sürdürdüğü Karayip Adaları'ndan ayrılacak olan Portekizli futbolcu cuma günü İstanbul'da olacak. Havaalanında sade bir şekilde karşılanacak olan futbolcu daha sonra imza töreninin yapılacağı BJK İnönü Stadı'na getirilecek.

Daha önce "Fener'den Cimbom'dan topçu almayın / Taraftarı çıldırtmayın / Bu taraftar arkanızda / Gelsin artık Quaresma" diye tezahürat yapıp maçlarda söyleyen Beşiktaşlı taraftarların Quaresma'nın imza törenine büyük ilgi göstermesi, İnönü'yü maç olmasa bile doldurmayı planladıkları bildirildi.

Q7 İÇİN NE DEDİLER?

Rüştü Reçber

Özel ilgiye ihtiyacı var

Quaresma ile Barcelona'da bir yıl aynı kadroda yer alan milli kaleci Rüştü Reçber, eski ve yeni takım arkadaşını şu sözlerle anlattı: "Yıldız bir futbolcu. Bireysel yetenekleri çok ön planda, bütün dünya bunu biliyor. Beşiktaş için iyi bir transfer ancak bunu göstermesi için sahada iyi şeyler yapması lazım. Bence özel ilgiye ihtiyacı var. Bu sağlanabilirse Beşiktaş'a büyük katkısı olacaktır. Hayırlısı olsun. Quaresma Beşiktaş'ı yeniden bir çıkış dönemi olarak da görebilir. Böyle görür buna uygun davranırsa Beşiktaş'a çok katkısı olur."

Nihat Kahveci

Beklentiler büyük olacak

Yıllarca İspanya'da top koşturan Nihat Kahveci'nin Ricardo Quaresma yorumu ise şöyle: Çok özel bir futbolcu. Beşiktaş'a hayırlı olsun. Tabii ki beklentiler büyük olacaktır. Umarım bunları karşılar. Geçmişte oynadığı takımlarda ismine yakışır bir futbol oynamadığı bir gerçek. Ancak yetenekleri çok daha iyisini yapacağını gösteriyor.

İnanıyorum ki Beşiktaş'ta yeni bir sayfa açarak yeniden doğar. Böyle olursa hem Beşiktaş kazanır, hem de kendisi... Biz de kendisini toparlaması için veya Avrupa'ya kendisini göstermesi için elimizden gelen yardımı gösteririz. Ama bunu önce kendisi istemeli.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt