SBS stresi intihar ettirdi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
SBS stresi intihar ettirdi
[h=2]Ankara‘da ilköğretim okulunda okuyan 15 yaşındaki bir öğrenci, Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) saatler kala ailesine bir not bırakıp, intihar etti.[/h]

ntvmsnbc ve Ajanslar
Güncelleme: 14:51 TSİ 11 Haziran. 2012 Pazartesi

ANKARA - Mamak ilçesine bağlı Şahap Gürler Mahallesi'nde gecekonduda oturan ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Nazik Kıraç, Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) yapıldığı Cumartesi günü elektrik kablosuyla kendini odanın tavanına astı.
Ailesi, sınava girecek kızlarını uyandırmaya gittiğinde, sallanan cansız bedeniyle karşılaştı.
Olay yerine gelen polis ekiplerinin incelemesinin ardından Kıraç'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.
Otopsinin ardından da Nazik Kıraç'ın cenazesi ailesi tarafından alınarak toprağa verildi.

'BEN DE İSTERDİM YAŞAMAYI, ANCAK BAŞARILI OLAMIYORUM'
Nazik Kıraç'ın bu yıl okuldan taktir alamadığı ve SBS'de de başarılı olamayacağını düşünerek bunalıma girdiği öne sürüldü.

İçine kapanık olan Nazik Kıraç intihar etmeden önce de mutfak masasının üzerine, "Sevgili ailem! Böyle olmasını istemezdim. Ben de isterdim bu dünyada yaşamayı. Ancak başarılı olamıyorum. Ben dedemin gittiği yere gidiyorum. Sakın benim için ağlamayın. Sizi seviyorum" yazılı bir not bıraktığı belirtildi.
Nazik Kıraç'ın ailesi polise verdiği ifadede, kızlarının bu yıl okulda teşekkür ve taktir alamadığı için üzüldüğünü, SBS'de de başarılı olamayacağını düşünerek bunalıma girdiğini söylediler.

Havvali

Havvali

Üye
Gençlerimiz eğitmek birseyler öğretmekten anladığımız sadece onları gereksiz bilgilerle donatmaktan başka birşey değil. Dünyanın en bilgili toplumu olsakta birşeyin faydasını hiç akıl edemiyoruz bu bizim gencliğimizi cürütme cabasıdır ve gayette basarılıyor. Yarıs atı gibi kullanılıyoruz düsünme ve arastırmamıza zaman tanımıyorlar. Gecmisin gerceklerini arastırmamız istenmiyor geleceğin yararlı bilgilerini bulmamız istenmiyor tek istedikleri düsünemeyen ne denilirse inanan iteatkar bir nesil sadece kendi ögrenmemizi istediklerini seyleri ögreniyoruz. Uyan ey halkım gücümüz topraktan toprak olana kadar savasalım artık uyan halkım uyan...

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
yok artık ya dünyanın sonumu :(

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
ailenin bilinçsiz baskısı ve çare bulunamayan saçma bir sistem :vur

spy ghost

spy ghost

Üye
devlet ve ailenin ortak baskısının sonucunu seyrediyorsunuz sayın seyirciler

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Allah rahmet eylesin. benimde düşündüğüm oluyor bazen :)

juristokrat

juristokrat

Üye
neyin çözümu bu ?ne oldu şimdi başarılı mi oldun?

larten123

larten123

Üye
geçen sene de böyle olmuştu...

MoleküL1997

MoleküL1997

Üye
Abi nedir bu sbs stresi anlamıyorum. Bu sene hiç çalışmadığım halde ne strese girdim ne de başka birşeye. Bu arada sistem oldukça saçma bende kabul ediyorum onu.

tempestshine

tempestshine

Üye
Ne stresi bende anlamadım.Ben bu sene son gün birazcık kitaba baktım.Sınava girdim.Rahattım.Bu kadar strese hiç gerek yok bence.

MoleküL1997

MoleküL1997

Üye
Ne stresi bende anlamadım.Ben bu sene son gün birazcık kitaba baktım.Sınava girdim.Rahattım.Bu kadar strese hiç gerek yok bence.

Aynen. Son gün geçen senenin sorularına baktım. Onun dışında en ufak bi çaba göstermedim çalışmak için. Bütün sene pc başındaydım yada dışardaydım. Sınavda oldukça rahat geçti.

marist

marist

Üye
İntihar etmek çözüm mü oldu şimdi. Ya neden bu kadar bu sınavları gözlerinde büyütüyorlar. Alt tarafı 1 sınav .s

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Abi nedir bu sbs stresi anlamıyorum. Bu sene hiç çalışmadığım halde ne strese girdim ne de başka birşeye. Bu arada sistem oldukça saçma bende kabul ediyorum onu.
tamam işte çalışmadığın için sıkıntın yok o çalıştığı için korkmuş birşey yapamıcam boşa gitti diye bir de baskı olunca böyle yapmış ergen sonuçta

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...