Satranç ta taşların değerleri, satranç oynarmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar

Satranç oynarmısınız ?

• Kullanılan toplam oy
    28
Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
Satranç ta taşların değerleri, satranç oynarmısınız ?
Satrançta Taşların Değerleri

Bazen Er ismini de alan bu taş BİR PUAN değerindedir.

At genelde üç piyon değerindedir.Atın değeri ÜÇ PUANDIR.

Filin de değeri ÜÇ PUANDIR.

Kale epey kuvvetli bir taştır. Atdan daha kuvvetlidir çünkü daha uzağa gidebilir. Filden daha kuvvetlidir çünkü tahtadaki tüm karelere gidebilir. Kalenin değeri BEŞ PUANDIR.

6. Takımınızdaki en kuvvetli oyuncu Vezirdir. Vezir Kale ve Filin birleşimi gibidir ve biraz daha fazlasıdır. Değeri DOKUZ PUANDIR.

7. Son olarak Şah. Bildiğiniz en büyük rakam nedir? Milyon? Milyar? Sonsuz?. İşte Şahın değeri budur. Yani tüm oyun değerindedir.

8. Bu değerler yeni başlayanlara rehberlik edebilecek bilgilerdir.Fil ve Vezirin değeri çok az daha fazladır.Genelde Fil, Atdan biraz daha iyidir.Bir Fil ve At, Kale ve bir Piyondan genelde daha değerlidir.Güçlü oyuncular puanlardan çok tecrübelerine ve pozisyon değerlendirmesine göre hareket ederler.

9. Satrançta da normal hayatta olduğu gibi büyük ordu küçük orduyu genelde (her zaman değil) yener.

10. Öyleyse satranç oynarken rakibinizinkinden daha kuvvetli bir orduya sahip olmaya çalışın.

11. Ordular konusunda biraz daha fazla düşünelim. Varsayın ki 1000 kişilik bir ordu 999 kişilik bir orduyla savaşıyor. Çok büyük bir üstünlük yoktur değil mi? Ama varsayın ki iki taraftan da 998 adam öldü. Şimdi iki kişilik orduya karşı bir kişi var. Çok daha iyi değil mi?

12. Satrançta da aynı şey geçerlidir. Puan olarak öndeyseniz, oyunu kazanmanın en kolay yolu TAŞ DEĞİŞMEKTİR. Fakat bu gözüktüğü kadar kolay değildir. Bazen de oyunu kazanmak için Piyonu Vezir çıkmak zorundasınızdır. Ve ne kadar çok Piyonunuz varsa o kadar Vezir çıkmanız kolaylaşır.

13. Sonuç olarak size iki tavsiyemiz var

I. PUAN OLARAK ÖNDEYSENİZ TAŞLARI DEĞİŞMEYE ÇALIŞIN AMA PİYONALARI FAZLA DEĞİŞMEYİN
II. PUAN OLARAK ALTTAYSANIZ TAŞLARI DEĞİL PİYONLARI DEĞİŞMEYE ÇALIŞIN

(alıntıdır)

mservank

mservank

Üye
satranç öğrenmeyenler hemen öğrenmeye çalışsın zaten çok zor değil 2 oyundan sonra iyice öğrenirsiniz ve kendi hamlelerinizi yapmaya başlarsınız boş zamanlarda diğer oyunları oynamaktan iyidir

Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
ben okulda çeyrek finale çıktım ;) :ehe

FerreT

FerreT

Üye
Bilgisayar oyunları bu tip oyunları öldürüyor..Oysaki oynanabilecek en zevkli oyunlardan biri..Pek Profosyonel olmasamda Bu tip oyunları oynamaktan zevk alıyorum

Hellboy®

Hellboy®

Üye
santranc guzel bır oyun zıhnı acıo

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
Sık sık oynarım ama puanına deil iddasına :D

canturgay

canturgay

Üye
1-okey
2-tavla
3-satranç
(en sık oynandan en az oynana na doğru sıralama)
benim için:)

Nazy

Nazy

Üye
Ben İstanbul İkincisi Olmuştum:)

iremm

iremm

Üye
satrançla aram iyi gerçekten zekanın üst seviyede kullanıldığı bi oyun oynamayanlara öğrenmeleri gerektiiğini tavsiye ederim

safakk

safakk

Üye
valla biz okulda her tenefüs arasında oynuyoruz tabi tavla oynayan arkadaşlarımızda oluyo ama satrancın yeri ayrı tabi:)

SOLIDMEMO96

SOLIDMEMO96

Üye
ben ilçe birincisiydim ama ufak bi turnuvaydı :(:(

nlgzrgn77

nlgzrgn77

Üye
bizim arkadaş yalova 3.sü oldu
ayrıca piyondan vezir de güzel şey
en sona git vezir ol gidemezsen rezil ol xD

-LiveYourLife-

-LiveYourLife-

Üye
sık sık oynarım. çok beğendiğim bir oyundur.

Üst Alt