Sato, F1 için takipte

Sponsorlu Bağlantılar

ρѕу¢σραтн

ρѕу¢σραтн

Üye
Sato, F1 için takipte


Takuma Sato, 2010'da Formula 1'e geri dönmeye kararlı olduğunu ama sadece bu spordaki seçenekleri göz önünde bulundurmadığını söyledi.

Japon pilot, Super Aguri'nin 2008 Türkiye GP öncesinde spordan ayrılmasından bu yana yarışmıyor ve kış testlerinde de Toro Rosso Sebastien Buemi ve Sebastien Bourdias'i seçerek Sato'nun ümitlerini söndürmüştü.
Sato, bir çok IndyCar yarışına katıldı ve Gil de Ferran'ın planlı takımında bir koltuk için bağlantıya geçti ama Amerikan yarışlarına geçişin kendisi için ikinci planda olduğunu, F1 koltuğu aradığını belirtti.
Sato: "Indy500'e de gittim ve bazı imkânlar var. Ama her zaman en üst seviyede olmak istiyorum ve amaç da bu"
"Benim için F1'de işim bitmedi. Bu yüzden geri dönmek ve rekabetçi bir pakette sürmek istiyorum. Çünkü şimdi tecrübem ve hızım var. Bunu yapmayı umuyorum"
"Bu hafta sonu benim için sancılıydı. Bir çok hatıram olduğu Suzuka'ya gelip de yarışmamak çok kolay zamanlar olmuyor"
Japon pilot, hem F1'e yeni giren hem de hali hazırda bulunan takımlarda koltuk arayışında olduğunu söyledi.
Sato; "Sadece iletişim kuruyoruz. Bildiğiniz gibi şimdi F1'de, iş kollarında ve herşeyde, tahmin etmesi oldukça zor. Şüphesiz yeni takımlar geliyor, bu da benim için harika bir fırsat ve tabii ki zaten gridde olan takımlar da var. Bu yüzden herhangi bir fırsat yakalamk için herkesle iletişim halindeyiz, sadece Formula 1 değil" Sato, eğer bir F1 koltuğuna oturamazsa, boşta bir sene daha geçireceğine diğer seçeneklere bakacağını kabul etti. Sato; "Gelecek sene için bazı seçenkerimin olması lazım, çünkü 1,5 sene boyunca yarışlardan uzak kalmak çok uzun bir dönem ve benim için de artık sınır. Eğer (yarıştan uzak) yarım sezon olsaydı, F1'e yoğunlaşmak sorun olmazdı. Bu geçen seneki durumdu: Kış testlerini gerçekleştirdik, mükemmel geçti ama (koltuğu) alamadık. Talihsiz bir zamandı ama asla pes etmeyeceğim. Her fırsata hamle yapıyorum ve eğer gelecek sene için bir imkân oluşursa çok ama çok mutlu olacağım" dedi.
 

Benzer Konular



Üst Alt